Reacția necenzurată pe care a avut-o Diana Șoșoacă, după ce România a fost respinsă în procesul de aderare la Schengen: „S-au dus în genunchi și au cerșit un drept”

Reacția necenzurată pe care a avut-o Diana Șoșoacă, după ce România a fost respinsă în procesul de aderare la Schengen: „S-au dus în genunchi și au cerșit un drept”
Diana Șoșoacă/Sursa/Facebook
Publicat: 10/12/2022, 12:52
Actualizat: 10/12/2022, 12:53

Senatoarea Diana Șoșoacă a reacționat după ce România a fost respinsă în procesul de aderarea la Schengen. Ea spune că „atitudinea reprezentanților țării noastre a fost umilă, „s-au dus în genunchi și au cerșit un drept”.

„Am luat atitudine împotriva incapacității reprezentanților noștri de a negocia, de a purta discuții în calitate de reprezentanți români ai unei țări suverane. Toată atitudinea noastră, a acestor reprezentanți, a fost de umilință, de a te duce în genunchi și a cerși un drept. Schengen-ul nu e altceva decât un drept al națiunilor europene, care noua și vecinilor noștri bulgari ne este refuzat non-stop.

Vă rog să observați atitudinea politicienilor români, ale partidelor care conduc astăzi România și se află în Parlamentul României care, cu multe luni înainte, au cedat Austriei, Olandei tot felul de facilități prin votarea Legii Offshore, Legi Justiției. O încercare total ineficientă schimbarea Constituției prin drepturi mai multe pentru străini decât pentru noi”, a spus Diana Șoșoacă, la Realitatea PLUS.

Mugur Mihăescu, reacție dură după ce România nu a fost primită în Schengen: „Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua”

Mugur Mihăescu afirmă că statul român ar trebui să aibă o atitudine clară și să înceteze orice fel de colaborare financiară cu Austria, după ce țara a votat contra aderării României în Schengen.

Acest vot de ieri (n.r. joi) este o consecință a 33 de ani de poziție ghiocel și capră a României în relațiile cu partenerii serioși. Asta este consecința. Ce este de făcut de acum încolo? Eu îmi doresc ca de luni românii toți să meargă să alimenteze la OMV și la Petrom, pentru că de luni eu dacă aș fi în locul Guvernului, aș da o ordonanță de urgență prin care toate redevențele OMV și Petrom ar crește de vreo câte 10-15-20 de ori”, a declarat Mugur Mihăescu, vineri seară, la Antena 3.

Mugur Mihăescu „Putem și noi să șantajăm!”Totodată, Mugur Mihăescu consideră că România ar trebui să aibă o reacție pe măsură a ceea ce i s-a întâmplat în ultimele zile și să se comporte ca atare în ceea ce privește relațiile de colaborare cu Austria.

Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua. Păi atunci eu cred că există destule bănci în lumea asta care stau la coadă să facă afaceri cu România, chiar și bănci românești(…). Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat de 33 de ani să stau în patru picioare. Sunt biped și am coloană vertebrală”, a adăugat acesta.

Mugur Mihăescu spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să rupă toate relațiile economice cu Austria.

„Mâine cetățeanul acela anumit președintele României ar trebui să iasă public în conferință de presă și să spună că rupem toate relațiile economice cu Austria, toate aceste mărfuri care vin în tranzit spre România vor fi ținute în vamă 8 săptămâni …10 săptămâni. El trebuie să iasă și să ceară poporului român să acționeze ca un popor vertical”, a mai punctat Mihăescu.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...