Mugur Mihăescu, reacție dură după ce România nu a fost primită în Schengen: „Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua”

Mugur Mihăescu, reacție dură după ce România nu a fost primită în Schengen: „Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua”
Mugur Mihăescu, reacție dură după ce România nu a fost primită în Schengen. Sursă foto: captură video Antena 3
Publicat: 10/12/2022, 10:59
Actualizat: 10/12/2022, 11:00

Mugur Mihăescu a precizat, vineri, într-o intervenție la Antena 3 CNN, că statul român ar trebui să aibă o atitudine clară și să înceteze orice fel de colaborare financiară cu Austria, după ce țara a votat contra aderării României în Schengen.

Acest vot de ieri (n.r. joi) este o consecință a 33 de ani de poziție ghiocel și capră a României în relațiile cu partenerii serioși. Asta este consecința. Ce este de făcut de acum încolo? Eu îmi doresc ca de luni românii toți să meargă să alimenteze la OMV și la Petrom, pentru că de luni eu dacă aș fi în locul Guvernului, aș da o ordonanță de urgență prin care toate redevențele OMV și Petrom ar crește de vreo câte 10-15-20 de ori”, a declarat Mugur Mihăescu, vineri seară, la Antena 3.

Mugur Mihăescu „Putem și noi să șantajăm!”

Totodată, Mugur Mihăescu consideră că România ar trebui să aibă o reacție pe măsură a ceea ce i s-a întâmplat în ultimele zile și să se comporte ca atare în ceea ce privește relațiile de colaborare cu Austria.

Austria ne-a declarat că suntem cetățeni de mâna a doua. Păi atunci eu cred că există destule bănci în lumea asta care stau la coadă să facă afaceri cu România, chiar și bănci românești(…). Putem și noi să șantajăm, că m-am săturat de 33 de ani să stau în patru picioare. Sunt biped și am coloană vertebrală”, a adăugat acesta.

Mugur Mihăescu spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să rupă toate relațiile economice cu Austria.

„Mâine cetățeanul acela anumit președintele României ar trebui să iasă public în conferință de presă și să spună că rupem toate relațiile economice cu Austria, toate aceste mărfuri care vin în tranzit spre România vor fi ținute în vamă 8 săptămâni …10 săptămâni. El trebuie să iasă și să ceară poporului român să acționeze ca un popor vertical”, a mai punctat Mihăescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase