Emil Boc, despre strategia lui Ludovic Orban în alegerile interne ale PNL: „Politica este pe voturi, nu pe victimizări”, tip Liviu Dragnea

Emil Boc, despre strategia lui Ludovic Orban în alegerile interne ale PNL: „Politica este pe voturi, nu pe victimizări”, tip Liviu Dragnea
Emil Boc îl susține pe premierul Florin Cîțu pentru președinția PNL / Sursa foto: Facebook - Emil Boc
Publicat: 05/08/2021, 13:32
Actualizat: 05/08/2021, 13:33

Emil Boc, primarul liberal al municipiului Cluj-Napoca, este de părere că Ludovic Orban este un bun președinte al Camerei Deputaților, însă în privința conducerii Partidului Național Liberal (PNL) îl susține pe Florin Cîțu. Într-o intervenție televizată, edilul-șef a apreciat că fostul premier, care a acuzat intervenții exterioare în campania pentru conducerea partidului, ar aplica o „strategie de victimizare tip fost președinte PSD”, cu referire la Liviu Dragnea.

Declarațiile recente ale președintelui PNL, Ludovic Orban, sunt asemănate de Emil Boc cu o strategie de victimizare ce amintește de cea folosită în trecut de fostul lider social democrat Liviu Dragnea.

Liberalii sunt în plină campanie pentru conducerea partidului, care va fi aleasă la Congresul Național al PNL, în 25 septembrie. Pentru funcția de președinte, ei între Ludovic Orban, actual lider și președinte al Camerei Deputaților, și premierul Florin Cîțu.

Ludovic Orban a susținut recent că au fost făcute presiuni din exteriorul PNL care sucesc mâini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora”, dar că nu cedează.

„Le atrag atenţia celor din exteriorul PNL care sucesc mâni la spate, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez (…), indiferent câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru PNL, pentru România. Îmi doresc un PNL cu oameni pe propriile picioare, un PNL liber, care votează conform propriei conștiințe și conform propriei convingeri și cu discernământ”, a mai spus Ludovic Orban.

„Președintele Orban încearcă să dea o doză de victimizare ca strategie de campanie”

„Pot să vă spun cu certitudine că nu există așa ceva în PNL. Este o competiție deschisă între doi colegi și atât. Probabil că domnul președinte Orban încearcă să dea o doză de victimizare ca strategie de campanie bănuiesc, pentru că alt argument nu există, însă această competiție se va încheia în 25 septembrie”, a declarat Emil Boc, miercuri, la Digi24, ca răspuns la întrebarea privind menționatele intervenții externe.

Întrebat dacă afirmațiile lui Ludovic Orban îi evocă discursul lui Liviu Dragnea, Emil Boc a confirmat.

„Când am menționat idea de victimizare acolo m-am dus în esență, gândind că fostul premier Ludovic Orban, actual președinte al PNL, în cadrul competiției interne încearcă strategia de victimizare tip fost președinte PSD, care s-a demonstrat și atunci și acum că nu are succes. Românii vor să vadă proiecte. Realitatea crudă este aceea. Ludovic Orban a pierdut în calitate de președinte ultimele alegeri”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc crede că aceste alegeri vor fi câștigate de Florin Cîțu, candidatul pe care îl susține, iar pe Ludovic Orban îl vede în continuare la conderea camerei inferioare a Parlamentului.

„Politica este pe voturi, nu pe victimizări. Un partid se legitimează și un președinte duce mai departe corabia dacă câștigă bătăliile politice și electorale. Domnul Orban este un foarte bun președinte de Cameră și e bine că e acolo, dar are nevoie partidul de continuarea și trecerea partidului la nivelul următor prin prestația premierului Cîțu”, a conchis Emil Boc.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri