Europarlamentar, despre PNRR: Este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale

Europarlamentar, despre PNRR: Este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale
Europarlamentar, despre PNRR: Este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale
Publicat: 26/05/2021, 15:46

PNRR este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Planul este pierdut precum scrisoarea din comedia lui I.L. Caragiale. Au citit o foaie dar nu ne-au arătat nimic. Mai sunt câteva zile până la depunerea planului şi nu au fost în stare să prezinte opiniei publice nimic. Nici măcar nu ne-au spus cifrele complete. Au uitat să ne spună ce fac cu 5,5 miliarde de euro”, transite eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu.

El prezintă „minciunile din declaraţiile Guvernului de la Parlament”.

„Au spus că prezintă planul dar nici măcar astăzi, nu au publicat documentul. Acesta nu este transparenţă. Au spus că vor lua toţi banii dar mecanismele de implementare nu permit acest lucru. Au spus că politica lor de austeritate este cerută de la Bruxelles. Fals. Ei s-au dus cu un to-do-list. PNL-USR vor îngheţarea veniturilor şi creşterea taxelor. Au spus că s-au dus să negocieze planul la Bruxelles deşi planul nu e gata nici măcar acum. Au spus că sprijină toate zonele din România dar fondurile sunt politizate, nu cuprind toate regiunile şi ignoră mediul rural. Au spus că sprijină economia dar au uitat să ofere granturi companiilor sau să sprijine IMM-urile afectate de pandemie. Au uitat de agricultură sau HORECA.

Au spus că autostrăzile finanţate trec Carpaţii dar tronsoanele finanţate nu cuprind acele porţiuni de drum. Realitatea este că niciun parlamentar prezent la şedinţă nu a văzut planul. Partidul Social Democrat se luptă pentru ca România să atragă cele 29,2 miliarde de euro dar nu poate susţine planul guvernului pentru că este incoerent şi nu oferă perspective de dezvoltare”, conchide Negrescu.

Florin Cîțu în Parlament. „Investițiile prin PNRR aduc bunăstare României”

Premierul Florin Cîțu a vorbit în Parlament cu ocazia prezentării PNRR. El a declarat că prin acest plan va garanta că investițiile merg în toate zonele din România. „Investițiile în PNRR aduc bunăstare României”, a subliniat primul-ministru. Totodată, liderul de la Palatul Victoria le-a transmis rivalilor politici să nu-și facă planuri de viitor: „Vom avea guvernare pe principii liberale cel puțin opt ani de-acum încolo”.

„Ce înseamnă PNRR? Am văzut interpretări eronate. Toți românii trebuie să știe că este un program diferit de ceea ce a apărut până acum. Toate investițiile pe care le facem prin acest program trebuie finalizate până în 2026. Dacă nu le realizăm, pierdem banii. Nu mai strigați că proiectul X sau Y nu a fost inclus în PNRR pentru că unele dintre ele nu pot să fie incluse”, a declarat Florin Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase