EUROPARLAMENTARELE intră în linie dreaptă / LISTELE COMPLETE ale partidelor / Toni GREBLĂ: Peste 10 zile vor rămâne definitive candidaturile

EUROPARLAMENTARELE intră în linie dreaptă / LISTELE COMPLETE ale partidelor / Toni GREBLĂ: Peste 10 zile vor rămâne definitive candidaturile
Publicat: 11/04/2024, 07:15

Biroul Electoral Central a primit listele cu semnături pentru candidații care vor un loc în Parlamentul European. Termenul limită a fost miercuri, 10 aprilie, la ora 23.59. Urmează perioada primirii și soluționării contestațiilor. Alianțele și partidele, mai mici și mai mari, au fost pe rând la BEC, cu tot cu semnături și candidații de seamă. Gândul îți prezintă listele complete ale partidelor și procedurile ce urmează. 

După ce candidații la alegerile europarlamentare și-au depus dosarele la Biroul Electoral Central, începe seria de proceduri până la tipărirea buletinelor de vot.

Joi, 11 parilie, BEC va comunica public listele de candidaţi şi candidaturile independente la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, dar și semnele electorale, lista denumirilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale ale căror semne electorale au fost înregistrate la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Urmează câteva zile pentru formularea de contestații pentru alegerile europarlamentare și soluționarea acestora de către Tribunalul București, prin decizie definitivă.

Va fi o perioadă de 10 zile în care cei interesați pot depune contestații. Justiția are niște termene relativ scurte de 24-48 de ore în care trebuie să soluționeze contestațiile și peste 10 zile vor rămâne definitive candidaturile și atunci vom ști ce competitori politici, ce formațiuni, ce alianțe, ce candidați independenți vom avea pe buletinul de vot. Va urma o perioadă în care se vor trage la sorți locurile de pe buletinele de vot și vom da bun de tipar. Buletinele de vot fiind tipărite de Monitorul Oficial cu hârtie de la rezervele de stat, a declarat președintele AEP, Toni Greblă pentru Gândul.

Pe 29 aprilie, BEC constată lista definitivă a candidaturilor la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European.

A doua zi, pe 30 aprilie, BEC stabilește, prin tragere la sorți, numărul de ordine de pe buletinele de vot al partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au depus liste de candidaţi, precum şi al candidaţilor independenţi, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024.

Află tot calendarul electoral de aici. 

PSD și PNL s-au înscris primii

Prima alianță electorală care a făcut vizita la BEC a fost cea a coaliției de guvernare. PSD și PNL au transformat într-un eveniment de campanie formalitatea depunerii listelor la Birou.

Vineri dimineață, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și-au dat întâlnire la fostul sediu al USL, din Bulevardul Kiseleff. Acolo, s-au organizat, au ținut mici reuniuni, în aer liber și au semnat documentele în văzul camerelor de luat vederi. Apoi, s-au îmbarcat în două microbuze, împreună cu peste un milion de semnături.

Tandemul Mihai Tudose – Rareș Bogdan vrea primul loc

„Femeia independentă”, ieșită din schemă, a lăsat capul listei liber pentru Mihai Tudose, fost premier al României și actual europarlamentar. Tudose este secondat de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care mai vrea un mandat de europarlamentar. Apoi, distribuția continuă, într-o formulă de 1 la 1, până la poziția 5 și de 2 la 1, până la final, cu reprezentanți PSD și PNL.

Din acest moment este oficial, până acum am trecut de la ştiri pe surse, la breaking news. În acest moment este oficial, cele două partide au constituit o alianţă electorală. Cele două partide au constituit o alianță electorală. Am reușit împreună să depășim toate discuțiile interne. Am arătat că avem maturitatea de a lua o decizie pentru stabilitate și dezvoltare, a declarat Marcel Ciolacu, la conferința de presă.

La rândul său, președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a exprimat încrederea că românii vor vedea lista comună a PSD și PNL ca un angajament.

Eu am mare încredere în acest demers şi sunt convins că şi cetăţenii României văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România

  1. TUDOSE MIHAI (BR) PSD
  2. BOGDAN RAREȘ (DIASPORA) PNL
  3. FIREA GABRIELA (B) PSD
  4. MOTREANU DAN (GR) PNL
  5. MANDA IULIAN CLAUDIU (DJ) PSD
  6. VĂLEAN ADINA (AG) PNL
  7. NEGRESCU VICTOR (AB) PSD
  8. DÎNCU VASILE (CJ) PSD
  9. BUDA DANIEL (CJ) PNL
  10. GRAPINI MARIA (TM) PSD
  11. CÂRCIU GHEORGHE (DIASPORA) PSD
  12. MUREȘAN SIEGFRIED (HD) PNL
  13. BENEA ADRIAN DRAGOȘ (BC) PSD
  14. HAVA MIRCEA (AB) PNL
  15. NICA DAN (GL) PSD
  16. FALCĂ GHEORGHE (AR) PNL
  17. MUȘOIU ȘTEFAN (IL) PSD
  18. MÎNZATU ROXANA (BV) PSD
  19. POPESCU VIRGIL (MH) PNL
  20. CRISTEA ANDI-LUCIAN (BZ) PSD
  21. MURARU ALEXANDRU (IS) PNL
  22. BICĂ ANDRA (VL) PSD
  23. MAREȘ MARA (BV) PNL
  24. IVANCIA MIHAELA (IS) PSD
  25. NICOLAE IRINELA (CT) PSD
  26. VOICU DORIN (AG) PNL
  27. EPURE ALEXANDRU CIPRIAN (VN) PNL
  28. BLĂNARI LARISA (SV) PSD
  29. SĂLĂGEANU FLORIAN VALERIU (MM) PSD
  30. OPREA OCTAVIAN (B – S6) PNL
  31. TOGĂNEL MARA CRISTINA (MS) PNL
  32. ȚAMBĂ ALIN-ADAM (HD) PSD
  33. CATANĂ DANIEL CLAUDIU (TR) PSD
  34. MURG ELENA IOANA (SM) PNL
  35. STAVARACHE VALENTIN CONSTANTIN (NT) PNL
  36. POPA DANIELA (B – S1) PSD
  37. CĂCIULĂ MĂDĂLIN-CLAUDIU (VS) PSD
  38. SURDU DANIEL (CS) PNL
  39. CAPLEA DORU (DJ) PNL
  40. ȘERBAN ȘTEFANIA-ROXANA (SB) PSD
  41. IORDACHE MONICA-MARIA (GL) PNL
  42. LAZĂR DORINA MĂDĂLINA (GR) PSD
  43. DEACONU ALEXANDRU ȘTEFAN (IF) PNL

43 de persoane, doar câteva alese. Și asta va fi decis după votul din 9 iunie. Pe culoarele PSD se vorbește că locurile eligibile s-ar opri în jurul poziției 20-21, la un scor de peste 45%. Asta înseamnă că s-ar putea vedea europarlamentar și Alexandru Muraru, liderul liberalilor din Iași.

Dreapta Unită intră în joc cu acuzații

A doua alianță care și-a înregistrat candidații la BEC a fost Dreapta Unită. USR-PMP-Forța Dreptei au dus cu ei la BEC, luni, 530 de mii de semnături și o listă de candidați condusă de fostul vicepremier Dan Barna.

Fostul lideru USR este urmat de un al fost, ministru, de data aceasta, al Sănătății, Vlad Voioculescu, anchetat de DNA, în Dosarul vaccinurilor. Eugen Tomac, de la PMP, este pe locul al treilea.

De la BEC, Dreapta Unită a lansat și acuzații, nu numai promisiuni.

Astăzi, cele trei partide care formează alianța Dreapta Unită – USR, PMP și Forța Dreptei – depun candidaturile cu multă încredere. Cu încrederea milioanelor de români care sunt în spatele nostru, care își doresc o schimbare a unei puteri abuzive, corupte și incompetente, a declarat președinte USR, Cătălin Drulă, la BEC.

Obiectivul alianței este nu doar să câștige alegerile europarlamentare, ci și să dea viitoarea guvernare.

Ne propunem să dăm guvernarea următoare, să câştigăm alegerile şi vrem ca în 2024, la final de an, România să aibă în sfârşit la Cotroceni un om cu păsare de ţară, cu gândul, sufletul şi muncă, în fiecare zi, pentru modernizarea acestei ţări, a completat Drulă.

Lista completă este următoarea:

1. Ilie Dan Barna (USR)
2. Vlad Vasile Voiculescu (USR)
3. Eugen Tomac (PMP)
4. Vlad Marius Botoş (USR)
5. Cristina Mădălina Prună (USR)
6. Violeta Alexandru (Forța Dreptei)
7. Radu Mihai Mihail (USR)
8. Corina Atanasiu (USR)
9. Adriana Cristian (USR)
10. Ionuț Simionca (PMP)
11. Ionel Dancă ((Forța Dreptei)
12. George Gima (USR)
13. Teodora Stoian (USR)
14. Cătălina Bozianu (PMP)
15. Claudiu Chira (Forța Dreptei)
16. Ramona Ioana Goga (USR)
17. Alina Roxana Gîrbea (USR)
18. Marian Andronache (PMP)
19. Leonid Boaghi (Forța Dreptei)
20. Geta Daniela Drăghici (USR)
21. Alina Totti (USR)
22. Radu Pescar (PMP)
23. Vasile Nagy (Forța Dreptei)
24. Nicolae Mihai Șvab (USR)
25. Emilia Mateescu (USR)
26. Adrian Todoran (PMP)
27. Petrișor Potec (Forța Dreptei)
28. Ion Belu (USR)
29. Gabriela Ferguson (USR)
30. Claudiu Iorga Palaz (PMP)
31. Ștefan Csordas (Forța Dreptei)
32. Ana Lucia Hang (USR)
33. Dan Adrian Pop (USR)
34. Ligia Dugulescu (PMP)
35. Ionel Pușcaș (Forța Dreptei)
36. Ștefan Lucian Judele (USR)
37. Raluca Mihaela Bercea (USR)
38. Nicolae Davițoiu (PMP)
39. Ion Ștefan (Forța Dreptei)
40. Ionuț Ciprian Alexandru (USR)
41. Andrei Chirica (USR)
42. Mihai Simionescu (PMP)
43. Ionuț Stoica (Forța Dreptei)

George Simion atacă europarlamentarele cu profesori și doctori

Tot luni au ajuns la BEC și reprezentanții AUR, cu un autocar inscripționat și cu aproape 700 de mii de semnături.  „Suntem înscriși în lupta electorală cu Partidul Comasat”, a transmis George Simion, după îndeplinirea formalităților.

Sperăm să-i blocăm, sperăm ca Europa, la nivelul instituțiilor sale, să aibă parte de alți conducători, pentru o Europă a națiunilor, nu pentru un suprastat federal, a completat liderul AUR.

George Simion și-a lansat candidații la europarlamentare de două ori. Prima lansare a fost la Arenele Romane, în iulie 2023. Atunci, liderul AUR spunea că se va clasa pe primul loc la alegerile europarlamentare.

Noi să facem tot ce ține de noi ca să fim pe primul loc. Minim un procent în plus față de PSD, a spus Simion. 

Dacă anul trecut nu se întrevedea construirea unui bloc politic între PSD și PNL, conducerea AUR își seta ținta de primul loc și 12-14 europarlamentari. Viitorul nu a fost favorabil opoziției și acum răspunsul este altul: AUR ar fi câștigat alegerile în condițiile unor alegeri corecte, precizează Dan Tănasă, pentru Gândul.

În condiții legale, constituționale, în condițiile unor alegeri corecte, AUR ar fi câștigat alegerile europarlamentare la scor față de PSD și PNL. Dar, de teamă că vor pierde alegerile în fața AUR, cele două partide s-au comasat și au forțat localele cu europarlamentarele, modificându-se întregul context politic. În final, românii vor decide câți reprezentanți AUR vom avea în final în PE.

Lista completă a candidaților AUR:

  1. Cristian Terheș
  2. Claudiu Târziu
  3. Gheorghe Piperea
  4. Georgiana Teodorescu
  5. Adrian Axinia
  6. Sturza Ștefan Dimitrie
  7. Cristina Dumitrescu
  8. Laura Gherasim
  9. Nicolae Vlahu
  10. Mihail Neamțu
  11. Peter Costea
  12. Ioan – Aurelian Popa
  13. Dan Tănasă
  14. Silviu Gurlui
  15. Cristina Dascălu
  16. Daniel Biro
  17. Elena Năstăsoiu
  18. Monica Iagăr
  19. Nicușor – Cristian Mancaș
  20. Veronica Grosu
  21. Avram Fițiu
  22. Elena Doboș
  23. Radu Baltasiu
  24. Maria-Lăcărmioara Nicolescu
  25. Dragos Dragoman
  26. Tiberiu Foris
  27. Dumitrina Mitrea
  28. Paul-Cătălin Costea
  29. Cosmin Corendea
  30. Svetlana Gomboș
  31. Alin George Gheorghiu
  32. Oana-Maria-Cătălina Macarie
  33. Liviu-Adrian Natea
  34. Svetlana Gabriela Vîlcu
  35. Mirela Daniela Irindea
  36. Luminița Păucean Fernandes
  37. Ramona Lovin
  38. Sebastian Spînu
  39. Anronio Andrușceac
  40. Felicia Akkaya
  41. Ringo Dămureanu
  42. Fabian Cristian Radu
  43. Cosmin Teodor Iosub

Piedone vrea să treacă pragul electoral

Cristian Popescu Piedone a mers miercuri la BEC cu 310 mii de semnături.

Nu am venit să ne lăudăm cu milioane de semnături. Vom vedea milioanele de voturi, dacă se vor concretiza, la urna de vot, a declarat candidatul la Primăria Capitalei.

În ceea ce privește țintele asumate în partid, Piedone afirmă că primul lucru este trecerea pragului electoral.

Primul lucru e să trecem pragul electoral și să intrăm în Parlament. Specialiștii noștri și europarlamentarii de bază, care nu prea sunt virusați politic, cu siguranță vor ca România să fie reprezentat în adevăratul sens în Europa. Să nu ne ducem ca sus, să nu ne ducem să cerem, ci să ne impunem.

Lista completă a candidaților PUSL pentru alegerile europarlamentare 2024:

  1. General de brigadă (rz) Cristian BARBU
  2. Lia ARDELEAN
  3. Mugur CIUVICĂ
  4. Bogdan CIUCĂ
  5. Raluca BUGNAR
  6. Bogdan JELEA
  7. Eugenia ȘERBAN
  8. Daniel Ionașcu
  9. Ionel GAE
  10. Liviu Marian POP
  11. Amedeo- Laurențiu DULAMĂ
  12. Mariana VÂRGĂ
  13. Ciprian FARAON
  14. Gheorghe PINTEA
  15. MIHAI IACOB
  16. Mihaela PUNDICHE
  17. Ella PINTILEI
  18. DR. Adrian CURENIUC
  19. Dumitru MIROIU
  20. Constantin HARASIM
  21. Ioan SIMIONCA
  22. Gabriel BERCA
  23. Iancu ARMAS
  24. Valentin-Constantin BRETFELEAN
  25. Dan Cosmin BADEA
  26. Laura Mirela IUSEIN
  27. Alexandra CHIFOREANU
  28. Silviu- Teofil HĂDĂREANU
  29. Valentina BANU
  30. Claudiu- Traian COVACIU
  31. Ionuț GHERGA BARBU
  32. Sever HIRIȘCĂU
  33. Cătălin DAVIDESCU
  34. Victor TORCEA
  35. Dănuț BARCHIZEANU

Dacian Cioloș deschide lista REPER

Ultimii înscriși la BEC sunt candidații lui Dacian Cioloș, de la REPER. Dacian Cioloș deschide lista de candidați, urmat de europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru. Printre candidați se mai află deputații Andrei Lupu și Oana Cambera si cercetătorul Cristian Presură.

Fostul premier și-a exprimat îngrijorarea față de modificarea legilor electorale.

Pentru mine e îngrijorător să văd că cele două mari partide, care tradițional s-au confruntat în alegeri, acum merg împreună și par să aibă o teamă față de democrație și față de transparență, pentru că au modificat legile electorale pe ultima sută de metri, au modificat datele alegerilor în avantajele lor electorale și logica lor electorale, fără să vină cu argumente solide în fața alegătorilor.

1. Dacian Cioloș
2. Ramona Strugariu
3. Dragoș Pîslaru
4. Oana Cambera
5. Andrei Lupu
6. Andreea Leonte
7. Cristian Presură
8. Simina Tulbure.
9. Ciprian Mihali
10. Ana Maria Boghean

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern