Europarlamentarul PSD Mihai Tudose analizează ”soluțiile” PNL: ”Semaforul cu cinci culori… toate galbene!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose analizează ”soluțiile” PNL: ”Semaforul cu cinci culori… toate galbene!”

Într-o analiză-pamflet postată pe pagina de socializare a Partidului Social Democrat, europarlamentarul PSD Mihai Tudose face o analiză punctuală a unora dintre ”soluțiile” PNL pe care le consideră greșeli politice majore cu repercusiuni grave asupra vieții de zi cu zi a românilor.

Realitatea contemporană este ”crudă”, scrie Mihai Tudose, iar guvernul PNL nu a reușit să gestioneze problemele apărute în această perioadă. ”Activitățile tribului” nu au fost coordonate, iar guvernarea liberală poate fi caracterizată prin descoperirea a două ”soluții” la fiecare problemă, numai că respectivele ”soluții” se bat cap în cap.

”De la viața în peșteri și până în cruda realitate contemporană, Șeful de trib pe atunci și Puterea de azi aveau niscaiva responsabilități…. Printre ele, la loc de cinste, era și să coordoneze activitățile tribului atunci sau ale Statului acum. Să găsească soluții la probleme! Ce avem noi acum? Un guvern PNL care la orice problemă ce apare, găsește cel puțin două soluții. Care se bat cap în cap și devin la rândul lor probleme mai mari decât problema inițială!!! De la închisul spitalelor pentru a rezolva o problemă de sănătate (!!!) până la penibila și sinistra bâlbâială cu educația…”, scrie Mihai Tudose pe pagina de socializare a Partidului Social Democrat.

În continuare, Mihai Tudose abordează, punctual, mai multe eșecuri ale guvernării liberale, începând cu ”manelizarea economiei”, trecând prin ”închiderea bisericilor” și ”reglementarea păcănelelor” și încheind cu măștile medicale care au generat un scandal uriaș.

”Trecând prin manelizarea economiei unde au ,,cântat” instrumental 5 luni și de abia acum, în august, au încropit și un text de ordonanță care și el mai mult încurcă decât lămurește.. Trecând prin reglementări în care închideau bisericile, dar reglementau foarte serios ,,păcănelele”… Trecând prin cheltuieli exorbitante cu măști vândute statului de către stat cu prețuri de sute de ori mai mari (dar nu sunt bani de pensii și de alocații)… Trecând prin… toate aberațiile posibile… căci ,,cine închide bisericile deschide iadul”…  L-au cam deschis”, mai scrie Mihai Tudose.

Mihai Tudose: ”Evident că soluțiile lor au generat alte probleme mai mari”

Europarlamentarul PSD scrie că toate aceste ”soluții” descoperite de guvernul Orban au ”generat probleme și mai mari”, iar probleme extrem de importante nu și-au găsit rezolvarea.

Nu există acces la internet la nivelul întregii țări, ”planul integrat” pentru achiziția de tablete strălucește prin absență, iar vina este aruncată – de fiecare dată – ”în curtea autorităților locale”.

”De luni de zile tot ,,rezolvă” guvernul pnl (intenționat cu litere mici) sistemul educațional… Evident că ,,soluțiile” lor au generat alte probleme mai mari. Nu au găsit nicio cale de a rezolva accesul la internet în toooate colțurile țării, nu există un plan integrat pentru achiziția de tablete (care cam trebuiau sa fie deja luate și să înceapă distribuirea lor), ca să nu mai vorbim de faptul că nici profesorii nu stau foarte strălucit în acest sens… Dar au reușit să ,,greșească” și la propunerea-semafor cu cele trei culori care dirijau elevii către școală… aruncând, cu această ocazie, pisica ( sau ce a mai rămas din ea) în curtea autorităților locale”, acuză europarlaentarul PSD.


Primarul Brăilei a răbufnit ieri, spunând că hățișul legislativ este practic imposibil de aplicat. Replica, de la cel mai înalt nivel, a venit prompt: primarul de aceea e primar, ca să se descurce! Și să aplice ceea ce spunem noi, cei de sus. E drept că încă nu prea am spus tot, dar ministerul sănătății ,,o să” facă normele. Iar ministerul educației ,,o să” facă programa școlară. Clar, nu-i așa…..?!!! Aplicați, dragi primari, regula semaforului cu cinci culori, toate în nuanțe de galben-pnl…

Mihai Tudose

”Pe vremurile invocate la începutul textului, șefii care-și puneau tribul în asemenea situații ajungeau în oala cu supă… Azi nu mai avem ,,oala cu supă”… Avem urne de vot… unele dintre ele din ,,Pepsiglas”!!!”, încheie europarlamentarul PSD Mihai Tudose. 

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Decese în urma vaccinării anti-coronavirus? Ce spun autoritățile
Lux și opulență! Unde e cazată Simona Halep în Australia: resortul e fabulos! Cât costă...
Oamenii cu care România se mândrește. Topul în care au fost introduși doi oameni de...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Medicii din Wuhan recunosc că au fost puși să mintă despre COVID. Imagini cu o...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Dacia a dat lovitura la început de an. Anunțul din Marea Britanie
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide