Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de ”jocuri murdare”: ”Legile sunt pentru «proști», nu și pentru primari ajunși în funcție prin minciună, furt și aranjamente oculte!”

Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan de ”jocuri murdare”: ”Legile sunt pentru «proști», nu și pentru primari ajunși în funcție prin minciună, furt și aranjamente oculte!”
Gabriela Firea | Sursa Foto - Facebook
Publicat: 10/06/2022, 14:37
Actualizat: 10/06/2022, 15:30

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, dar și fost primar general al Capitalei, îl acuză pe Nicușor Dan că atrage medici străini într-un ”joc murdar”, aceștia urmând a ”evalua” – în timpul unui workshop – activitatea a două spitale din București, respectiv Spitalul Colentina și Spitalul Sfânta Maria.

Fostul edil al Capitalei precizează că un astfel de proiect a fost respins de consilierii generali, numai că Nicușor Dan – pe care îl etichetează drept ”Primarul «Promit salariu 1.400 de euro și apă caldă la toată lumea»” – ”calcă în picioare votul Consiliului General”.

Primarul «de dreapta» sfidează iar legea! Legile sunt pentru «proști», nu și pentru primari ajunși în funcție prin minciună, furt și aranjamente oculte. Nicușor Dan permite unor medici străini să «evalueze» activitatea a două spitale bucureștene, chiar dacă proiectul a fost respins prin vot, democratic, de către consilierii generali.

Primarul «Promit salariu 1.400 de euro și apă caldă la toată lumea» calcă în picioare, abuziv, votul Consiliului General și a semnat o dispoziție prin care le permite medicilor străini să între în spitale și să-i «controleze» pe medicii români. Chiar dacă îmbracă vizita sub forma unui workshop, a unei întâlniri de lucru, chiar Nicușor Dan a recunoscut în ședința Consiliului General că este, de fapt, o «evaluare»”, scrie Gabriela Firea în mediul online.

”Am tot respectul pentru acești medici străini, mai ales că unul dintre ei este de naționalitate română. Însă, acceptă să între într-un joc murdar. Nicușor Dan nu a ales întâmplător Spitalul Colentina și Spitalul Sfânta Maria pentru acest workshop. Sunt singurele două spitale din subordinea Primăriei Capitalei unde urmează să construiască corpuri noi și să se facă investiții foarte mari. E clar pentru oricine știe sistemul medical ce scop poate avea o echipa de «evaluatori» străini în acest caz!”

Gabriela Firea

”E nevoie ca autoritățile competente să se autosesizeze și să acționeze în consecință”

Gabriela Firea solicită, în postarea sa, ca autoritățile să se autosesizeze în acest caz, fiindcă în România sunt instituții care pot face o astfel de evaluare a activității unor spitale.

În astfel de condiții, mai scrie fostul edil al capitalei, Nicușor Dan ”abuzează” de poziția pe care o deține și ”dispune” altfel decât s-a votat în Consiliul General.

Avem instituții care se ocupă de evaluarea spitalelor și suficienți specialiști, oameni cu experiență în alte state. Iar astfel de discuții se pot face mult mai transparent, cu participarea majorității medicilor din spitale. Nu în weekend, când spitalele lucrează la capacitate mai redusă. Bine, în cazul de față, nici managerii celor două spitale nu au detalii despre vizita echipe străine. Asta ca să vorbim de transparența clamată de Nicușor Dan.

Decizia primarului general de a trece peste hotărârea Consiliului General, hotărâre respinsă de PSD și PNL, este una flagrantă! Spitalele sunt în subordinea Consiliului, iar primarul general trebuie să respecte legea, nu să abuzeze de poziția sa și să dispună altfel decât a votat Consiliul General. E nevoie ca autoritățile competente să se autosesizeze și să acționeze în consecință”, încheie Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

”P.S.: Comunicatorii plătiți (ilegal, firește) din banii sponsorilor (ajunge legea și pe la ei, cât de curând!!) i-au scris deja lui Nicușor Dan reacția la acest mesaj: Firea e vinovată!”

Gabriela Firea


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...