Intră Marcel Ciolacu în cursa pentru Cotroceni? Bogdan Chirieac, analiză DURĂ: „După mulți ani de nenorociri, putem să fim liniștiți”

Intră Marcel Ciolacu în cursa pentru Cotroceni? Bogdan Chirieac, analiză DURĂ: „După mulți ani de nenorociri, putem să fim liniștiți”
Publicat: 03/09/2023, 21:05

Unul dintre cele mai comentate subiecte pe scena politică internă – cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni – a fost atins și de Bogdan Chirieac. Cunoscutul jurnalist de politică este de părere că, pentru prima dată după mulți ani, România are de unde alege în bătălia pentru funcția de șef al statului.

„Prezidențialele” sunt programate la finalul anului 2024, iar Chirieac a vorbit despre intrarea lui Marcel Ciolacu în cursa electorală.

„Am avut doi președinți care nu au fost un motor pentru țara noastră”

Actualul premier a evitat să vorbească deschis despre subiectul alegerilor prezidențiale din 2024, preferând, deocamdată, să abordeze teme de actualitate, care țin de activitatea guvernamentală.

Însă, dacă se va decide să candideze, Ciolacu va fi un câștig pentru România, consideră Bogdan Chirieac.

Analizând bătălia pentru Cotroceni, cunoscutul jurnalist a spus că ipoteza candidaturii liderului PSD, precum și a fostului șef al SRI, Eduard Hellvig, reprezintă un câștig pentru România.

După mulți ani de nenorociri, dacă cele două candidaturi, Eduard Hellvig la PNL și Marcel Ciolacu la PSD, se materializează, atunci putem să fim liniștiți pentru 2025 încolo. Vorbesc foarte serios. La sfârșitul anului viitor se împlinesc 20 de ani de când am avut doi președinți care nu au fost un motor pentru țara noastră. Acesta este adevărul. Putem spune asta cu sufletul deschis.

Traian Băsescu a vrut să facă bine, dar a făcut mult rău. Sunt convins că a vrut să facă bine, dar s-a cufundat în lupte de gherilă, chestiuni infime ca importanță, pentru a-i arăta el lui Tăriceanu cine este domnia sa.

În cazul lui Klaus Iohannis, a fost bine că am avut un astfel de președinte pentru că s-a pus punct declarațiilor, insinuărilor că în România nu sunt respectate drepturile minorităților. Este cel mai mare avantaj pe care l-am avut din mandatele lui Klaus Iohannis. Dar Klaus Iohannis, pe care unii dintre noi l-am văzut al doilea Carol I sau Ferdinand I, a fost departe de așteptările noastre. Au fost două mandate terne, înclinate spre mediocritate. România nu a reușit să se reformeze. Domnia sa a apărut când nu trebuia și a dispărut atunci când era necesară prezența sa. Înclinația sa pentru vacanțe și traiul ușor este binecunoscut”, a declarat la România TV analistul Bogdan Chirieac.

Cine va fi „un contracandidat extrem de puternic”

Pe de altă parte, Chirieac arată că Hellvig și Ciolacu vor avea un contracandidat puternic în persoana unui lider de partid în ascensiune.

Eduard Hellvig și Marcel Ciolacu sunt doi politicieni foarte implicați. Au cunoscut puțin și exteriorul, puțin mai mult. Au relații în exterior.

Nu am mai avut politică externă de la Victor Ponta, din 2015. România nu a mai avut politică externă. Marcel Ciolacu încearcă acum să reia aceste legături externe. Bine face! De aceea România este respinsă din Schengen, deși are toate atuurile. Nu a mai existat această componentă de la Adrian Năstase și mai de curând la Victor Ponta.

Dacă rămân cei doi, atunci suntem asigurați. Românii au ce vota în funcție de opțiune sau de părere”, a precizat Chirieac.

Referitor la cine ar putea să stea în calea celor doi în cursa pentru Palatul Cotroceni, cunoscutul analist politic a răspuns pe loc:  „Atenție! Un contracandidat extrem de puternic va fi George Simion”.

H.D. Hartmann, despre Eduard Hellvig: „A citit mai mult decât cărțile Bibliotecii de la Brukenthal”

Analist politic, profiler și jurnalist, H. D. Hartmann a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul.

Vorbind despre posibila candidatură a fostului șef al SRI la alegerile prezidențiale de anul viitor, Hartmann a făcut următoarele precizări despre Eduard Hellvig:

Este un om cult, a citit mai mult decât cărțile Bibliotecii de la Brukenthal. Are o minte strălucitoare, din acest punct de vedere, dar pe lângă Wagner există și Beethoven.

Alt lucru care este foarte important la el, apartenența. Eu cred că în SRI multe s-au schimbat datorită lui. Foarte multe. În bine. Când ești bine pregătit pe meseria ta, știi ce faci. Este un candidat (n.red. – la Președinția României)”, a spus H. D. Hartmann (mai multe detalii AICI)

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Cum se pregătește PNL de alegerile prezidențiale. Sebastian Burduja susține că Nicolae Ciucă este candidatul în acest moment

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii de la bloc riscă mari amenzi. Multă lume face asta când gătește, acum e...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii