Cine vine în locul lui Klaus Iohannis? Bogdan Chirieac: ”Eduard Hellvig ar fi un CANDIDAT puternic la preşedinţia României”

Cine vine în locul lui Klaus Iohannis? Bogdan Chirieac: ”Eduard Hellvig ar fi un CANDIDAT puternic la preşedinţia României”
Publicat: 03/09/2023, 11:31
Actualizat: 03/09/2023, 15:42

Alegerile pentru Cotroceni vor avea loc în anul 2024, iar analiștii politici plasează în acest scenariu electoral personaje-cheie care ar putea primi votul românilor pentru a prelua funcția de președinte al României.

Numele lui Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informații, este vehiculat din ce în ce mai des, iar analistul Bogdan Chiriac a declarat că acesta ”ar fi un candidat puternic la preşedinţia României de partea dreaptă”.

Analistul consideră că Hellvig beneficiază de câteva atuuri foarte importante, având experiență, inclusiv la nivel politic, și – nu în ultimul rând – este un om inteligent.

Eduard Hellvig ar fi un candidat puternic la preşedinţia României de partea dreaptă, n-am niciun fel de îndoială. Cum a spus şi domnul Crin Antonescu, e un om cu multă experienţă, inclusiv politică, a fost secretarul general al PNL atunci când s-a înfiinţat USR-ul şi e un om inteligent. Apoi a avut acest intermezzo pe mai mulţi ani de şef al Serviciului Român de Informaţii. A reuşit să se impună pe plan internaţional atât în SUA cât şi în Marea Britanie.

Să nu uităm că la prima vizită externă făcută de Regele Charles al III-lea în România, astă primăvară, la Palatul Cotroceni a cerut să dea mâna cu Eduard Hellvig când încă era directorul SRI, nu demisionase. Deci, din partea PNL,  ar fi un candidat puternic, un candidat care văd că nu are reticenţe în a vorbi public.

Lucrul acesta ar trebui să ne bucure, fiindcă ce avem candidaţi la preşedinţie, bănuiţi până în acest moment, sunt absolut în regulă. Sunt oameni înţelepţi, oameni cu experienţă politică de stânga, de dreapta, deci lucrurile astea ar trebui să ne bucure. Am putea avea preşedinţi cărora să le şi pese de România”, a precizat Bogdan Chirieac, potrivit dcnews.ro.

H. D. Hartmann, despre Eduard Hellvig: ”Când ești bine pregătit pe meseria ta, știi ce faci”

H. D. Hartmann, analist politic, profiler și jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a punctat că Eduard Hellvig a fost o propunere foarte bună pentru Serviciul Român de Informații (SRI), dar a vorbit și despre o posibilă candidatură a acestuia la Președinția României.

Este un om cult, a citit mai mult decât cărțile Bibliotecii de la Brukenthal. Are o minte strălucitoare, din acest punct de vedere, dar pe lângă Wagner există și Beethoven.

Alt lucru care este foarte important la el, apartenența. Eu cred că în SRI multe s-au schimbat datorită lui. Foarte multe. În bine. Când ești bine pregătit pe meseria ta, știi ce faci. Este un candidat (n.red. – la Președinția României)”, a spus H. D. Hartmann (mai multe detalii AICI)


Citește și:

EXCLUSIV | Romtehnica vrea să cumpere obuziere autopropulsate șenilate, în timp ce NATO renunță la ele. Roți vs. șenile – ANALIZĂ COMPARATIVĂ

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand, chiar dacă tu insiști că ne vrei, noi nu te mai vrem!”

EXCLUSIV | Avocat, după declanșarea urmăririi penale împotriva lui Clotilde Armand: ”Ea și Nicușor Dan au o atitudine mesianică, de mici Stalini”

PSD: ”Penala Clotilde Armand trebuie SĂ PLECE! USR nu mai poate invoca scuze pentru a face scut în jurul primarului Sectorului 1!”

UPDATE | Clotilde Armand, URMĂRITĂ PENAL după ce ANI a acuzat-o de incompatibilitate și conflict de interese

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord