Ionel Dancă: Planul nostru de a relansa economia depinde acum de un efort comun. Dacă nu, va fi tot mai greu să revenim la normalitate

Ionel Dancă: Planul nostru de a relansa economia depinde acum de un efort comun. Dacă nu, va fi tot mai greu să revenim la normalitate
Publicat: 26/07/2020, 20:03
Actualizat: 26/07/2020, 20:05

„Relansarea economică este prioritatea noastră și că în niciun caz nu vrem alte restricții care pot afecta economia. Oricâte eforturi ar face Guvernul, dacă împreună nu oprim răspândirea virusului Covid-19, va fi tot mai greu să revenim la normalitate și să relansăm economia”, spune Ionel Dancă

Din păcate, suntem într-o nouă zi cu peste 1000 de infectari. Vidul de legislație pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus, provocat de atacuri politico-juridice iresponsabile în plină pandemie, combinat cu o propagandă obscură de decredibilizare a pericolului Covid, ne-au adus din nou într-o situație limită.

Momentul nu este ușor din punct de vedere sanitar și tot planul nostru de a relansa economia depinde acum de un efort comun, colectiv, național, de a respecta regulile pentru limitarea răspândirii epidemiei cu noul Coronavirus”, spune Ionel Dancă, într-o postare pe Facebook.

El precizează că Guvernul Orban a luat măsurile necesare privind sănătatea oamenilor și păstrarea locurilor de muncă.

De asemenea, Ionel Dancă informează și despre programele guvernamentale care vin în sprijinul relansării economice

Programul IMM Invest a ajuns aproape la epuizarea plafonului de 15 miliarde lei pentru credite pentru investiții și capital de lucru, am plătit indemnizația de șomaj tehnic de 75% din salariul mediu brut în valoare de 4,6 miliarde lei pentru 1,4 milioane de români, decontăm în continuare 41,5% din salariu mediu brut pentru angajații care se întorc la muncă, am amânat ratele bancare pentru 300.000 de beneficiari pentru o perioadă de 9 luni, alături de multe alte măsuri de sprijin care sunt în vigoare și produc efecte pentru companiile și angajații afectați de criză.

Noi programe economice din Planul Național de Investiții și Relansare Economică au fost adoptate în ultimele ședințe de Guvern: schema de garantare pentru companiile mari cu un plafon de 8 miliarde Lei, programul de garanții IMM Leasing pentru achiziția de echipamente și utilaje în valoare de 1,5 miliarde Lei, programul de asigurare a lichidității în economie IMM Factor prin garantarea plăților comerciale între companii, majorarea plafonului de garantare la Noua Casă pentru achiziția de locuințe noi de până la 140.000 Euro, supracontractarea proiectelor de investiții pentru microîntreprinderi și IMM-uri din Programul Operațional Regional cu peste 1 miliard de Euro, lansarea programelor de start-up pentru studenți în valoare de 150 milioane Euro și a celor de antreprenoriat rural pentru procesarea produselor agricole în valoare de 200 milioane Euro”, spune el.

Dancă, despre alte programe importante pentru relansarea economiei

În același timp, alte programe importante din Planul Național de Investiții și Relansare Economică sunt finalizate și în curs de avizare și aprobare: programul de granturi pentru repornire de 1 miliard de Euro pentru companiile afectate de criză, apelul de proiecte pentru digitalizarea companiilor în valoare de 150 milioane Euro, sprijinirea programului flexibil de muncă, decontarea a 41,5% din salariu pentru sezonieri și a 35% din plata zilierilor.

Este esențial să nu irosim efortul tuturor de până acum și să facem un nou efort comun pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Coronavirus.

Indiferent de opțiunea noastră politică, oricâte eforturi ar face Guvernul, dacă împreună nu oprim răspândirea virusului Covid-19, va fi tot mai greu să revenim la normalitate și să relansăm economia” a mai spus Ionel Dancă.

Încep această postare prin a spune foarte clar că relansarea economică este prioritatea noastră și că în niciun caz nu…

Publicată de Ionel Dancă pe Duminică, 26 iulie 2020

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York