Klaus Iohannis, mesaj de solidaritate la comemorarea a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001

Klaus Iohannis, mesaj de solidaritate la comemorarea a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001
Președintele României, Klaus Iohannis | Foto - Mediafax - Alexandru Dobre
Publicat: 11/09/2021, 11:45

Președintele României Klaus Iohannis a scris un mesaj pe Twitter cu ocazia comemorării atacurilor din 11 septembrie 2001, în care își exprimă solidaritatea cu familiile victimelor și reafirmă angajamentul țării noastre în lupta pentru combaterea terorismului.

„La 20 de ani de la 11 septembrie, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, supraviețuitorilor, salvatorilor și tuturor celor ale căror vieți au fost afectate de acel atroce act de ură. În această zi a comemorării, ne solidarizăm cu poporul american și ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul”, a scris președintele României pe contul său de Twitter.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis la comemorarea a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001

SUA comemorează 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, în care 3.000 de americani și-au pierdut viața.

Președintele american Joe Biden a transmis un mesaj video, în noaptea de vineri spre sâmbătă, prin care îndeamnă la unitate la comemorarea a 20 de ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie.

Pe data de 11 septembrie 2001, două avioane cu pasageri la bord au fost deturnate de teroriști și apoi au lovit în plin cele două turnuri gemene ale complexului World Trade Center.

Un alt avion cu pasageri s-a prăbușit peste Pentagon, iar o altă aeronavă a căzut pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii au încercat să preia controlul aeronavei. Se presupune că țintă finală a acesteia ar fi fost fie clădirea Capitoliului sau chiar Casa Albă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase