La Sânnicolau Mare, Băsescu a dezvelit o statuie. Președintele a fost rugat de un localnic să „ne scape de comuniști”: „De zece ani muncesc la ei, dar și ei la mine”

La Sânnicolau Mare, Băsescu a dezvelit o statuie. Președintele a fost rugat de un localnic să „ne scape de comuniști: „De zece ani muncesc la ei, dar și ei la mine
Publicat: 06/09/2014, 22:18
Actualizat: 07/04/2019, 00:04

Traian Băsescu a dezvelit, în centrul orașului, statuia avocatului Nestor Oprean, spunând că acesta a marcat istoria României.

„Nestor Oprean a marcat și istoria României, a fost la Marea Adunare de la Alba Iulia pentru înfăptuirea Unirii și este unul dintre oamenii care au prefigurat România de astăzi. Sunt multe lucruri pe care le-a văzut pentru viitorul României și care s-au întâmplat după 1989: respectarea dreptului de proprietate, drepturile minorității de a folosi limba, statul de drept, ceea ce noi nu am reușit nici până astăzi să înfăptuim definitiv. Documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atât de vizionar încât nici măcar azi nu este întru totul împlinit, dar sunt convins că va fi împlinit după ce termin eu mandatul”, a declarat președintele.

El a spus că alții au muncit să facă statuia, au plătit-o, iar el o dezvelește, ca „o simbolistică” a trecerii sale prin oraș.

Șeful statului le-a mulțumit locuitorilor din Sânnicolau Mare pentru sprijinul pe care i l-au acordat și pentru că au fost tot timpul alături de el.

„Mulțumesc pentru sprijjin și pentru încrederea pe care ați avut-o tot timpul în mine, în acest mandat formidabil de greu. Mi-a fost greu de multe ori, dar știind că nu sunt singur am reușit si am pus țara unde trebuie să fie”, a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus că a venit împreună cu soția sa pentru că amândoi le datorează recunoștință oamenilor din Sânnicolau Mare.

„Azi este ziua ei (Maria Băsescu împlinește 63 de ani – n.r.), se apropie și Sfânta Maria, o vom sărbători mai târziu”, a mai spus președintele.

În momentul în care a mers să dezvelească statuia avocatului Nestor Oprean, șeful statului a chemat-o lângă el pe soția sa.

„Nu vii și tu? Hai, draga mea, să îți fac cadou o statuie, că e ziua ta, meriți o statuie pentru că ești o soție bună”, a spus Băsescu, dezvelind apoi statuia.

Înainte de acest moment, primarul orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza (PDL), a spus, în fața mulțimii adunate în centrul orașului, că Traian Băsescu și-a ținut promisiunea făcută în campania electorală din 2009 de a reveni în localitate în calitate de președinte.

El a amintit că în octombrie 2009 Traian Băsescu și-a anunțat candidatura pentru cel de-al doilea mandat în orașul Sânnicolau Mare.

„Atunci a scris în Cartea de onoare a orașului, în octombrie 2009, că va reveni la Sânnicolau Mare tot ca președinte și și-a ținut promisiunea și îi mulțumim”, a spus primarul.

Șeful statului a ajuns la Sânnicolau Mare sâmbătă seară, mergând în centrul localității, unde au loc Zilele orașului, la care participă sute de oameni. Băsescu și-a făcut cu greu loc prin mulțime și s-a oprit să dea mâna cu mai mulți localnici, unii dintre ei aplaudându-l.

La ora transmiterii acestei știri, șeful statului se întâlnește cu membrii Consiliului Local Sânnicolau Mare, la sediul Primăriei orașului, iar la ora 20.20 Băsescu va merge la Castelul „Nakó”, la recepția oferită de primarul orașului, Dănuț Groza (PDL).

De asemenea, la ora 21.00 Traian Băsescu va participa, la Teatrul de vară din oraș, la festivitatea de premiere a cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

În centrul orașului au fost amenajate zeci de standuri, la care se vând de la haine, bijuterii, jucării, obiecte de artizanat, la mici, sucuri, fructe.

Zilele orașului Sânnicolau Mare au început vineri seară cu un spectacol de muzică populară din Banat susținut pe scena Teatrului de Vară și continuă sâmbătă cu alte concerte, fiind programat și un foc de artificii.

Duminică, ultima zi a evenimentului, va avea loc un program artistic denumit „Sânmiclăușenii au talent”, apoi vor fi din nou concerte susținute de ansambluri folclorice din Ungaria, Germania și România. Pe durata manifestărilor vor avea loc și competiții sportive.

Președintele Traian Băsescu declara, în luna mai, la Timișoara, că ultima zi de mandat o va petrece la Sânnicolau Mare, acolo unde s-a decis să candideze pentru al doilea mandat de președinte.

În 3 octombrie 2009, Traian Băsescu și-a anunțat, la Sânnicolau Mare, în prezența a aproximativ două mii de persoane, candidatura la Președinție, în timpul unei întâlniri cu fermierii din zona de vest a țării.

„Multă lume îmi pune întrebări și știu că și dumneavoastră aveți întrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spun că da, voi candida”, declara atunci Băsescu, adăugând că nu se aștepta să își anunțe candidatura la Sânnicolau Mare.

„Cel mai bun lucru e să faci lucruri la care nu te aștepți. Eu nu mă așteptam să îmi anunț candidatura la Sânnicolau Mare, dar mă bucur că am făcut acest lucru în mijlocul unor oameni ca dumneavoastră. Acum știu că este decizia corectă”, mai afirma Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a fost așteptat, sâmbătă seară, la ieșirea din sediul Primăriei Sânnicolau Mare, de câteva sute de persoane, el mergând prin mulțime și oprindu-se pentru a da mâna cu oamenii, pe care i-a salutat, iar cu câțiva copii a făcut fotografii.

Președintele, așteptat de sute de oameni la ieșirea din Primăria Sânnicolau Mare

Traian Băsescu s-a întâlnit, la Primăria Sânnicolau Mare, cu autoritățile locale, iar după aproximativ o oră a ieșit din primărie, fiind așteptat de sute de persoane strânse în centrul orașului, care blocau practic ieșirea din primărie.

Băsescu a mers prin mulțime, pentru a ajunge la Castelul „Nako”, unde la ora transmiterii acestei știri ia parte la o recepție oferită de primarul orașului, Dănuț Groza (PDL).

Pe porțiunea pe care a parcurs-o prin mulțime, până la castel, Traian Băsescu și soția sa s-au oprit și au dat mâna cu oamenii, salutându-i. De asemenea, șeful statului a făcut fotografii cu câțiva copii care erau acolo cu părinții.

La un moment dat, un bărbat din mulțime i-a spus președintelui: „Să ne scăpați de comuniștii ăștia”, șeful statului răspunzând: „De zece ani muncesc la ei, dar și ei la mine”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari