Ludovic Orban, atac la valorile partenerilor USR-PLUS. „Parcă nu s-au născut în România. „Nu i-am văzut jurând pe Biblie sau făcându-și cruce”

Ludovic Orban, atac la valorile partenerilor USR-PLUS. „Parcă nu s-au născut în România. „Nu i-am văzut jurând pe Biblie sau făcându-și cruce”
Ludovic Orban, atac la valorile partenerilor USR PLUS / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 04/07/2021, 15:20
Actualizat: 04/07/2021, 15:34

În plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din interiorul PNL se ascut armele, iar loviturile sub centură sunt aproape zilnice. Ludovic Orban lansează un atac la valorile partenerilor USR-PLUS, pe care vede complet rupți de tot ce înseamnă tradiție și spirit românesc. Cu numai câteva luni înainte de scrutinul care îl poate scoate de pe scena politică, fostul premier și-a adus aminte că a făcut o coaliție de guvernare cu niște politicieni „care de multe ori parcă nu s-au născut aici”.

Duminică, 4 iulie, de Ziua Americii, Orban nu a mai fost prezent pe peluza Ambasadei SUA la București. A „preferat” să participe la şedinţa de alegeri interne din cadrul organizaţiei PNL Bacău.

„Trebuie să fim un partid puternic legat de biserică”

Cu acest prilej, Orban i-a faultat pe partenerii „pluseriști”. În opinia sa, liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul, comunitatea. În context, președintele PNL a arătat că cei de la USR PLUS se comportă „ca şi cum nu s-ar fi născut în România”: „Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce. Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine cont de toată matricea componentă a personalităţii României”.

În opinia șefului Camerei Deputaților, liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor: „De la 1875, PNL a fost motorul dezvoltării României şi aşa trebuie să rămânem în continuare. Trebuie să fim puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii şi a personalităţii poporului român. Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformăm România într-un partener respectat, apreciat, care să aibă un cuvânt greu de spus”.

Trebuie să fim un partid puternic legat de biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, biserica, satul românesc, comunitatea” – Ludovic Orban.

Promisiune pentru Moldova și unirea cu Basarabia

Liderul PNL a arătat că dezvoltarea Moldovei este fundamentală: „Pentru mine este fundamental să dezvoltăm Moldova. Echilibrul în dezvoltare între regiunile României este vital pentru România”.

Dezvoltarea Moldovei înseamnă pentru noi şi o şansă în plus ca Basarabia să se apropie de noi poate până la o posibilă unire” – Ludovic Orban.

În ceea ce privește alegerile pentru funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban a spus că s-a decis să candideze „pentru că am convingerea că împreună cu dumneavoastră am capacitatea de a duce în următorii patru ani PNL spre victorii, exact aşa cum am condus PNL spre victorie în aproape toate alegerile pe care le-am avut din 2017 până astăzi. Dau PNL, aşa cum dau de 30 de ani, mintea mea, sufletul meu, inima mea, timpul meu, energia şi chiar şi viaţa dacă este nevoie”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...