Ludovic Orban, despre sesizările DLAF la DNA referitoare la proiectele în care apare numele lui Barna: „Nu cred că e cazul să vorbim de mai mult decât de ceea ce s-a întâmplat”

Ludovic Orban, despre sesizările DLAF la DNA referitoare la proiectele în care apare numele lui Barna: „Nu cred că e cazul să vorbim de mai mult decât de ceea ce s-a întâmplat”
Ludovic Orban susține că vor fi luate decizii în acest caz în situația în care DNA începe urmărirea penală sau trimiterea în judecată / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 15/05/2021, 17:55

Liderul Camerei Deputaților Ludovic Orban susține că nu cunoaște detalii despre informațiile care apar în documentele transmise de către Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) către Direcția Națională Anticorupție (DNA) referitoare la anumite proiecte europene în care apare și numele lui Dan Barna, actual vicepremier al României.

Liderul Partidului Național Liberal (PNL), aflat într-o vizită la Sălaj, a susținut în cadrul unei coferințe de presă faptul că nu trimiterea unor documente către DNA nu înseamnă că Dan Barna este cercetat penal.

„Hai să clarificăm, ca să vedeţi că sunt un om obiectiv. Ştiţi că am avut în partid problema fostului ministru Costel Alexe, pe care mi s-a cerut în repetate rânduri să îl suspend din partid. Domnul Costel Alexe nu a avut calitatea de inculpat până la decizia de suspendare. Deci a avut doar calitatea de suspect. Dacă nu începe urmărirea penală – deşi, conform statutului, în mod normal trebuie să fie trimis în judecată ca să se poată dispune o măsură – în mod evident, nu se pot dispune astfel de măsuri. Acolo despre ce e vorba? Este vorba de faptul că o instituţie a statului care funcţionează într-un cadru european, respectiv Departamentul de Luptă Antifraudă, a trimis nişte documente la DNA. Asta nu înseamnă că Dan Barna ar fi săvârşit vreo infracţiune, asta nu înseamnă că are un dosar penal”, a transmis Ludovic Orban.

Ludovic Orban explică în ce moment se vor dispune măsuri în cazul lui Dan Barna

De asemenea, acesta a dezvăluit faptul nu știe ce fel de infromați se regăsesc în documentele trimise de DLAF către DNA, însă punctează faptul că deciziile referitoare la acest subiect urmează să fie luate în cazul în care DNA dispune începerea urmării penale sau trimiterea în judecată.

„Sunt trimise nişte documente pe baza informaţiilor transmise de presă. Eu, personal, nu cunosc şi nu am niciun fel de informaţii despre acest subiect şi mi se pare normal să fie aşa, să nu am informaţii despre acest subiect. Sunt transmise nişte documente. Acum ele probabil vor fi date unui procuror care va studia aceste documente şi va dispune. Nu cred că e cazul să vorbim de mai mult decât de ceea ce s-a întâmplat şi anume că s-au transmis nişte documente legate de derularea unor proiecte pe fonduri europene de la DLAF la DNA. Dacă DNA dispune măsuri ca începerea urmăririi penale sau trimiterea în judecată evident că urmează fiecare să ia deciziile legate de acest subiect”, a mai susținut liderul Camerei Deputaților.

Dan Barna a dezvăluit recent faptul că a aflat din media că în unele părți de constatare care l-ar viza apar informații potrivit cărora trei dintre formularele pentru recrutarea beneficiarilor din cadrul unui proiect european nu au fost completate faţă în faţă. Vicepremierul a susținut că nu există nicio suspiciune de abuz în serviciu în cazul lui.

„Sunt coordonatorul campaniei naţionale «Fără penali». Nu trebuie să aveţi nicio îndoială că, în situaţia în care vorbim de o urmărire penală demarată împotriva mea, nu voi ezita nicio clipă să fac ceea ce e de făcut”, a declarat Dan Barna recent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”