Mazăre, la „După 20 de ani”: Dacă aveam pe mână banii Elenei Udrea stăteam la putere 30 de ani

Mazăre, la După 20 de ani: Dacă aveam pe mână banii Elenei Udrea stăteam la putere 30 de ani
Publicat: 04/08/2012, 11:20
Actualizat: 29/07/2014, 18:34

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, la Pro TV, că este „foarte relaxat” în privința candidaturii pentru un nou mandat, că nu mai este „disperat după funcție” după 12 ani de administrație, el arătând totodată că, după scorul în sondaje, nu ar fi prea mult să fie edil și în următorii ani.

Mazăre a explicat, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV, motivele pentru care a intrat în politică.

„Am intrat în politică pentru că am fost ziarist. E ca la un meci de fotbal, e ușor să comentezi când stai în tribună, că ala a făcut așa, ce-aș fi făcut eu în locul lui. Văzând că ziarist, doar criticând, nu pot să mișc lucrurile, am decis să intru în politică. Am intrat ca deputat, nici de acolo nu puteam să mișc lucrurile și am spus: domn’e, eu cred că, dacă aș fi primar, aș putea să mișc și să fac într-adevăr ceea ce cred. Și așa am ajuns primar. Dar nu vreau să îmbătrânesc ca Iliescu din politică”, a spus Mazăre.

Radu Mazăre a precizat că va candida din nou pentru funcția de primar al Constanței, pe care o deține începând din 2000. El a spus că dacă avea pe mână banii pe care i-a gestionat Elena Udrea nu mai pleca de la putere 30 de ani. Întrebat dacă nu este prea mult, Mazăre a răspuns: „Dacă în toate sondajele am 60-70-70 și ceva la sută, înseamnă că nu e mult. Cu toate că sunt foarte relaxat în privința candidaturii, am și spus-o, vorbind cu constănțenii: dacă vreți să mă mai alegeți, bine, dacă nu, iarăși bine, deci nu mai sunt disperat după funcție după 12 ani de administrație”.

„Chiar cred că am făcut multe lucruri. Probabil că asta generează și scorul ăsta, că nu generează dansurile, fetele, cluburile un scor de 60-70 la sută în alegeri, ci treburile făcute”, a adăugat el.

Întrebat despre această componentă a personalității sale publice, legată de aspectele pe care le-a menționat, Mazăre a răspuns: „Spuneți-i naturalețe. Sunt un tip normal și spun ceea ce cred și mă comport exact cum simt și nu vreau să fiu fățarnic”.

Referitor la averea sa, Radu Mazăre a admis că are peste un milion de euro incluzând proprietăți și acțiuni. El a menționat că face afaceri din 1990, prima fiind un ziar.

Radu Mazăre a mai spus că nu are casă în Brazilia, deși este verificat de ANI în acest sens, dar a precizat că își cumpără două hectare de teren în Madagascar.

„N-am (casă în Brazilia – n.r.). Că vă spuneam, uite, am spus că îmi cumpăr pământ în Madagascar, asta am declarat-o public și chiar mă duc să finalizez actele. Mi-am concesionat acolo, pe malul mării, cam două hectare de teren”, a menționat Mazăre.

Răspunzând unei întrebări, Mazăre a spus că nu-și dorește să fie lider politic la nivel național pentru că ar însemna să-și sacrifice „tot timpul și toată viața”.

„Le-am zis și lui Ponta și lui Antonescu: nu vă speriați de mine, că nu vreau funcții, nu vreau prim-ministru, nu vreau președinte”, a continuat el.

Chestionat dacă s-a gândit vreodată să candideze la primăria București, el a răspuns negativ. „Eu sunt născut în București, dar nu-mi mai place Bucureștiul; nu-mi mai place, îmi place mult mai mult sentimentul de libertate pe care mi-l dă marea”, a explicat primarul Constanței.

Întrebat cine va fi viitorul președinte al României, Radu Mazăre a spus că nu știe. „Eu sper să fie Antonescu, dar, oricine va fi, e mai bun decât Băsescu. Băsescu e distructiv”, a susținut el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto