Mesajul clar al lui Liviu Dragnea pentru Viorica Dăncilă, înaintea Congresului PSD: „M-a informat că a luat această decizie”

Mesajul clar al lui Liviu Dragnea pentru Viorica Dăncilă, înaintea Congresului PSD: „M-a informat că a luat această decizie
Publicat: 08/03/2018, 18:42

„Am vorbit astăzi (n.r. cu Viorica Dăncilă), m-a sunat, mi-a zis că a fost sunată de foarte mulți colegi, colege de la Organizația de Femei, colegi din țară, care i-au propus să candideze pentru această funcție. M-a informat că a luat această decizie, i-am urat succes.O susțin fără niciun fel de ezitare, o voi vota fără niciun fel de ezitare”, a declarat Liviu Dragnea, la scurt timp după ce a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru funcțiile puse la bătaie în PSD.

Referitor la faptul că unele candidaturi ar putea fi respinse, șeful partidului e insistat că ultimul cuvânt revine CEx, dar că, din câte știe el, există o problemă în sensul în care unii nu au reușit să găsească susținere în organizațiile din care fac parte, propunere care a fost votată în unanimitate și care trebuie respectată.

Dragnea a respins vehement acuzațiile unora dintre colegii săi, care spun că sâmbătă va fi organizat Congresul doar pentru ca cei care i se opun să fie dați la o parte și a anunțat că va vorbi mai multe după ce reuniunea se va termina: „Este o minciună, dar eu m-am hotărât să vorbesc mai multe după Congres pentru că nu vreau să influențez votul și nici să mă acuze cineva că am spus lucruri care au afectat desfășurarea ședinței”, a mai transmis liderul formațiunii, care a fost destul de ironic și la adresa contestatarilor lui, mai ales a Ecaterinei Andronescu.

„Văd că se concentrează foarte mult pe proiectul de țară în ultimele săptămâni. Startul proiectului va fi prezentat la Congres, dar cele două argumente pentru alegeri au fost susținute de o majoritate covârșitoare, cu 4-5 excepții, și anume o repatizare echitabilă pe teritoriul țării și paritatea femei-bărbați. Dacă nu suntem de acord cu niște alegeri, atunci de ce să candidăm?”, s-a întrebat retoric șeful PSD.„ În ceea ce privește funcția de președinte, au spus că nu sunt de acord să chemăm din nou toți membrii la un scrutin, nici nu sunt de acord să cer eu o validare sau o revalidare. (…)Puncte de vedere are toată lumea, se vorbește peste tot, este o întrecere foarte dură în declarații”, a mai spus acesta.

Ecaterina Andronescu și-a depus joi candidatura pentru funcția de președinte executiv al PSD, funcție deținută în prezent de Niculae Bădălău, declarând însă că nu era nevoie de alegeri în partid, iar dacă acestea au loc trebuiau supuse la vot toate funcțiile.

„Pentru președinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcții, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menținută competiția în partid și reprezentanții la congres decid prin votul lor. (…) Așa cum s-au desfășurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcțiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandate, în care toată lumea care a trecut prin votul congresului a obținut un mandate de patru ani. Suntem încă la jumătatea mandatului”, a declarat Ecaterina Andronescu, întrebată fiind dacă era nevoie de un vot pentru toate funcțiile din cadrul PSD.

Mai mult, Ecaterina Andronescu spune că nu era nevoie de alegeri: „Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document- proiect de țară- în care să spunem cum gândim și cum vedem noi creșterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educației, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de țară și mai puțin pe candidaturi. Candidaturile țin de viața internă a PSD”.

Nicolae Bănicioiu și-a depus și el candidatura pentru funcția de președinte executiv al PSD

Vicepreședintele PSD Nicolae Bănicioiu și-a depus, miercuri, candidatura pentru funcția de președinte executiv al partidului, afirmând ca PSD să răspundă tuturor întrebărilor din societatea românească, deoarece face foarte multe lucruri bune, cum ar fi mărirea salariilor.

„Aș dori ca PSD să răspundă tuturor întrebărilor din societatea românească, în primul rând de program de guvernare, pentru că vrem să facem foarte multe lucruri bune – mărim salarii, vă aduceți aminte de proiectul meu cu salariile din domeniul medical, început în 2014, 2015 și e continuat șui acum. Facem lucruri bune în fiscalitate – sunt foarte multe discuții pe care colegii mei le au pentru a găsi formula cea mai bună. Vrem să cucerim cât mai mult din electoratul chiar nehotărât al României sau încă nehotărât al României”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

El a mai spus că își propune ca PSD să câștige electorat din toate categoriile.

„Aici dau exemplu și al tinerilor, pe care eu cred că trebuie să îi reprezinte acest partid, al celor de generația mea, care nu mai sunt atât de tineri, dar care au foarte multe de spus legat de dezvoltarea societății românești și mai ales și pe partea profesională. PSD trebuie să dea răspunsuri, să ofere răspunsuri societății și la tot ceea ce înseamnă pregătire profesională, partid care are experiență și mai ales expertiză”, a mai spus Bănicioiu.

PSD București-Ilfov o susține pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv al partidului

PSD București-Ilfov o susține pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv al partidului, iar pe Gabriela Firea și Robert Negoiță pentru funcțiile de vicepreședinți, potrivit unor decizii luate miercuri seara în cadrul Biroului Permanent comun al organizației.

„Organizația regională PSD București-șIlfov a votat în aceasta seară (miercuri seara – n.r.), în cadrul Biroului Permanent comun al organizației, o serie de rezoluții în vederea Congresului Extraordinar al PSD din 10 martie 2018. Astfel, Regiunea București-Ilfov a votat pentru mandat de susținere și încredere pentru președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizației regionale PSD București-Ilfov își exprimă convingerea că numai prin menținerea unității, continuității, echilibrului și coerenței în deciziile și acțiunile sale politice, PSD va reuși să-și îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a Programului de guvernare”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX

Potrivit sursei citate, Organizația PSD București Ilfov a votat și pentru susținerea continuării Programului de guvernare al PSD, „pentru a duce până la capăt măsurile cu care PSD a câștigat, cu o largă majoritate, încrederea romănilor și scrutinul electoral din 2016″.

De asemenea, Organizația PSD București Ilfov a decis susținerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv al PSD: „Principala preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii și rezolvarea problemelor lor. Cetățenii acestei țări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social democrați. Susțin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în Programul de guvernare, pentru că doar așa putem demonstra că alegerile au fost câștigate cu un program complet și coerent, care a fost pus în practică și care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susțin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv, pentru a da coerență și stabilitate actului de guvernare și pentru o colaborare eficientă între guvern și partid. Doamna Dăncilă are calități reale de lider: este diplomată, empatică, știe să organizeze echipe de lucru și să aducă eficiență și rigoare, atât în decizia politică, precum și în cea guvernamentală”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, PSD București-Ilfov a mai decis susținerea lui Marian Neacșu, secretar general al PSD, pentru aceeași funcție, de secretar general, dar și candidaturile Gabriela Firea si lui Robert Negoiță pentru funcțiile de vicepreședinți regionali București-Ilfov ai PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu