Mihai Fifor, avertisment după cea de-a treia rectificare bugetară: ”Este un veritabil tablou al dezastrului economic produs de PNL”

Mihai Fifor, avertisment după cea de-a treia rectificare bugetară: ”Este un veritabil tablou al dezastrului economic produs de PNL”
Mihai Fifor, avertisment după cea de-a treia rectificare bugetară: ”Este un veritabil tablou al dezastrului economic produs de PNL”

În ședința de guvern care a avut loc luni seara a fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020, iar ministrul Finanțelor – Florin Cîțu – a anunțat că deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei.

Potrivit celor declarate de Cîțu, această rectificare bugetară asigură ”finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi educaţiei”.

”În şedința de Guvern de astăzi (n.red. – luni seara) a fost aprobată cea de-a treia rectificare pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracție economică de 4,2% şi un PIB nominal de 1.050 miliarde lei. Deficitul bugetului general consolidat se majorează cu 5 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei provin din diminuarea veniturilor bugetului general consolidat şi 0,8 miliarde prin majorarea cheltuielilor bugetului general consolidat. Prin această rectificare se asigură finanțarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi educaţiei”, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, după ședința de guvern.

Senatorul PSD Mihai Fifor este, însă, de o cu totul altă părere, scriind în mediul online că nu se poate discuta decât despre ”un tablou al dezastrului economic” pe care l-au produs liberalii.

”Rectificarea bugetară este un veritabil tablou al DEZASTRULUI economic produs de PNL. Eșec catastrofal pe linie! Nimic nu s-a îndeplinit din angajamentele și promisiunile economice ale guvernului PNL. România culege ”roadele” incompetenței și aroganței prostești ale tandemului Iohannis – Orban”, notează Mihai Fifor pe pagina sa de socializare.

Mihai Fifor: ”MAJORĂRI de taxe, CONCEDIERI masive, REDUCERI de venituri ale populației”

Mihai Fifor atrage atenția că România trece printr-o perioadă de ”criză economică profundă”, nu numai medicală, iar acesta este efectul măsurilor care au fost luate de ”Dreapta Unită – PNL – USR”.

În continuarea textului său, Fifor prezintă, punctual, ”opinia Consiliului Fiscal” despre această a treia rectificare bugetară, avertizând – în final – că vor urma măsuri de austeritate care îi vor afecta, grav, pe toți românii.

”Criza economică profundă în care Dreapta Unită – PNL – USR – a adus România este descrisă elocvent în opinia Consiliului Fiscal despre a treia rectificare.

  • Căderea economică în 2020 va fi mai mare decât cea prognozată oficial – 5-6%, nu 4,2%!
  • 100 de miliarde de lei va fi deficitul bugetar, respectiv 9,8% din PIB și NU 9,1% din PIB, așa cum spune Guvernul.
  • 100 de miliarde de euro va fi datoria guvernamentală la finalul anului! Adică 47% din PIB cu 12,3 puncte procentuale mai mult decât nivelul de 34,7% din PIB la cât o coborâse guvernarea PSD… efectiv PNL a guvernat doar pe datorie!
  • Împrumuturile din perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020 sunt cât în primii 21 de ani de la Revoluția din decembrie 89.
  • Cheltuielile cu dobânzile de la bugetul de stat vor fi mai mari cu 1,9 miliarde lei in anul 2020 față de anul 2019, iar în următorii ani vor fi mai mari cu peste 4 miliarde lei anual.
  • Romania are de departe cel mai mic pachet din UE în privința stimulării economiei și combaterii efectelor Covid din UE, de 5-6 ori mai mic decât in Ungaria, Polonia, Cehia si Bulgaria.
  • Consiliul Fiscal arată că Pachetul de ajutor pentru economie și sectorul de sănătate a fost de 1,5-2% din PIB din care 0,4 puncte procentuale din PIB au venit din fonduri europene.

Iar după alegeri, urmează programul de austeritate. Situația fiscal-bugetară a României va fi reevaluată în martie 2020 și atunci Guvernul va veni cu un program de corecție macroeconomică, ceea ce va însemna MAJORĂRI de taxe, CONCEDIERI masive, REDUCERI de venituri ale populației”, încheie Mihai Fifor.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York