Mihai Fifor, avertisment după cea de-a treia rectificare bugetară: ”Este un veritabil tablou al dezastrului economic produs de PNL”

Redactor:
Cristian Lisandru
Mihai Fifor, avertisment după cea de-a treia rectificare bugetară: ”Este un veritabil tablou al dezastrului economic produs de PNL”
Mihai Fifor, avertisment după cea de-a treia rectificare bugetară: ”Este un veritabil tablou al dezastrului economic produs de PNL”

În ședința de guvern care a avut loc luni seara a fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020, iar ministrul Finanțelor – Florin Cîțu – a anunțat că deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei.

Potrivit celor declarate de Cîțu, această rectificare bugetară asigură ”finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi educaţiei”.

”În şedința de Guvern de astăzi (n.red. – luni seara) a fost aprobată cea de-a treia rectificare pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracție economică de 4,2% şi un PIB nominal de 1.050 miliarde lei. Deficitul bugetului general consolidat se majorează cu 5 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei provin din diminuarea veniturilor bugetului general consolidat şi 0,8 miliarde prin majorarea cheltuielilor bugetului general consolidat. Prin această rectificare se asigură finanțarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi educaţiei”, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, după ședința de guvern.

Senatorul PSD Mihai Fifor este, însă, de o cu totul altă părere, scriind în mediul online că nu se poate discuta decât despre ”un tablou al dezastrului economic” pe care l-au produs liberalii.

”Rectificarea bugetară este un veritabil tablou al DEZASTRULUI economic produs de PNL. Eșec catastrofal pe linie! Nimic nu s-a îndeplinit din angajamentele și promisiunile economice ale guvernului PNL. România culege ”roadele” incompetenței și aroganței prostești ale tandemului Iohannis – Orban”, notează Mihai Fifor pe pagina sa de socializare.

Mihai Fifor: ”MAJORĂRI de taxe, CONCEDIERI masive, REDUCERI de venituri ale populației”

Mihai Fifor atrage atenția că România trece printr-o perioadă de ”criză economică profundă”, nu numai medicală, iar acesta este efectul măsurilor care au fost luate de ”Dreapta Unită – PNL – USR”.

În continuarea textului său, Fifor prezintă, punctual, ”opinia Consiliului Fiscal” despre această a treia rectificare bugetară, avertizând – în final – că vor urma măsuri de austeritate care îi vor afecta, grav, pe toți românii.

”Criza economică profundă în care Dreapta Unită – PNL – USR – a adus România este descrisă elocvent în opinia Consiliului Fiscal despre a treia rectificare.

  • Căderea economică în 2020 va fi mai mare decât cea prognozată oficial – 5-6%, nu 4,2%!
  • 100 de miliarde de lei va fi deficitul bugetar, respectiv 9,8% din PIB și NU 9,1% din PIB, așa cum spune Guvernul.
  • 100 de miliarde de euro va fi datoria guvernamentală la finalul anului! Adică 47% din PIB cu 12,3 puncte procentuale mai mult decât nivelul de 34,7% din PIB la cât o coborâse guvernarea PSD… efectiv PNL a guvernat doar pe datorie!
  • Împrumuturile din perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020 sunt cât în primii 21 de ani de la Revoluția din decembrie 89.
  • Cheltuielile cu dobânzile de la bugetul de stat vor fi mai mari cu 1,9 miliarde lei in anul 2020 față de anul 2019, iar în următorii ani vor fi mai mari cu peste 4 miliarde lei anual.
  • Romania are de departe cel mai mic pachet din UE în privința stimulării economiei și combaterii efectelor Covid din UE, de 5-6 ori mai mic decât in Ungaria, Polonia, Cehia si Bulgaria.
  • Consiliul Fiscal arată că Pachetul de ajutor pentru economie și sectorul de sănătate a fost de 1,5-2% din PIB din care 0,4 puncte procentuale din PIB au venit din fonduri europene.

Iar după alegeri, urmează programul de austeritate. Situația fiscal-bugetară a României va fi reevaluată în martie 2020 și atunci Guvernul va veni cu un program de corecție macroeconomică, ceea ce va însemna MAJORĂRI de taxe, CONCEDIERI masive, REDUCERI de venituri ale populației”, încheie Mihai Fifor.

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
CTP s-a luat cu mâinile de cap în direct la TV după s-a întâmplat la...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
Atenție, români! Te trezești cu Poliția la ușă dacă pe Google cauți așa ceva
Cum renunți la WhatsApp, îți ștergi contul pentru totdeauna și de ce este important să...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide