Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”

Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”
Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”
Publicat: 21/12/2020, 15:36
Actualizat: 21/12/2020, 15:37

Senatorul PSD Mihai Fifor acuză partidele care vor forma coaliția de guvernare – ”Alianța pierzătorilor”, așa cum o etichetează – că vor distruge ”o întreagă generație de elevi” prin măsurile pregătite, cu accent pe învățământul din România.

Anul 2020-2021 poate fi numit ”Anul COVID”, scrie Mihai Fifor în mediul online, iar această generație poate fi deja considerată ”generația care nu a făcut școală”.

”Alianța Pierzătorilor se pregătește să distrugă definitiv o întreagă generație de elevi! În timp ce toate statele europene au ținut și țin școlile deschise, oficialitățile de la București transformă anul școlar 2020 -2021 în anul Covid, anul în care se distruge o generație de copii, pe care toată lumea o va numi generația Covid, generația care nu a făcut școală”, acuză Mihai Fifor.

Mai mult, senatorul PSD consideră ”inacceptabilă” declarația pe care a făcut-o medicul Valeriu Gheorghiță – cel care coordonează campania de vaccinare în România -, în contextul în care acesta a transmis că ”nu există risc de infectare în școli”, dar instituțiile de învățământ din România se vor redeschide abia peste 3 luni.

”Este inacceptabilă declarația șefului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care recunoaște că nu există risc de infectare în școli, dar care anunță că redeschiderea unităților de învățământ nu se va face pe 11 ianuarie, cum s-a anunțat inițial, ci abia peste 3 luni, la începutul lui aprilie și doar în condițiile în care se va face o campanile de vaccinare reușită”, mai scrie Mihai Fifor.

Mihai Fifor: ”Alianța Pierzătorilor nu ține nici un moment cont de adevăratele probleme ale copiilor și ale părinților”

Mihai Fifor consideră că autoritățile nu fac tot ceea ce este necesar pentru ca școlile din România să fie redeschise. Potrivit senatorului PSD, ”protocolul” ar trebui schimbat, iar profesorii și elevii ar trebui testați rapid – folosindu-se testele rapide – pentru a putea să teia cursurile.

Din păcate, scrie Mihai Fifor, lupta nu se dă pentru școală, pentru profesori și pentru elevi, ci ”pentru funcții și pentru ministere”, opiniile specialiștilor în sănătate fiind, practic ignorate.

”Guvernul lui Iohannis refuză în continuare să facă ce este necesar pentru ca școlile să fie redeschise. Refuză să schimbe protocolul, refuză să folosească testele rapide pentru a testa elevii și profesorii și pentru a le permite acestora să reia cursurile, dar folosește acest tip de testare pentru cei care-și împart ciolanul puterii, în fiecare zi, la Vila Lac”, notează Mihai Fifor.

În timp ce sunt prinşi de bătălia pentru funcţii şi pentru ministere, neglijează problema Educației pe care o discută pe repede înainte, fără dezbatere publică şi fără a ţine cont de opiniile specialiştilor. ”Alianța Pierzătorilor” nu ține nici un moment cont de adevăratele probleme ale copiilor și ale părinților.

Mihai Fifor

”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre, că un milion de elevi nu au acces la învăţământul online, că nimeni nu controlează câţi profesori, câţi elevi, şi cu ce rezultate participă la învăţământul online și nici că elevii au goluri imense la materiile de bază, iar alte materii nu le-au făcut deloc”, menționează senatorul PSD Mihai Fifor la finalul mesajului postat pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția