Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”

Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”
Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”
Publicat: 21/12/2020, 15:36
Actualizat: 21/12/2020, 15:37

Senatorul PSD Mihai Fifor acuză partidele care vor forma coaliția de guvernare – ”Alianța pierzătorilor”, așa cum o etichetează – că vor distruge ”o întreagă generație de elevi” prin măsurile pregătite, cu accent pe învățământul din România.

Anul 2020-2021 poate fi numit ”Anul COVID”, scrie Mihai Fifor în mediul online, iar această generație poate fi deja considerată ”generația care nu a făcut școală”.

”Alianța Pierzătorilor se pregătește să distrugă definitiv o întreagă generație de elevi! În timp ce toate statele europene au ținut și țin școlile deschise, oficialitățile de la București transformă anul școlar 2020 -2021 în anul Covid, anul în care se distruge o generație de copii, pe care toată lumea o va numi generația Covid, generația care nu a făcut școală”, acuză Mihai Fifor.

Mai mult, senatorul PSD consideră ”inacceptabilă” declarația pe care a făcut-o medicul Valeriu Gheorghiță – cel care coordonează campania de vaccinare în România -, în contextul în care acesta a transmis că ”nu există risc de infectare în școli”, dar instituțiile de învățământ din România se vor redeschide abia peste 3 luni.

”Este inacceptabilă declarația șefului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care recunoaște că nu există risc de infectare în școli, dar care anunță că redeschiderea unităților de învățământ nu se va face pe 11 ianuarie, cum s-a anunțat inițial, ci abia peste 3 luni, la începutul lui aprilie și doar în condițiile în care se va face o campanile de vaccinare reușită”, mai scrie Mihai Fifor.

Mihai Fifor: ”Alianța Pierzătorilor nu ține nici un moment cont de adevăratele probleme ale copiilor și ale părinților”

Mihai Fifor consideră că autoritățile nu fac tot ceea ce este necesar pentru ca școlile din România să fie redeschise. Potrivit senatorului PSD, ”protocolul” ar trebui schimbat, iar profesorii și elevii ar trebui testați rapid – folosindu-se testele rapide – pentru a putea să teia cursurile.

Din păcate, scrie Mihai Fifor, lupta nu se dă pentru școală, pentru profesori și pentru elevi, ci ”pentru funcții și pentru ministere”, opiniile specialiștilor în sănătate fiind, practic ignorate.

”Guvernul lui Iohannis refuză în continuare să facă ce este necesar pentru ca școlile să fie redeschise. Refuză să schimbe protocolul, refuză să folosească testele rapide pentru a testa elevii și profesorii și pentru a le permite acestora să reia cursurile, dar folosește acest tip de testare pentru cei care-și împart ciolanul puterii, în fiecare zi, la Vila Lac”, notează Mihai Fifor.

În timp ce sunt prinşi de bătălia pentru funcţii şi pentru ministere, neglijează problema Educației pe care o discută pe repede înainte, fără dezbatere publică şi fără a ţine cont de opiniile specialiştilor. ”Alianța Pierzătorilor” nu ține nici un moment cont de adevăratele probleme ale copiilor și ale părinților.

Mihai Fifor

”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre, că un milion de elevi nu au acces la învăţământul online, că nimeni nu controlează câţi profesori, câţi elevi, şi cu ce rezultate participă la învăţământul online și nici că elevii au goluri imense la materiile de bază, iar alte materii nu le-au făcut deloc”, menționează senatorul PSD Mihai Fifor la finalul mesajului postat pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...