Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”

Redactor:
Cristian Lisandru
Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”
Mihai Fifor și ”Anul COVID” al Educației din România: ”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre”

Senatorul PSD Mihai Fifor acuză partidele care vor forma coaliția de guvernare – ”Alianța pierzătorilor”, așa cum o etichetează – că vor distruge ”o întreagă generație de elevi” prin măsurile pregătite, cu accent pe învățământul din România.

Anul 2020-2021 poate fi numit ”Anul COVID”, scrie Mihai Fifor în mediul online, iar această generație poate fi deja considerată ”generația care nu a făcut școală”.

”Alianța Pierzătorilor se pregătește să distrugă definitiv o întreagă generație de elevi! În timp ce toate statele europene au ținut și țin școlile deschise, oficialitățile de la București transformă anul școlar 2020 -2021 în anul Covid, anul în care se distruge o generație de copii, pe care toată lumea o va numi generația Covid, generația care nu a făcut școală”, acuză Mihai Fifor.

Mai mult, senatorul PSD consideră ”inacceptabilă” declarația pe care a făcut-o medicul Valeriu Gheorghiță – cel care coordonează campania de vaccinare în România -, în contextul în care acesta a transmis că ”nu există risc de infectare în școli”, dar instituțiile de învățământ din România se vor redeschide abia peste 3 luni.

”Este inacceptabilă declarația șefului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care recunoaște că nu există risc de infectare în școli, dar care anunță că redeschiderea unităților de învățământ nu se va face pe 11 ianuarie, cum s-a anunțat inițial, ci abia peste 3 luni, la începutul lui aprilie și doar în condițiile în care se va face o campanile de vaccinare reușită”, mai scrie Mihai Fifor.

Mihai Fifor: ”Alianța Pierzătorilor nu ține nici un moment cont de adevăratele probleme ale copiilor și ale părinților”

Mihai Fifor consideră că autoritățile nu fac tot ceea ce este necesar pentru ca școlile din România să fie redeschise. Potrivit senatorului PSD, ”protocolul” ar trebui schimbat, iar profesorii și elevii ar trebui testați rapid – folosindu-se testele rapide – pentru a putea să teia cursurile.

Din păcate, scrie Mihai Fifor, lupta nu se dă pentru școală, pentru profesori și pentru elevi, ci ”pentru funcții și pentru ministere”, opiniile specialiștilor în sănătate fiind, practic ignorate.

”Guvernul lui Iohannis refuză în continuare să facă ce este necesar pentru ca școlile să fie redeschise. Refuză să schimbe protocolul, refuză să folosească testele rapide pentru a testa elevii și profesorii și pentru a le permite acestora să reia cursurile, dar folosește acest tip de testare pentru cei care-și împart ciolanul puterii, în fiecare zi, la Vila Lac”, notează Mihai Fifor.

În timp ce sunt prinşi de bătălia pentru funcţii şi pentru ministere, neglijează problema Educației pe care o discută pe repede înainte, fără dezbatere publică şi fără a ţine cont de opiniile specialiştilor. ”Alianța Pierzătorilor” nu ține nici un moment cont de adevăratele probleme ale copiilor și ale părinților.

Mihai Fifor

”Pe cei de la PNL, de la USR Plus și de la UDMR îi interesează doar ciolanul și ignoră faptul că s-au pierdut deja două semestre, că un milion de elevi nu au acces la învăţământul online, că nimeni nu controlează câţi profesori, câţi elevi, şi cu ce rezultate participă la învăţământul online și nici că elevii au goluri imense la materiile de bază, iar alte materii nu le-au făcut deloc”, menționează senatorul PSD Mihai Fifor la finalul mesajului postat pe pagina sa de socializare.

Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată Anca Neacșu, blonda din trupa ASIA, la 43 de ani! Era una...
Angajat al unei fabrici de mezeluri rupe tăcerea. „NICIODATĂ nu o să pun gura pe...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Declarații fără precedent ale unui fost primar al Capitalei despre aerul din București. 'Se respiră...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
FOTO. Una dintre victimele din Onești, înmormântată. Bărbatul a fost atins de gloanţele poliţiei când...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
Medicul Virgil Musta a făcut anunțul crunt pentru români. Se va întâmpla într-o săptămână
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide