MINISTRUL TOMBOLĂ. Cine este Ioan Mang, noul ministru desemnat al Educației, cel care i-a luat locul doamnei „Standford”

Publicat: 07/05/2012, 11:40
Actualizat: 07/05/2012, 14:08

Premierul desemnat Victor Ponta a anunțat că o retrage pe Corina Dumitrescu de pe lista viitorului guvern, în condițiile în care un ministru care are de organizat admitere și bacalaureat în perioada imediat următoare, nu poate să funcționeze la capacitate maximă dacă trebuie să răspundă tot timpul la acuzele care i se aduc. Gândul a semnalat în exclusivitate „problemele” din CV-ul Corinei Dumitrescu, după cum puteți vedea aici. Aceasta a încercat să explice, într-un interviu acordat în exclusivitate gândul, greșelile din CV, precum și situația studiilor la Stanford. Ponta l-a nominalizat pentru a prelua portofoliul Educației pe senatorul PSD Ioan Mang.

Despre noua propunere pentru Ministerul Educației, senatorul PSD Ioan Mang, gândul scria, anul trecut, că a organizat o tombolă prin care a oferit sute de premii celor care i-au răspuns la un chestionar politic.

MINISTRUL „TOMBOLĂ” pentru Educație. Fierbătoare, uscătoare de păr date premiu de noul ministru Ioan Mang

Nu mai puțin de 80.000 de fluturași a trimis senatorul Ioan Mang în teritoriu pentru a-i întreba pe cetățenii din județul Bihor care sunt cele mai importante probleme ale unei familii, cea mai importantă problemă a localității și care sunt prioritățile viitorului președinte al Consiliului Județean. În schimbul răspunsului, el a oferit produse electrocasnice, oferite în cadrul unei tombole. Practic, sediul PSD a fost transformat într-un veritabil depozit de electrocasnice.

„Un timbru costă un leu, iar dacă trimiteam 80.000 de scrisori mă costa 80.000 de lei. Premiile au costat 3.700 de lei. Le-am cumpărat la promoție din diverse rețele de magazine. Eu am trimis 80.000 de fluturași și am primit aproximativ 3.500 de răspunsuri”, explica pentru gândul senatorul Mang de ce a recurs la această tombolă.

Marele premiu la tombola lui Mang a fost un sistem Home Cinema, locul doi un aspirator, iar locul trei a câștigat un cuptor cu microunde.

Celelalte o sută de premii au constat în fierbătoare, storcătoare și uscătoare de păr. Senatorul a mers personal să înmâneze o parte din premii, făcând fotografii cu câștigătorii.

La vremea respectivă, cei de la PDL l-au acuzat că oferă mită electorală.

„Este o prostie că este mită electorală, fiecare poate spune ce vrea. Faptul că am fost criticat de cinci persoane și la tombolă au participat 4.000 de oameni spune multe. Nu candidez la nimic nu poate fi vorba de mită electorală. Nu am condiționat cu nimic, dacă mă votezi îți dau ceva. Aceasta este mita electorală. Eu nu le ceream să mă voteze la nimic”, a fost răspunsul lui Mang.

Cine este Ioan Mang

Ioan Mang are 54 de ani și este senator de Bihor din 2008, membru în Comisia pentru învățământ.

Din 2003 este profesor universitar la Universitatea Oradea, în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației. În perioada 2001 – 2004, a fost prorector al acestei universități. Ioan Mang a absolvit Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timișoara, Facultatea de Electrotehnică, secția Automatizări și Calculatoare, în 1983, și este doctor inginer (specialitatea calculatoare), titlu obținut în 1998.

Potrivit CV-ului, Mang a opt cărți de specialitate (IT) și peste 80 de articole publicate în reviste de specialitate (IT).

Ce avere are Ioan Mang

Ioan Mang deține patru terenuri în Oradea, două cumpărate împreuna cu soția și două moștenite. Cel mai mare teren, de 3.000 de metri pătrați, a fost cumpărat în anul 2000. Are, de asemenea, trei case în Oradea, două primite moștenire și una construită. Senatorul PSD are un cont bancar de 4.200 de lei la Banca Transilvania și peste 62.000 de lei plasați în fonduri de investiții (Alico România).

Ministrul desemnat al Educației are însă și datorii: un credit de 45.000 de euro, contractat în 2005, și unul de 115.000 lei, scadent anul acesta.

În 2010, Mang a avut venituri de peste 107.000, după cum urmează: 60.337 din activitatea de senator și 47.000 lei de la Universitatea din Oradea. Soția sa a încasat anul trecut aproape 55.000 de lei.

Contractele cu statul ale familiei Mang

Ioan Mang este implicat în trei firme alături de soția, fiul său și fiica sa. Împreună cu soția deține firma DEC SRL Oradea, iar alături de fiica și soția sa au 60% din SC. Tipografia GrafX Srl Oradea. Fiul său, Mang Ioan Alexandru, este acționar unic la SC Key Ticket Solutions SRL Oradea. În perioada noiembrie 2010 – iunie 2011, firma DEC SRL a încheiat mai multe contracte pentru furnizarea de calculatoare cu instituții publice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican