Nicolae CIUCĂ, la reuniunea Comitetului interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE

Nicolae CIUCĂ, la reuniunea Comitetului interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE
Nicolae Ciucă, la reuniunea Comitetului interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE / Sursa FOTO: gov.ro
Publicat: 16/03/2023, 12:38

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a condus joi, 16 martie, reuniunea Comitetului interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

În cadrul reuniunii, a fost analizat stadiul procesului de aderare, după finalizarea cu succes a primei etape, prin depunerea, la Paris, a Memorandumului Inițial, la finalul anului trecut.

Ciucă: „Vă cer să participați activ la toate reuniunile de lucru ale OCDE”

Premierul a cerut tuturor instituțiilor responsabile de îndeplinirea standardelor OCDE să trateze cu maximă prioritate activitățile necesare pentru atingerea obiectivelor de linie.

Vă cer să participați activ la toate reuniunile de lucru ale OCDE, să îndepliniți, la termen, toate obligațiile care vă revin, incluzând aici răspunsurile la clarificările solicitate de experții Organizației, implementarea măsurilor aferente și evaluarea permanentă a stadiului procesului de aderare. La nivelul Guvernului, aveți tot sprijinul asigurat pentru a gestiona optim întregul parcurs”, a transmis primul-ministru.

„Pentru România, aderarea la OCDE este obiectiv strategic și va aduce investiții străine consistente și o creștere a standardului de viață pentru români. Cel mai important beneficiu va fi transformarea administrației românești într-una armonizată cu standardele occidentale, pe care statele dezvoltate din OCDE le implementează deja cu succes” – Nicolae Ciucă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase