Nicușor Dan, despre „caracatița” Firea-Pandele: Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii! / Primarul Capitalei: Mai mult de jumătate sunt angajați de pe timpul altor primari!

Nicușor Dan, despre „caracatița” Firea-Pandele: Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii! / Primarul Capitalei: Mai mult de jumătate sunt angajați de pe timpul altor primari!
Alegeri locale București. Cine este pe primul loc conform primului Exit Poll
Publicat: 16/09/2020, 23:14
Actualizat: 16/09/2020, 23:15

Nicușor Dan a prezentat în cursul zilei de miercuri, 16 septembrie, „caracatița” Firea-Pandele, respectiv angajați ai PMB și ai Primăriei Voluntari care ar fi ajuns în funcții datorită cuplului menționat. Ulterior, Gabriela Firea a reacționat la acuzațiile condracanditalui ei la Primăria Capitalei referitoare la angajații din cadrul instituției pe care o conduce în prezent.

Nicușor Dan a susținut o conferință de presă în care a prezentat „caracatița” Firea-Pandele prin intermediul căreia au fost „sifonați” banii publici întrucât „ asigură controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici din Capitală” . (VEZI FOTO)

Nicușor Dan, despre „caracatița” Firea-Pandele: Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii!

„Acesta e sistemul corupt al PSD – testat la Voluntari și apoi exportat la București – care asigură controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici din Capitală, strânși din impozitele și taxele plătite de voi, bucureștenii. Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii din companiile municipale și s-au scurs zeci și sute de milioane de euro, care au hrănit firmele de casă ale lui Firea-Pandele, probabil cea mai bogată «famiglie» din PSD la nivel național.  Dacă vă întrebați de ce s-a înrăutățit problema traficului în mandatul Firea, de ce nu s-a rezolvat problema apei calde, de ce nu s-a făcut nimic pentru combaterea poluării, răspunsul e clar: pentru că pilele și rudele nu știu și n-au niciun interes să rezolve problemele Capitalei”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

În cursul serii de miercuri, 16 septembrie, Gabriela Firea a oferit explicații referitoare la angajații din cadrul primăriei.

Primarul Capitalei: Mai mult de jumătate sunt angajați de pe timpul altor primari!

„Într-adevăr am văzut și eu în această așa zisă caracatiță a Primăriei, prezentată de contracandidatul meu, din partea dreptei, că aș avea un naș arab. Nu mi-am schimbat nașii, nici pentru cei doi copii, nici pentru cel mare și nici nașii de cununie. Mai mult decât atât, am văzut și o colegă pe care o cunoașteți, trecută acolo la caracatiță. Mai mult de jumătate sunt angajați de pe timpul primarilor Băsescu, Videanu și alții”, a declarat Gabriela Firea pentru la România TV.

De acemenea, aceasta a susținut că mai multe persoane din „caracatița” prezentată de Nicușor Dan sunt angajați în timpul mandatelor altor primari iar unii dintre ei nici măcar nu mai lucrează în posturile respective în prezent.

„Este total neplăcut. Eu încerc să fiu cât pot de diplomată și elegantă. Să ne gândim la faptul că există viață și după alegerile locale. Să nu ne călcăm prieteniile în piciore, să nu călcăm adevăruri. De pe acea așa zisă listă a caracatiței mai mult de jumătate sunt funcționari publici sau angajați ai primăriei de pe timpul altor primari, eu am o caracatiță formată din angajați de acum 10 – 15 – 20 de ani. Sunt oameni pe care nu i-am angajat eu, dar ei sunt trecuți acolo în așa zisa caracatiță ca fiind ai mei. (…) sunt oameni care nu mai lucrează în primărie de câțiva ani, aceea este acea așa zisă caracatiță”, a mai declarat actualul primar al Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția