Nicușor Dan, despre „caracatița” Firea-Pandele: Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii! / Primarul Capitalei: Mai mult de jumătate sunt angajați de pe timpul altor primari!

Redactor:
Alexandra Mortu

Nicușor Dan a prezentat în cursul zilei de miercuri, 16 septembrie, „caracatița” Firea-Pandele, respectiv angajați ai PMB și ai Primăriei Voluntari care ar fi ajuns în funcții datorită cuplului menționat. Ulterior, Gabriela Firea a reacționat la acuzațiile condracanditalui ei la Primăria Capitalei referitoare la angajații din cadrul instituției pe care o conduce în prezent.

Nicușor Dan a susținut o conferință de presă în care a prezentat „caracatița” Firea-Pandele prin intermediul căreia au fost „sifonați” banii publici întrucât „ asigură controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici din Capitală” . (VEZI FOTO)

Nicușor Dan, despre „caracatița” Firea-Pandele: Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii!

„Acesta e sistemul corupt al PSD – testat la Voluntari și apoi exportat la București – care asigură controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici din Capitală, strânși din impozitele și taxele plătite de voi, bucureștenii. Cu acești oameni urcați în funcții au fost sifonați banii din companiile municipale și s-au scurs zeci și sute de milioane de euro, care au hrănit firmele de casă ale lui Firea-Pandele, probabil cea mai bogată «famiglie» din PSD la nivel național.  Dacă vă întrebați de ce s-a înrăutățit problema traficului în mandatul Firea, de ce nu s-a rezolvat problema apei calde, de ce nu s-a făcut nimic pentru combaterea poluării, răspunsul e clar: pentru că pilele și rudele nu știu și n-au niciun interes să rezolve problemele Capitalei”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

În cursul serii de miercuri, 16 septembrie, Gabriela Firea a oferit explicații referitoare la angajații din cadrul primăriei.

Primarul Capitalei: Mai mult de jumătate sunt angajați de pe timpul altor primari!

„Într-adevăr am văzut și eu în această așa zisă caracatiță a Primăriei, prezentată de contracandidatul meu, din partea dreptei, că aș avea un naș arab. Nu mi-am schimbat nașii, nici pentru cei doi copii, nici pentru cel mare și nici nașii de cununie. Mai mult decât atât, am văzut și o colegă pe care o cunoașteți, trecută acolo la caracatiță. Mai mult de jumătate sunt angajați de pe timpul primarilor Băsescu, Videanu și alții”, a declarat Gabriela Firea pentru la România TV.

De acemenea, aceasta a susținut că mai multe persoane din „caracatița” prezentată de Nicușor Dan sunt angajați în timpul mandatelor altor primari iar unii dintre ei nici măcar nu mai lucrează în posturile respective în prezent.

„Este total neplăcut. Eu încerc să fiu cât pot de diplomată și elegantă. Să ne gândim la faptul că există viață și după alegerile locale. Să nu ne călcăm prieteniile în piciore, să nu călcăm adevăruri. De pe acea așa zisă listă a caracatiței mai mult de jumătate sunt funcționari publici sau angajați ai primăriei de pe timpul altor primari, eu am o caracatiță formată din angajați de acum 10 – 15 – 20 de ani. Sunt oameni pe care nu i-am angajat eu, dar ei sunt trecuți acolo în așa zisa caracatiță ca fiind ai mei. (…) sunt oameni care nu mai lucrează în primărie de câțiva ani, aceea este acea așa zisă caracatiță”, a mai declarat actualul primar al Capitalei.

Ce decizie au luat șefii de la PRO TV după ce Viviana Sposub și George...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Horoscop Neti Sandu 25 septembrie – O zodie are mare noroc la bani astăzi
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Avertisment de la ANM! VREMEA se schimbă drastic. Cod galben și cod portocaliu în aceste...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Reacția unei femei care a aflat prin SMS că are Covid-19, deși era sănătoasă. Câți...
Ce decizie au luat șefii de la PRO TV după ce Viviana Sposub și George...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
Dezvăluirea uimitoare făcută de CTP. Ce s-a aflat, cu două zile înainte, despre rezultatul alegerilor...
Durere mare pentru Florin Salam! Veste tristă despre fratele lui, care se află de două...
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide