O colecție de PĂRERI. Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea: Proiectul propus de Iohannis are o funcție ELECTORALĂ

Redactor:
Daniela Timofti
Proiectul "România Educată" propus de Klaus Iohannis are o funcție electorală. O colecție de păreri. Vezi ce crede fostul ministru al Educației Mircea Miclea despre intențiile președintelui

„Din păcate, fiind prezentat acum, după patru ani de mandat prezidențial, dincolo de ceea ce a spus președintele că nu-l va utiliza în campania electorală, cred că mai degrabă are o funcție electorală. Îmi e greu să cred că prezinți un astfel de proiect după patru ani în care nu ai prezentat nimic. Un proiect care vizează Educația până în 2030, iar tu mai ai doar un an de mandat… Care ar fi logica să prezinți un proiect până în 2030 când tu știi că mai ai doar un an de mandat și mai spune că ceea ce prezintă va fi discutat în următoarele trei luni. Nu are decât o funcție electorală. Din păcate, nu cred că a fost propus ca să rezolve probleme, ci ca să ofere un vehicul electoral”, a declarat pentru Mediafax, Mircea Miclea, fost ministru al Educației în Guvernul Tăriceanu.

El consideră că proiectul România Educată a fost scris pe baza părerilor din rândul profesorilor și reprezentanților din sistemul de învățământ: „Eu văd acolo mai degrabă o colecție de păreri decât o fundamentare viguros științifică.”

Mircea Miclea nu vede ca acest proiect să aibă un viitor, cel mai probabil acesta urmând să fie preluat de membrii PSD. „Ce cred este că PSD va utiliza diverse fraze vagi care sunt prezentate în acest raport, ca să construiască legile educației cum doresc ei, dar invocând paragrafe din raport”, spune acesta.

Documentul supus dezbaterii publice propune două scenarii de structurare a sistemului de educației. Astfel, acesta prevede introducerea portofoliului educațional sau a modelului american al colegiului universitar. Mircea Miclea spune că au fost prezentate nu două soluții, ci două teme de discuții.

„Se prezintă două scenarii diametral opuse în legătură cu învățământul preuniversitar. Dacă îl aplici pe unul, atunci nu-l poți aplica pe celălalt. Atunci când se prezintă două scenarii în loc de unul înseamnă că tu nu susții niciunul, nu susții o soluție, prezinți o temă de discuție”, a precizat fostul ministru al Educației.

Proiectul propus de Iohannis are o funcție electorală

Liviu Pop acuză de plagiat și falsificare proiectul „România Educată”

Fostul ministru PSD al Educației, Liviu Pop a susținut joi, că rezultatele proiectului „România educată”, finanțat din bani publici, au „suspiciuni rezonabile de plagiat și falsificare” și l-a invitat pe președintele Klaus Iohannis să verifice și să comunice public concluziile.

Întrebat dacă crede că Iohannis a plagiat rezultatele proiectului „România educată”, Mircea Miclea a răspuns negativ.

„Nu cred că a plagiat. Cred că sunt unele asemănări care pot exista, dar asta nu înseamnă că sunt plagiate. Astfel de idei pot să circule pentru că oamenii pot gândi la fel fără ca ei să plagieze. Sunt unele lucruri pe care Iohannis le-a preluat, care erau și în Legea Educației. Nu aș putea spune că le-a plagiat. Au gândit similar în unele aspecte”, a explicat Miclea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri cu ocazia lansării „România educată” la Palatul Cotroceni, că este un program strategic care să ajute evoluția educației, unde este nevoie de o schimbare.

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
Prognoza METEO! Au fost anunțate primele NINSORI în România. Când trecem la hainele groase de...
Live video Argeș – Craiova Scor. Singurul site care transmite meciul LIVE VIDEO
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
ULTIMĂ ORĂ de la ANM! Ploi într-o zi cât într-o lună. Vremea se schimbă drastic...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Hackerii din România se joacă de-a medicii. Cum au reușit să bage spaima în pacienți
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Coreea de Nord nu se JOACĂ! Este INCREDIBIL ce a putut să pățească un înalt...
Exclusiv: Un primar din România a scăpat miraculos din ghearele morții, iar acum candidează din...
Tragedie înainte de alegeri! Candidatul PNL la primărie a murit în această seară
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide