O jurnalistă CNN a bătut la ușa unui agent FSB care ar fi implicat în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Momentul a devenit viral

O jurnalistă CNN a bătut la ușa unui agent FSB care ar fi implicat în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Momentul a devenit viral
Publicat: 16/12/2020, 18:39
Actualizat: 17/12/2020, 19:53

Jurnalistei americane, Clarissa Ward, nu îi lipsește curajul. În timp ce investiga cu echipa ei otrăvirea liderului Opoziției ruse Aleksei Navalnîi , ea nu a ezitat să-l viziteze pe unul dintre suspecți. CNN s-a alăturat investigației Bellingcat care a dezvăluit că Navalnîi a fost otrăvit de agenții FSB. Oleg Tayakin este unul dintre agenții FSB care ar fi implicat în otrăvirea opozantului rus.

Momentul în care jurnalista CNN bate la ușa lui Oleg Tayakin și îl întreabă de otrăvirea lui Navalnîi a devenit viral

Momentul în care, Clarissa Ward, corespondent CNN bate la ușa lui Oleg Tayakin a devenit viral pe Twitter, cu milioane de vizualizări. Aceasta îl întreaba direct de implicare în tentativa de asasinat iar când ușa îi este închisă în nas reacționează: „Se pare că nu vrea să stea de vorbă cu noi.”

Jurnalista Clarissa Ward poate fi văzută în vizită la Oleg Tayakin, membru senior al unității de arme chimice a FSB, în filmările difuzate de canalul american.

Evident, șocat când a văzut o echipă sosind la el acasă, bărbatul care locuiește într-un complex de apartamente dintr-o suburbie din Moscova, păstrează totuși ușa întredeschisă pentru a asculta ce are de spus reporterul. Dar când ea întreabă dacă echipa lui este responsabilă pentru otrăvirea lui Navalnîi, el încuie rapid ușa.

Sursa foto: Captură video Twitter

Jurnalista a fost lăudată, dar și criticată, unii întrebându-se: „Ce se aștepta să răspundă?”

Clarissa Ward, care a lucrat anterior la Moscova ca corespondent pentru ABC News și a raportat pe larg despre războiul din Afganistan și Siria pentru CNN, a depistat agentul rus printr-o colaborare cu colectivul de cercetare Bellingcat.

Potrivit anchetei comune CNN-Bellingcat, Oleg Tayakin, agentul FSB a urmărit-o pe Maria Pevcic, una dintre membrele anturajului lui Navalnîi , la aeroportul din Novosibirsk, în timp ce aceasta se îmbarca pe o cursă spre Moscova, în ziua de 13 august, cu o săptămână înainte de otrăvirea acestuia.

Sursa foto: Captură video Twitter

Luni, fondatorul platformei, Eliot Higgins, a declarat că Bellingcat l-a identificat pe cel care a încercat să-l asasineze pe Aleksei Navalnîi. Cercetătorii s-au bazat pe date despre telefon și zbor. Potrivit analizei acestor informații, o echipă FSB l-a„urmărit pe Aleksei Navalnîi de peste 30 de ori de la anunțul candidaturii sale la alegerile prezidențiale”.

Trei ofițeri FSB au călătorit de la Moscova la Novosibirsk alături de Navalnîi și apoi l-au urmat la Tomsk, a raportat Bellingcat. Cel puțin încă cinci angajați ai FSB au susținut misiunea. Unii au mers mai departe la Omsk, unde Navalnîi zăcea în comă, conectat la ventilator.

„Știu cine a vrut să mă omoare. Știu unde locuiesc. Știu unde lucrează. Le cunosc numele reale. Știu numele lor false. Am poze cu ei. E un grup de ucigași FSB, din care fac parte medici și chimiști, care au încercat de mai multe ori să mă omoare. Această tentativă de omor nu va fi niciodată dezvăluită oficial”, spune Navalnîi.

Ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, a declarat miercuri că rapoartele despre detaliile legate de otrăvirea personajului opoziției Aleksei Navalnîi, sunt „amuzante de citit”, într-o referință aparentă la investigația CNN-Bellingcat asupra atacului.

„Suntem deja obișnuiți cu faptul că Statele Unite și alte țări occidentale anunță pur și simplu în mass-media încă un set de acuzații împotriva Rusiei, fie că este vorba de hackeri, sau de un fel de senzație cu privire la dubla sau chiar tripla otrăvire a lui Navalnîi”,  a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă în urma unei vizite în Croația.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”