VIDEO | Orban: Dacă se încăpățânează chiriașul de la Cotroceni să impună un guvern minoritar, s-ar putea să avem alegeri anticipate

Publicat: 26/10/2021, 20:51
Actualizat: 27/10/2021, 01:27

Deputatul Ludovic Orban a declarat, marți, la B1TV, că dacă președintele Klaus Iohannis se încăpățânează să impună un guvern minoritar care nu are susținere în Parlament, în contextul în care șeful PNL, Florin Cîțu, continuă să se comporte inadecvat și nu este de acord cu refacerea Coaliției de guvernare, sunt șanse foarte mari să se ajungă la alegeri anticipate, ceea ce ar fi o premieră în România

„Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern care nu are majoritate parlamentară, eu vă spun că, pentru prima oară în România, sunt posibile alegerile anticipate”, a spus Orban.

El a precizat că, în contextul actual, alegerile anticipate reprezintă singura variantă pentru a depăși criza politică.

„Contextul politic parlamentar e de asemenea natură încât trei partide sunt în situația de a-și dori anticipatele. Până la urmă, ele sunt soluția dacă președintele se încăpățânează să nu țină cont de nevoia ca un premier desemnat să aibă capacitatea de a forma majoritate parlamentară”, a afirmat fostul lider PNL.

Premierul demis a declarat că alternativa reală, dacă acest Guvern nu trece, constă în alegeri anticipate.

„Responsabilitatea trecerii României cu un Guvern interimar, într-o perioadă dificilă, este a celor de la USR și PSD”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că alegerile anticipate reprezintă singura soluție pentru a putea depăși această criză politică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase