USR anunță „fum alb” și candidaturi comune cu PNL la alegerile locale din București: Capitala „va avea un viitor fără PSD”

Redactor:
Ana Matei
USR anunță „fum alb” și candidaturi comune cu PNL la alegerile locale din București: Capitala „va avea un viitor fără PSD”
Fotografia „de la 2 a.m.” surprinde negocierile între PNL și USR pentru primăriile de sector și Primăria Capitalei

Președintele USR București, deputatul Claudiu Năsui, anunță că USR-PLUS și PNL vor avea candidaturi comune la București iar, în acest mod, Capitala va avea un viitor fără PSD.

Claudiu Năsui a scris pe Facebook în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma negocierilor cu PNL, că discuțiile nu au fost deloc ușoare.

„A ieșit fum alb. Avem candidaturi comune la București. Bucureștiul va avea un viitor fără PSD. Nu a fost ușor. Am reușit să avem candidați comuni ireproșabili astfel încât să putem avea un rezultat cu care să mergem în fața electoratului”, a arătat deputatul USR.

Acesta a postat și o fotografie de la negocierile cu PNL în care mai apar liderul USR, Dan Barna, și președintele PNL, Ludovic Orban.

Liderii liberali se reunesc, sâmbătă, pentru a valida candidații formațiunii la alegerile locale din această toamnă.

PNL definitivează candidaturile la alegerile locale

Conducerea PNL a anunţat într-un comunicat de presă că sâmbătă, 1 august, va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PNL, începând cu ora 9:00, la sediul central al partidului din Bucureşti, unde vor fi validaţi candidaţii la alegerile locale.

„Am discutat mai multe subiecte. În primul rând am luat decizia de convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţă pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă fiecare filială judeţeană are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile din judeţul respectiv. BPN-ul validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ”, a declarat luni Ludovic Orban.

Potrivit unor surse din partid, liderii PNL şi USR-PLUS au avut mai multe negocieri cu privire la candidaţii pentru sectoarele Capitalei. Potrivit surselor citate, USR-PLUS ar urma să aibă candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL – la 3, 5 şi 6. Astfel, Clotilde Armand ar urma să candideze la Sectorul 1, Radu Mihaiu – la Sectorul 2, Simona Spătaru – Sectorul 4, Cristian Băcanu – Sectorul 5 şi Ciprian Ciucu – Sectorul 6.

Andrei Zachmann: Dan Barna a negociat dur și bine: a obținut S1 pentru Clotilde (aproape câștigător)

Potrivit jurnalistului Andrei Zachmann, Dan Barna a negociat dur pentru a obține susținerea candidaților USR la Sectoarele 1 și 2:

„Candidaţii comuni PNL-USR-PLUS:

Primăria Capitalei – Nicuşor Dan (independent)

Sectorul 1 – Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 – Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL)

Concluzii:

Dan Barna a negociat dur și bine: a obținut S1 pentru Clotilde (aproape câștigător) și S2 pentru Radu Mihaiu (unul dintre apropiații săi). Dacă Radu Mihaiu câștigă S2, Dan Barna le închide definitiv gura susținătorilor Anei Ciceală. Practic, tabăra nicușoristă din USR va fi nimicită. Dacă Mihaiu nu câștigă, va fi un nou scandal intern, dar Barna e deja tăbăcit.

PLUS n-a existat la negocieri, dar a obținut autonomie pentru viitorul viceprimar Vlad Voiculescu. Practic, Voiculescu va fi primarul general USR-PLUS, care va încerca să-l anihileze pe Nicușor Dan.

PNL, prin sacrificarea candidaților DC Popescu și Dan Croitoru, a scăpat de suspiciunile de blat cu PSD și devine credibil în București.

Nicușor Dan e marele pierzător al negocierilor. Fără PMP în alianță, Traian Băsescu va rupe consistent – și poate decisiv – din voturile lui Nicușor Dan, mai ales pe fondul unei prezențe scăzute la vot. Rămâne de văzut dacă Băsescu chiar va candida și, de asemenea, pe cine va arunca Ponta în cursă pentru a rupe din voturile Gabrielei Firea. Observați că vechii rivali Băsescu și Ponta vor decide, cumva, primarul general.

Varianta optimistă: USR câștigă S1 și S2. PNL ia S5 și S6.
Varianta pesimistă: Dreapta ia doar S1, în rest pierde pe linie”, a scris Andrei Zachmann pe Facebook.

PNL, USR PLUS şi Nicuşor Dan vor susține declarații de presă

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, preşedintele USR, Dan Barna, preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, şi candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, vor susţine declaraţii de presă sâmbătă, la ora 17,00, la Universitate (zona statui), au anunţat PNL şi Alianţa USR PLUS.

Inchide