Organizațiile PSD se mobilizează să aducă mii de oameni la mitingul pentru susținerea lui Dăncilă

Organizațiile PSD se mobilizează să aducă mii de oameni la mitingul pentru susținerea lui Dăncilă

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susține că președintele Klaus Iohannis, dar și liderii Pro România și PNL, Victor Ponta și Ludovic Orban, vizează prin acțiunile lor răsturnarea Guvernului, astfel că filiala pe care o conduce va mobiliza 2.000 – 3.000 de persoane pentru mitingul de la București.

„Există o acțiune concertată a președintelui Iohannis, a lui Victor Ponta și a lui Ludovic Orban, care vizează subminarea majorității parlamentare și răsturnarea Guvernului. Acesta este motivul pentru care PSD a decis organizarea unui miting la București, deoarece agenda celor menționați nu coincide deloc cu cea a populației și să vedem cum va răspunde populația. Vom vedea, cu ocazia mitingului, dacă o mare parte a populației va răspunde chemării noastre. Foarte mulți susținători ai noștri sunt dispuși să meargă pe cont propriu, într-un cadru organizat, la București și după estimările noastre, putem trimite de la Vaslui 2.000-3.000 de persoane la miting, cu autocare, mașini persoanale, microbuze”, a spus Buzatu.

Potrivit acestuia, există un sentiment de frustare al oamenilor în legătură cu evenimentele petrecute în ultima vreme, fiind de părere că opinia publică nu ar fi favorabilă acțiunilor care vizează căderea Guvernului.

Președintele PSD Maramureș Gabriel Zetea consideră că este nevoie de un miting de susținere a Vioricăi Dăncilă la București, deoarece membrii partidului nu pot fi de acord cu atacurile concertate ale președintelui Iohannis și opoziției la adresa premierului. Zetea propune și un miting local la Baia Mare.

„Este nevoie de un miting de susținere a premierului Viorica Dăncilă, deoarece PSD nu poate accepta atacurile concertate ale Opoziției și ale președintelui Iohannis, mai ales că măsurile luate de Guvern sunt în beneficiul populației. Data de 9 iunie pentru un miting la București nu este o dată finală, dar este cea mai potrivită pentru organizațiile județene. Urmează să discutăm cum se va organiza deplasarea la București, în condițiile în care noi, la Maramureș, suntem destul de departe și de aceea, noi propunem și organizarea unui miting local la Baia Mare, în aceeași zi. Sunt județe mai apropiate care vor putea trimite mai mulți oameni”, a spus Zetea.

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, consideră că mitingul PSD de susținere a premierului Dăncilă își găsește justificare, ținând cont de acțiunile PNL, al cărui scop este dărâmarea Guvernului prin metode care nu sunt electorale și democratice.

„În ultimele luni am discutat despre oportunitatea organizării unui mitig prin care membrii și susținătorii PSD să își arate sprijinul pentru guvernare. Va fi un eveniment normal, la care vor participa foarte mulți membri de partid, dar și români care doresc să sprijine acest Guvern. Cel mai probabil, va avea loc în București și așteptăm decizia conducerii PSD. Un astfel de miting își găsește justificare, ținând cont de acțiunile nedemocratice ale liderului PNL și de încălcarea gravă a Constituției de către președintele Iohannis. Singurul scop al PNL este de a dărâma Guvernul Dăncilă prin metode care nu sunt electorale și democratice”, a spus Nasra.

Acesta a subliniat că acțiunea lui Ludovic Orban a fost corelată cu cererile succesive formulate de președintele Klaus Iohannis de demisie a premierului Viorica Dăncilă, astfel că șeful statului și-a pierdut rolul de mediator și și-a asumat unul de instigator.

„Așa cum o parte dintre români au simțit nevoia să iasă în stradă pentru anumite evenimente și decizii politice, o altă parte a românilor simt nevoia să iasă în stradă tot pentru evenimente și decizii politice. Cred că acțiunea președintelui PNL, de a depune plângere penală împotriva premierului, cu scopul răsturnării Guvernului, a generat stări ostile din partea publicului nostru”, a mai spus președintele PSD Cluj.

Șeful PSD Iași a declarat luni că va participa la mitingul programat în iunie 2018. „Sigur că susțin și că voi participa. Dar în primul rând, este vorba despre un miting pentru susținerea familiei tradiționale. Mai multe nu pot să vă spun, pentru că sunt acum la o biserică”, a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, Maricel Popa, șeful PSD Iași.

Partidul Social Democrat va anunța marți data mitingului de susținere a premierului Viorica Dăncilă, cel mai probabil pe 9 iunie, așa cum ar dori mai mulți lideri PSD, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni că, dacă guvernarea va fi preluată în mod nelegitim, atunci PSD va utiliza „toate mijloacele legale, constituționale, publice, sociale pentru ca votul cetățenilor din decembrie 2016 să fie respectat”, inclusiv un miting de susținere a premierului. Președintele Klaus Iohannis a cerut, în mod repetat, demisia premierului Dăncilă, însă șeful Executivului a anunțat că are susținere din partea majorității parlamentare și nu va onora cererea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna