PDL îl acuză pe ministrul Educației, Ioan Mang, de plagiat și îi cere demisia

Președintele PDL Emil Boc a prezentat un studiu al unui cercetător japonez, despre care a susținut că a fost copiat de Mang cuvânt cu cuvânt într-o lucrare prezentată la Craiova de acesta

PDL cere demisia ministrului Educației, Ioan Mang, susținând că o mare parte a operei sale academice este un plagiat. Președintele PDL Emil Boc a prezentat un studiu al unui cercetător japonez, despre care a susținut că a fost copiat de Mang cuvânt cu cuvânt într-o lucrare prezentată la Craiova de acesta. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, spune că, în cazul în care ministrul Educației nu-și va da demisia, PDL va depune o moțiune simplă împotriva lui Mang.

DESCARCĂ DE LA FINALUL ARTICOLULUI LUCRAREA LUI IOAN MANG ȘI LUCRAREA PE CARE ACESTA AR FI PLAGIAT-O.

„PDL cere demisia ministrului Educației pentru că întreaga sa operă este un plagiat. Nu are ce căuta la ministerul Educației. Locul domniei sale este în altă parte, nu acolo”, a declarat Emil Boc

Totodată, Boc a prezentat, în sprijinul afirmației sale, fragmente din ambele lucrări.

În timpul audierilor din comisiile de specialitate, deputata PDL Doinița Chircu a spus că există „suspiciuni” că articolele științifice ale lui Ioan Mang conțin „elemente de plagiat”. „Eu am avut aumite suspiciuni, venite din comunicarea cu mediul universitar. Eu sunt absolvent de cibernetică și am avut și eu momente în care mi s-a părut, citind articolele domnului Mang (care este profesor universitar la Universitatea Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației – n.r.), că există suprapuneri. Și nu puteam să accept ca ministrul Educației să fie un plagiator”, a declarat Chircu pentru gândul.

Deputata a spus că „a crezut” în răspunsul pe care Mang l-a dat în comisii. „El a spus că va demisiona în momentul în care acuzațiile de plagiat se vor dovedi. Sunt dezamăgită și pentru că am crezut în răspunusl domniei sale, un răspuns ferm, categoric, dat în Parlamentul României. Astăzi mă alătur și eu celor care cred că e cazul ca domnul ministru să își dea demisia”, a mai spus deputata Doinița Chircu.

Ioan Mang a comentat acuzațiile de plagiat care i se aduc. „De 48 de ore nu aud nimic decât acuze de plagiat. E o luptă a celor care au piedrut controlul asupra sistemului educațional și sunt disperați”, a afirmat Mang la A3. El a negat că ar fi copiat lucrarea cercetătorului japonez, așa cum a spus Emil Boc. „În filozofie, dacă copiezi un paragraf și nu citezi, e plagiat. În tehnică, Legea lui Ohm, este aceeași, nu ai cum să o schimbi de la o lucrare la alta”, s-a apărat ministrul Educației.

Inchide