PMP: Filialele județene vor putea încheia cu alte partide protocoale de colaborare politică în cadrul consiliilor locale și județene. Care sunt condițiile

PMP: Filialele județene vor putea încheia cu alte partide protocoale de colaborare politică în cadrul consiliilor locale și județene. Care sunt condițiile
Publicat: 25/08/2021, 12:36

Colegiul Național al PMP anunță că filialele județene ale partidului vor putea încheia cu alte partide protocoale de colaborare politică în cadrul consiliilor locale sau județene, în vederea susținerii unor proiecte de interes pentru cetățeni și pentru comunitățile din care fac parte. Deciziile ce vor sta la baza încheierii colaborărilor trebuie să respecte însă o serie de principii bine definite.

„Colegiului Național al Partidului Mișcarea Populară, for statutar ce cuprinde conducerea centrală a partidului precum și președinții tuturor filialelor județene, întrunit ieri, 24 august 2021, a hotărât următoarele:

Filialele județene ale partidului vor putea încheia cu alte partide protocoale de colaborare politică în cadrul consiliilor locale sau județene, în vederea susținerii unor proiecte de interes pentru cetățeni și pentru comunitățile din care fac parte.

Deciziile ce vor sta la baza încheierii unor astfel de colaborări trebuie să respecte următoarele principii:

− să respecte întru totul prevederile legale în vigoare;
− să respecte prevederile Statutului Partidului Mișcarea Populară;
− să fie în concordanță cu politicile de dreapta, respectând programul politic și doctrina conservatoare a Partidului Mișcarea Populară.
− să fie centrate pe dezvoltarea comunităților, punând accent pe proiectele de investiții generatoare de fluxuri de profit și pe creșterea calității vieții;
− să urmărească interesul public al cetățeanului.

În spiritul transparenței decizionale, a democrației interne, a armonizării obiectivelor și a coerenței acțiunilor politice ale Partidului Mișcarea Populară, filialele județene vor solicita aprobarea acestor protocoale în Colegiul Național al Partidului.

Solicitarea de aprobare va cuprinde:

− argumentele care stau la baza propunerii de colaborare politică;
− proiectele ce fac obiectul acestor colaborări;
− aprobarea acestor protocoale de colaborare în Colegiul Județean PMP care înaintează propunerea.

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară va decide politica de alianțe și înțelegeri la nivel central. Filialele județene nu vor putea încheia înțelegeri politice privind proiecte de interes național, acestea fiind doar prerogativele statutare ale conducerii de la nivel național.

Toate înțelegerile, acordurile sau protocoalele de colaborare încheiate de filialele județene încheiate până la data de 24 august 2021 își suspendă valabilitatea și aplicabilitatea până la aprobarea lor în Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară.

Colegiul Național este structura de conducere și coordonare politică a Partidului Mișcarea Populară la nivel național, funcție pe care o îndeplinește între congresele partidului.

Semnal de unitate a PMP în urmărirea obiectivelor

Decizia luată ieri are ca principal scop transmiterea unui semnal de unitate a partidului în urmărirea obiectivelor sale politice. Totodată, este o invitație adresată tuturor celor interesați să dezvolte proiecte politice în colaborare cu Partidul Mișcarea Populară la o abordare serioasă, instituțională, bazată pe respect reciproc și în special pe respect față de alegătorii pe care îi reprezentăm.

Partidul Mișcarea Populară își dorește o Românie Respectată, un stat care să ia decizii în favoarea cetățenilor și nu în detrimentul lor. Este momentul ca statul să pună pe primul loc cetățeanul și nu politicianul. Vom susține politicile bune pentru România și vom veghea ca interesul public să fie respectat.

PMP: „O perioadă extrem de dificilă, cel mai greu sunt încercați cetățenii”

Traversăm o perioadă extrem de dificilă ce pune la grea încercare toate componentele statului, iar cel mai greu încercați sunt cetățenii. Valul pandemic, criza economică generată de acesta, criza de mediu, criza identitară a Uniunii Europene și debalansarea raporturilor dintre membrii săi, evoluțiile internaționale extrem de complicate în plan militar și nu în ultimul rând evidenta criză a reperelor morale ce au reprezentat baza societății occidentale civilizate, ne pun în fața unor provocări pe care le putem cu ușurință defini ca fiind istorice.

Partidele politice, prin toate acțiunile pe care le întreprind în această perioadă au obligația de a demonstra, înainte de toate, responsabilitate și solidaritate în raport cu interesul cetățeanului.

Acesta este mesajul pe care Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară dorește să îl transmită tuturor celor implicați în viața politică a țării, putere sau opoziție deopotrivă.”, transmite PMP.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Casa de Pensii a făcut anunțul! S-a aflat adevărul despre pensiile din România. Nimeni nu...
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...