Ponta și Tăriceanu, oficial aliați. Partidele înființate de cei doi au fuzionat: „Vor să scape de noi! De aceea ne-am unit”

Ponta și Tăriceanu, oficial aliați. Partidele înființate de cei doi au fuzionat: „Vor să scape de noi! De aceea ne-am unit”
Ponta și Tăriceanu, oficial aliați. Partidele înființate de cei doi au fuzionat: „Vor să scape de noi! De aceea ne-am unit” / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 08/11/2020, 17:53
Actualizat: 08/11/2020, 20:09

În cadrul congresului Pro România – ALDE, delegații celor două partide au votat cu o largă majoritate fuziunea celor două formaţiuni politice. De asemenea, Victor Ponta a fost desemnat de Congres pentru funcţia de premier.

În cadrul congresului care a avut loc duminică, 8 noiembrie, în mediul online, au fost aprobate și modificările statutare aferente. Înainte de acesta, cele două partide se reuniseră în congrese separate pentru a vota fuziunea, informează Agerpres.

„Victor ne poate conduce acum în lupta împotriva austerităţii promovate de cuplul  Iohannis – Orban.  Victor poate să dovedească că ne putem întoarce la vremurile bune din perioada guvernărilor Tăriceanu şi Ponta”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu despre fostul premier.

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a subliniat faptul că cei din echipa Pro România-ALDE, care fuzionează duminică, „nu fac blaturi” cu PSD, PNL şi USR.

Ponta, despre fuziune: „Vom promova o echipă unită Pro România-ALDE”

„Până pe 6 decembrie vom promova o echipă unită Pro România-ALDE, suntem cei care nu facem blaturi nici cu PSD, nici cu PNL, cu USR nici atât. USR din punctul meu de vedere este cea mai distructivă forţă în acest moment. Ei sunt cea mai distructivă forţă care candidează la alegeri. Noi suntem partidul pro, ei sunt partidul contra. Dacă vreţi, ne putem defini aşa, există partidul pro şi partidul contra şi există PNL şi PSD care sunt aceeaşi ofertă pentru oameni şi avem dezastrul în care am ajuns”, a declarat politicianul în cadrul congresului.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut că fuziunea dintre ALDE şi Pro România este de fapt o „reacție sănătăoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici”.

Tăriceanu: „Vor să scape de noi! De aceea ne-am unit”

„Finalizăm astăzi fuziunea dintre cele două partide ale noastre. Trebuie să vă spun un lucru, de ce facem această fuziune? Pentru că este reacţia sănătoasă la înţelegerea pe sub masă dintre PSD şi PNL pentru a scoate de pe scena politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziţie. Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-şi paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoaşteţi : «La vremuri noi, tot noi!». Şi ALDE şi PRO România sunt două partide care îi încurcă şi de aceea vor să scape de noi şi să-şi pună în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge «cooperativa», pentru a nu-i lăsa pe români captivi într-o democraţie de mucava!”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, acesta a punctat faptul că în urma fuziunii va fi format „noul USL, adică partidul PRO România Social Liberal”.

Totodată, Victor Ponta a ținut să sublinieze faptul că noua formațiune alcătuită din ALDE și Pro România va fi „mai puternică” și are potențialul să depășească scorul obţinut în urmă cu an de către candidatul Mircea Diaconu susţinut de ambele partide politice la alegerile prezidenţiale din 2019.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase