Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc și Marcel Ciolacu răspund acuzațiilor aduse de Klaus Iohannis: ”Nu acceptăm amenințări și șantaj/ Klaus Iohannis se gândea, în martie, doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia!”

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc și Marcel Ciolacu răspund acuzațiilor aduse de Klaus Iohannis: ”Nu acceptăm amenințări și șantaj/ Klaus Iohannis se gândea, în martie, doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia!”
Publicat: 14/07/2020, 17:00
Actualizat: 14/07/2020, 17:02

 Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc și Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, răspund acuzațiilor lui Klaus Iohannis, după ce acesta a spus că PSD este cinic . În replică, Robert Cazanciu a spus că instituția prezidențială șantajează Parlamentul pentru a adopta un proiect de lege care încalcă drepturile și libertățile românilor, apărând inepțiile din prooiectul guvernamental PNL. Marcel Ciolacu a reacționat, pe Facebook, spune că lipsa de responsabilitate aparține Guvernului care încearcă să găsească un țap ispășitor și a minimalizat impactul virusului ca fiind o simplă răceală, la începutul pandemiei , fiind interesat de strategii politice, anume de organizarea alegerilor locale.

Robert Cazanciu a declarat că instituția prezidențială șantajează Parlamentul

„Nu acceptăm amenințări și șantaj, nu acceptăm ca Iohannis să ne dea lecții. Iohannis e singurul lider politic care a negat virusul, a spus că e o simplă răceală. Nu e vina Parlamentului că guvernul a trimis în ultima zi o lege proastă la Parlament”, a declarat Cazanciuc într-o conferință de presă.

Cazanciuc a spus  că legea va intra la vot doar când social-democrații vor fi convinși că „vom avea garanția că legea protejează pe toată lumea”.

„Iohannis vine să apere inepțiile din proiectul guvernului PNL: confiscarea abuzivă a bunurilor, munca forțată pentru medici, lipsirea ilegală de libertate a românilor”, a mai spus șeful interimar al Senatului..

La rândul său Ciolacu a scris același lucru pe Facebook, spunând că lipsa de responsabilitate aparține Guvernului care încearcă să găsească un țap ispășitor, însă aceștia încercau să minimalizeze impactul virusului

Dacă există români care contestă existența virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele președintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o «simplă răceală». Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia! Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său! Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! NU mai încercați să găsiți vinovați! Ați trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaților și este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate.

Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Klaus Iohannis a catalogat actiunile Opozitiei ca fiind ”cinice”

Președintele a criticat poziția PSD în adoptarea proiectului de lege ce vizează reglementarea izolării și carantinarii, calficand acțiunile partidului drept ”cinice”. Iohannis a afirmat că singurul scop al PSD-ului este de a face tergiversare, iar cei care vor plăti prețul acțiunilor politice vor fi românii. La final a făcut un nou apel către politicieni pentru a adopta legea, menționând că în caz contrar responsabilitatea se va plasa asupra corpului legislativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?