Primăria sectorului 6 își face televiziune online din bani publici, cu cetățeni-reporteri

Redactor:
Cristina Andrei
Primăria sectorului 6 își face televiziune online din bani publici, cu cetățeni-reporteri
Primăria Sectorului 6 a lansat în dezbatere publică un proiect prin care propune, alături de Centrul Cultural European, înființarea unei televiziuni online, dar și a unei școli de televiziune, inițiativă care ar costa 270.000 de euro. Un astfel de plan nu se afla pe lista primarului Gabriel Mutu imediat după alegerile locale, atunci când le promitea locuitorilor sectorului că va investi în amenajarea unui centru medical destinat copiilor și bătrânilor, iar cu privire la lipsa locurilor de parcare a precizat că e împotriva parcărilor supraterane.

„Se aprobă derularea și finanțarea în cuantum maxim  de 1.241.072 lei  din bugetul  local  al  Sectorului  6  al  Municipiului  București,  în  anul  2017,  a  proiectului ‘Televiziune online a Sectorului 6, Scoala de televiziune’ desfasurat de Centrul Cultural European Sector 6″, scrie în inițiativa depusă.

Principalele domenii pe care ar urma să se concentreze noua televiziune ar fi cultura, sportul și relațiile cu alte organisme specializate, iar motivele invocate pentru dezvoltarea unui astfel de proiect sunt cele referitoare la societatea puternic digitalizată, autoritățile argumentând că „accesul la informație și educație reprezintă principalul factor de adaptare și de evoluție al individului și al comunității. În condițiile unei evoluții sociale extrem de rapide si a unei viteze de informare care se schimba pe zi ce trece, oamenii au nevoie de surse de informare si de sisteme de educație, care să-i  ajute  să  se  dezvolte,  să  se  adapteze  la  societatea  în  schimbare  și  care  să  le  ofere  un fundament pe baza căruia să își formeze un echilibru personal”. 

„Ne dorim realizarea unui nou canal  de  informare  adresat  cetățenilor  din  Sectorul  6.  Această  sursă  de  informare  este televiziunea online a Sectorului 6″, se menționează în raportul de specialitate. 

Ceea ce speră primăria să obțină cu ajutorul acestei inițiative este formarea prin intermediul programelor educative, realizarea de emisiuni concurs care să dezvolte spiritul de performanță, informarea cu privire la proiectele din sector, divertismentul, implicarea în activități civice, oferirea de programe culturale, toate acestea urmând să fie realizate cu implicarea cetățenilor sectorului, pregătiți tot în jurul acestei televiziuni care ar urma, astfel, să devină prezentatori, editori, reporteri sau cameramani. 

Imediat după alegerile locale, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, le promitea locuitorilor că va rezolva multe dintre problemele cu care se confruntă zilnic și că va investi în amenajarea unui centru medical destinat copiilor și bătrânilor, iar cu privire la lipsa locurilor de parcare a precizat că e împotriva parcărilor supraterane.

În cadrul interviului acordat atunci agenției de presă MEDIAFAX, Gabriel Mutu a precizat că, de anul viitor, are în plan ca pe toate străzile secundare din Sectorul 6 să introducă sensuri unice de circulație a mașinilor, iar prima zonă unde vor fi implementate aceste sensuri unice va fi cartierul Militari. Astfel, a explicat primarul Sectorului 6, numărul locurilor de parcare ar putea crește cu până la 30%, fiindcă șoferii vor putea lăsa mașinile pe ambele părți ale drumului.
 
Totodată, edilul a explicat și planurile de investiții pe care le are primăria în vederea amenajării unui centru medical destinat copiilor și vârstnicilor precum și construirea a două blocuri cu locuințe sociale și pentru tineri.
 
Iar cu privire la parcul Drumul Taberei, Gabriel Mutu a dezvăluit că reamenajarea realizată cu bani de la Uniunea Europeană nu s-a realizat corect, astfel încât acum Primăria Sectorului 6 e obligată să restituie Ministerului Dezvoltării, din bugetul local, nu mai puțin de opt milioane de lei.

 

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide