Primarul Capitalei: Vom putea realiza 1.600 de teste pe zi. Bucureștenii vin în număr mare să se testeze la toate spitalele noastre

Redactor:
Ioana Tudorascu
Primarul Capitalei: Vom putea realiza 1.600 de teste pe zi. Bucureștenii vin în număr mare să se testeze la toate spitalele noastre

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că în București se va putea ajunge la 1.600 de teste pentru COVID-19 pe zi. Ea consideră că în acest mod „vom putea să revenim la o viață normală, cât de cât normală, în pandemie”.

Așa cum știți, încă din luna martie, din debutul pandemiei, noi am achiziționat prin ASSMB cinci aparate de testare Real Time PCR, de asemenea și extractoare, venind în sprijinul bucureștenilor pentru a putea să testăm cât mai mult, să depistăm persoanele care sunt contaminate, astfel încât acestea să poată să fie izolate și tratate dacă au simptome. Din păcate, aceleași eforturi nu au fost făcute și de către Ministerul Sănătății. Acum venim tot noi, Primăria Capitalei, prin votul consilierilor generali la propunerea primarului Capitalei și prin străduința colegilor de la ASSMB, să creștem în continuare capacitatea de testare a Capitalei, a declarat Gabirela Firea într-o conferință de presă.

Numărul de testări Covid va fi dublat

„Practic, noi până acum puteam să realizăm 800 de teste. După votul de astăzi și după achiziția aparatelor în regim de urgență Real Time PCR vom putea realiza cu extractoarele necesare 1.600 de teste pe zi. Deci, practic dorim să achiziționăm încă cinci aparate de testare Real Time PCR și, de asemenea, șapte extractoare de acizi nucleici”, a mai spus Firea.

Firea, despre importanța aparatelor de testare Real Time PCR

„Aceste aparate sunt foarte importante, pentru că în acest moment nu mai există obligativitatea internării pentru persoanele asimptomatice decât 48 de ore, dar se poate și refuza, de asemenea, în scris. De asemenea, sunt foarte multe persoane care pleacă în vacanță și au nevoie de teste recente de 72 de ore, pentru că, din nefericire, au fost declarații nesăbuite din partea unor reprezentanți ai Guvernului, care au transformat practic România într-un fel de țară foarte virusată, cea mai virusată țară europeană, și suntem pe lista neagră de călătorie a țărilor din UE.

Iată, așadar, că trebuie să ne creștem această capacitate de testare. Bucureștenii vin în număr mare să se testeze la toate spitalele noastre, firește și la clinici private cei care își permit din punct de vedere financiar. Vreau să vă rog să dați votul pentru acest proiect extrem de necesar pentru Capitală, pentru că doar așa vom putea să revenim la o viață normală, cât de cât normală, în pandemie. Vom putea să salvăm economia și, de asemenea, vom putea să salvăm multe locuri de muncă”, susține primarul general al Capitalei.

„Trebuie să ne obișnuim să trăim, să coabităm cu acest virus. Pandemia nu s-a sfârșit și cea mai importantă metodă este să testăm, să depistăm, să izolăm și să tratăm atunci când este nevoie, deci practic când sunt simptome”, a adăugat Gabriela Firea.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide