Robert Negoiță: Propunerea de buget este pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Ce îl nemulțumește pe primarul Sectorului 3

Robert Negoiță: Propunerea de buget este pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Ce îl nemulțumește pe primarul Sectorului 3
Robert Negoiță: Propunerea de buget este pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Ce îl nemulțumește pe primarul Sectorului 3. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 26/02/2021, 13:31

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a criticat vineri, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, propunerea de buget pentru 2021 înaintată de Guvern Parlamentului.

Astfel, acesta declară că bugetul propus pentru anul acesta este „pentru unii mumă, pentru alții ciumă” și acuză USR că „taie și spânzură în actuala coaliție de guvernare”.

Negoiță spune că modificările aduse propunerii legii bugetului i-ar afecta pe locuitorii Capitalei, prin reducerea sumelor pe cap de locuitor, de la 1.250 la 1.150 de lei.

„Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Cam asta ar fi definiția bugetului de stat propus anul acesta de guvernarea de dreapta pentru administrația locală din Capitală. Deși, inițial, în dezbatere publică, Guvernul a propus o variantă de buget decentă în ceea ce privește administrația locală din București, peste noapte a întors-o ca la Ploiești și a trimis în Parlament o altă variantă.

Astfel, sub presiunea USR-istă (care pare că taie și spânzură în actuala coaliție de guvernare), mai exact sub presiunea doamnei primar cu aer franțuzit de la sectorul 1, în fața căreia gurile rele spun că ditamai vicepremierul nici nu îndrăznește să se aplece să-și ia ochelarii de pe jos, peste noapte s-a schimbat suma propusă în dezbatere publică de la 1.250 de lei per cap de locuitor, la 1.150 de lei per cap de locuitor din Capitală.

De ce această modificare? Simplu, pentru că felul în care se alocă banii din buget către administrația locală are două coordonate de calcul:
– prima, o sumă fixă per cap de locuitor și despre care făceam vorbire mai sus,
– a doua, adică diferența, este reprezentată de alocarea direct proporțională cu impozitul pe venit realizat în dreptul fiecărui sector (și aici e cheia, o să vedeți imediat de ce)”, scrie primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Cam asta ar fi definiția bugetului de stat propus anul acesta de guvernarea de…

Posted by Robert Negoita on Friday, February 26, 2021

Negoiță: Guvernul acționează ca un Robin Hood, dar unul care ia de la săraci

Negoiță susține că, din cauza unor presiuni puse de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, sectoarele cu populație mare au pierdut sute de milioane de lei, în timp ce Sectorul 1, care are cea mai scăzută populație din Capitală, câștigă bani în urma modificărilor aduse bugetului.

„Ce înseamnă asta? Adică sectoarele cu populație mare, în speță sectoarele 3,4,5 și 6 au pierdut peste noapte, în urma crizelor politice franțuzite de la sectorul 1, sute de milioane de lei, prin reducerea sumei alocate per cap de locuitor. În schimb, sectorul 1, care are cea mai mică populație, câștigă totuși, tot peste noapte, sute de milioane de lei. Asta în condițiile în care sectorul unu are dintotdeauna cel mai mare buget per cap de locuitor din Capitală, în orice variantă- inclusiv în cea propusă inițial în dezbatere publică.

Cât de mare? Ei bine, mai mult decât dublu pe cap de locuitor față de sectorul 3, repet, asta în varianta inițială propusă în dezbatere publică. Dar nu era bine așa, trebuia și mai mult… Adică actualul guvern acționează ca un fel de Robin Hood, dar de modă nouă, care ia de la săraci și dă tot bogaților…”, spune edilul.

El mai susține că Sectorul 1 oricum beneficiază de faptul că multe instituții publice își au sediul acolo.

„În condițiile în care sectorul 1 beneficiază și de o anomalie a legii, pentru că foarte multe instituții publice (Guvern, STB, Regii autonome, etc) au sediul acolo. Însă ele prestează servicii în toată Capitala. Normal ar fi ca impozitul să fie împărțit măcar 50 la sută pentru sectorul 1 și 50 la sută pentru restul Capitalei, pentru că oamenii care lucrează în aceste instituții locuiesc în toată Capitala, iar ei beneficiază de servicii publice (curățenie, anvelopari, parcuri, ș.a.m.d) acolo unde locuiesc, nu acolo unde muncesc. Dar, tocmai pentru că ANAF-ul nu poate realiza un astfel de sistem de impozitare, s-a ajuns la concluzia că trebuie niște mecanisme de echilibrare, care acum nu mai sunt bune, ci trebuie modificate peste noapte.

Ce ne spune nouă asta? Ar putea să ne spună că pentru actuala guvernare locuitorii Capitalei din sectoarele 3,4,5 și 6 sunt cetățeni de gradul doi în ochii actualilor politicieni care conduc țara. Sau mai grav, ne poate spune că în actuala guvernare nu este vorba despre oameni, ci despre interese de partid și despre cine are trecere mai mare la nivelul conducerii coaliției aflate la butoanele țării”, adaugă Negoiță.

Robert Negoiță: Câștigă primăriile USR și restul pierd pe linie

Edilul mai adaugă că primăriile conduse de USR, dar și Primăria Sectorului 2, au de câștigat de pe urma acestei modificări, în timp ce „restul pierd pe linie”.

Negoiță adaugă că, potrivit unor informații, edilul din Sectorul 1 ar face noi presiuni pentru noi modificări ale legii bugetului.

„Iar la o privire rapidă, calculul e simplu și plin de coincidențe: câștigă primăriile USR (și sectorul 2 câștigă), restul pierd pe linie. Apropo, domnul Ciucu de la PNL ce o avea de spus despre treaba asta, măcar locuitorilor sectorului 6, dacă în coaliție înțelegem că nu are voie să deschidă gura, el fiind de la PNL, prin urmare probabil un membru de rang doi al coaliției…

Și, pentru ca tacâmul să fie complet, există voci care susțin că nici măcar în varianta actuală, singurul bebeluș alb dintr-o clinică din Caraibe nu este mulțumit și face presiuni în continuare ca și această nouă sumă să fie diminuată până la adoptarea în Parlament a Legii Bugetului. Adică, și mai mulți bani pentru ea, și mai puțini pentru restul bucureștenilor. Sau, dacă ar fi să folosim o vorbă din popor: să moară toată lumea ca să scape ea…”, își încheie Negoiță mesajul.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Anuntul facut de Brigitte cu lacrimi in ochi! Alaturi era Florin Pastrama… S-a terminat! Decizia...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Anunțul zilei de la metorologi! Când scăpăm de INFERNUL de căldură. Toată lumea voia să...
AUR anunţă că iniţiază un proiect de lege anti-LGBT, similar cu cel din Ungaria
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
Rusia a început să construiască un nou „avion al Apocalipsei”. Aeronava va fi folosită în...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
E OFICIAL! Ajutoarele sociale vor crește anual. Klaus Iohannis a promulgat legea
Anunțul care vizează o mare parte din pensionari! Ce ar putea să se întâmple cu...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
BOMBA ZILEI la PRO TV! A dispărut o EMISIUNE IMPORTANTĂ
Românii, escrocați în fiecare zi. E revoltător pe ce dau banii
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...