Schimb de replici acid: Nicușor Dan: Plătim cu toții pentru lipsa de viziune și indolența Gabrielei Firea. Fostul edil-șef: Toată Capitala este blocată de un primar general incompetent

Schimb de replici acid: Nicușor Dan: Plătim cu toții pentru lipsa de viziune și indolența Gabrielei Firea. Fostul edil-șef: Toată Capitala este blocată de un primar general incompetent
Publicat: 25/06/2022, 10:26

Gabriela Firea îl critică, din nou, pe succesorul ei în funcția de primar general al Capitalei, pe care îl consideră incompetent. Mesajul actualului ministru al Familiei vine după ce, vineri dimineața, Nicușor Dan anunțase că s-a mai plătit o parte din datoriile lăsate de predecesoarea sa, care a dat bucureștenilor „festivaluri, beculețe și o mare doză de dispreț pentru viitorul acestui oraș”.

Nicușor Dan a anunțat, vineri dimineața, plata unor restanțe din vremea mandatului Gabrielei Firea în fotoliul de primar general al Capitalei.

„Am reușit în sfârșit să virăm către Compania Municipală Iluminat Public ultimele două milioane de lei pentru acoperirea datoriei totale de 10 milioane de lei, care ne-a rămas de la iluminatul festiv angajat de Gabriela Firea pentru decembrie / ianuarie 2020-2021. Închidem astfel, la un an și jumătate, încă o datorie lăsată bucureștenilor de fostul primar general. Plătim însă în continuare pentru autobuzele Otokar, restanțele la încălzire sau datoria STB către ANAF”, a scris Nicușor Dan.

„Și plătim mai ales, cu toții, pentru lipsa de viziune și indolența Gabrielei Firea, care – în loc de modernizarea termoficării, infrastructură de transport și dezvoltare urbană sănătoasă – ne-a dat festivaluri, beculețe și o mare doză de dispreț pentru viitorul acestui oraș”, a transmis actualul edil-șef al Capitalei.

„Probabil tot din cauza echipei Firea toate celelalte șantiere sunt blocate de un an și jumătate”

Replica Gabrielei Firea a venit sâmbătă dimineață, când a detaliat o parte din realizările sale șa șefia PMB, în comparație cu ceea ce face succesorul ei.

„În urmă cu doi ani, inauguram Șoseaua Fabrica de Glucoză! Acum, toată Capitala este blocată de un primar general incompetent, fără grijă față de cetățeni și concentrat doar pe postările de pe Internet. Șantierele, curățenia, marile lucrări se fac pe teren, nu de la birou în fața tastaturii. Ce așteptări poți avea de la un om fără scrupule, care a ajuns în funcție prin minciună și furt”, a scris actualul ministru al Familie.

Potrivit fostului primar general, Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost un proiect pe care l-a început de la zero și pe care l-a finalizat repede. „În 2020, când s-a dat drumul circulației mulți au comentat – na, făcea bine la campania electorală – au măsurat, au numărat, ne-au acuzat, dar șoferii ne-au felicitat. Am reușit într-un an și opt luni să transformăm un drum mereu blocat într-o șosea modernă”, a spus fostul primar general.

„Rolul nostru, al politicienilor care ajungem în funcții publice, este să lăsăm ceva în urma noastră. Lucrările de infrastructură sunt greu de făcut, costisitoare și extrem de necesare. Dar sunt și cele care rămân în urma noastră, zeci de ani! Nici după doi ani, lucrările nu au fost complet plătite. Știu deja, de vină este echipa Firea. Probabil tot din cauza echipei Firea toate celelalte șantiere sunt blocate de un an și jumătate. Mă necăjesc imaginile cu pasajul Doamna Ghica unde bate vântul și totul trebuia să fie gata. Am fost singurii care au făcut ceva concret în Prelungirea Ghencea, dar Nicușor Dan e de părere că locuitorii zonei mai pot aștepta. Continuarea proiectului Ciurel – Șoseaua de Centură este istorie pentru că primarul general ne-a spus clar că nu-l interesează. Păcat de munca și de banii investiți în toate aceste proiecte!”, a conchis Gabriela Firea.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult