Sindicatul angajaților Primăriei Sectorului 1 o acuză pe Clotilde Armand că vrea să ia cu japca sediul ADP Sector 1 pentru așa-zisa „Școală Regală”

Sindicatul angajaților Primăriei Sectorului 1 o acuză pe Clotilde Armand că vrea să ia cu japca sediul ADP Sector 1 pentru așa-zisa „Școală Regală”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand / Foto Arhivă: Mediafax Foto
Publicat: 14/07/2021, 20:28
Actualizat: 14/07/2021, 21:31

Sindicatul Angajaților Administrației Publice Locale Sector 1 atrage atenția asupra dezinformării cetățenilor și mass media de către Primarul în exercițiu, Clotilde Armand, cu privire la situația reală a sediului ADP Sector 1 – imobilul din B-dul Poligrafiei nr.4, sector 1.

Potrivit documentului citat de ziuanews.ro, Clotilde Armand ar avea un interes personal, de a pune mâna, prin orice mijloace pe această clădire, ajungându-se chiar și la derapaje grave față de angajații Administrației Domeniului Public Sector 1, aceștia fiind intimidați, amenințați, batjocoriți, susțin sindicaliștii.

Declarațiile și comportamentul Doamnei Primar și a consilierilor personali ai acesteia au creat prejudicii grave de imagine instituției noastre, ce se găsește în subordinea Consiliului Local al sectorului 1.”, arată reprezentanții sindicali.

Hotărâre de Consiliu Local pentru schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului din bd. Poligrafiei nr. 4

După ședința din martie 2021 când a fost aprobată hotărârea CLS1 nr. 60/202 1, privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului din bd. Poligrafiei nr. 4, sector I, dela ADP Sector | la Consiliul Local Sector 1 în vederea dării în folosință Colegiului Național de Muzică George Enescu, Secretariatul Primăriei Sectorul 1 înaintează documentele aferente acestei hotărâri, pentru a fi supuse aprobării Consiliului General al Municipiului București, mai susține sursă citată.

În răspunsul dat de Primăria Municipiului București, Direcția Patrimoniu prin Adresa nr. 6149/16.04.2021 se specifică că:

  • – Imobilele în cauza nu au fost transmise în administrarea ADP Sector 1 prin hotărâri a CGMB, FAPT PENTRU CARE ACEST DREPT NU POATE FI RETRAS DE LA ADPS1I DE CĂTRE CGMB. Subliniem faptul că ADP Sector 1 nu este o instituție publică aflată în subordinea CGMB, iar CGMB poate transmite dreptul de administrare a unui bun – imobil numai Consiliilor Locale ale sectoarelor Municipiului București care, potrivit prevederilor art.166, alin.(2), lit(g) administrează, în condițiile legii, bunurile proprietate publică sau privată ale municipiului, de pe rază teritorială a sectorului, pe baza hotărârii Consiliului General al Municipiului București…
  • – Potrivit cărții funciare nr. 273814 și 273815, dreptul de proprietate este înscris în favoarea Primăriei Sector 1 – ADP Sector I, nu în Javoarea Municipiului București, aspect ce presupune rectificarea cărților în acest sens întrucât în conformitate cu HCGMB nr. 186/2008, imobilul situat în Bd. Poligrafiei nr.4, în suprafață de 12686 mp, reprezintă bun ce aparține domeniului public al municipiului București. În concluzie, hotărârea în formă în care a fost trimisă la CGMB nu putea fi adoptată.

La OCPI București se depune o cerere în numele CL Sector 1, de către un angajat al aparatului de specialitate al Primarului

La începutul lunii mai 2021, la OCPI București se depune o cerere în numele Consiliului Local Sector 1, de către un angajat al aparatului de specialitate al Primarului, printr-o împuternicire semnată de Viceprimar Oliver Paiusi, neînregistrată. La acesta cerere se mai depune o copie CI a angajatului aparatului de specialitate și o copie după HCGMB nr.186/2008.

Prin cererea depusă, conducerea Primăriei Sectorului 1 a solicitat intabularea și modificarea cărții funciare cu privire la imobilul din Bd. Poligrafiei nr. 4 , astfel proprietar devenind – Municipiul București și drept de administrare fiind dat Consiliului Local Sector 1. Proprietarul de drept, așa cum rezultă din Contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2383/25.06.2002, încheiat între Administrația Domeniului Public Sector 1 în calitate de cumpărător și CNI Coresi SĂ în calitate de vânzător, este ADP Sector 1, și în mod abuziv i s-a luat dreptul de proprietate și de administrare al imobilului fără nici o hotărâre de consiliu local.

Art.869 NCC reglementează stingerea dreptului de administrare, stabilind că dreptul de administrare încetează odată cu încetarea dreptului de proprietate publică sau prin actul de revocare emis, în condițiile legii, dacă interesul public o impune, de organul care l-a constituit. ADP Sector 1 a primit dreptul de proprietate și administrare a imobilului din Bd. Poligrafiei nr.4, sector 1 prin Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr. 17/2002, deci legal tot printr-o hotărâre a CLS1 se poate retrage acest drept, deoarece acest sediu a fost achiziționat prin contract de vânzare-cumpărare și declarat sediu social al acestei unități prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 118/29.05.2003.

Neexistând nici o hotărâre de consiliu local sector 1 care să permită conducerii primăriei sector 1 să modifice cartea funciară a imobilului din bd. Poligrafiei nr. 4, această s-a efectuat ilegal prin abuz și fals în declarații. Totodată prin adresa nr. N239/25.05.2021 a Primăriei Sectorului 1 către PMB Direcția Patrimoniu, dl Viceprimar Paiusi Oliver, dna Secretar Ionescu Lavinia și Director Haidemak Mădălina recunosc că din Decizia lor cartea funciară a imobilului din Bd Poligrafiei nr.4 , Sector 1 a fost modificată.

În ceea ce privește Cartea Funciară a imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4, Sector 1, București, va comunicăm faptul că, instituția noastră prin Cererea de înscriere înregistrată la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București cu nr. 56594/24.05.2021, a solicitat rectificarea acesteia în vederea înscrierii dreptului de proprietate în favoarea Municipiului București și a dreptului dadministrare în favoarea Consiliului Local al Sectorului 1.

„Astăzi suntem în măsură să tragem un semnal de alarmă asupra legalității Tuturor actelor din primărie, astăzi avem un exemplu clar cât de ușor se poate schimbă proprietarul unui imobil. Să al documente justificative și după aceea ne întrebăm cum apar diversi Samsari de terenuri împroprietăriți (legal de către o primărie prin OCPI. Din păcate în România nici în ziua de azi nu se respectă dreptul de proprietate.”, atrag atenția liderii de la Sindicatul Angajaților Administrației Publice Locale Sector 1 (SAAPLS1).

În ședința din dată de 29.06.2021 la CGMB, pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre cu nr.18, proiect care se referă la HCLS1 nr.60/2021, numai că de dată această hotărârea care a fost trimisă spre aprobare CGMB a fost modificată: consilierii locali sector 1 au solicitat avizul privind modificarea administrării imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4, de la ADP Sector I la Consiliul Local Sector 1. Deoarece conducerea Primăriei Sectorului 1 a modificat ilegal administratorul la OCPI fără nici o hotărâre, s-au gândit că această hotărâre introdusă la CGMB să schimbe direct și destinația clădirii, deși consilierii locali sector 1 nu au votat așa ceva.

„În primul rând forma și conținutul proiectului de hotărâre propus spre a fi votat în ședința Consiliului General al Municipiului București, NU este conformă Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 60/2001. Astfel prin adoptarea Hotărârii nr.60/2021, Consiliul Local al Sectorului 1 a solicitat acordul Consiliului General al Municipiului București privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în bd.Poligrafiei nr.4, sector 1 București, de la Administrația Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea dării acestuia în folosință Colegiului Național de Muzică George Enescu.”, se arată în comunicatul SAAPLS1.

Sindicatul: Se încearcă acoperirea aspectelor de nelegalitate ale H.C.L. Sector 1 nr.60/2021

Conform Referatului de Aprobare emis de Primarul General al mun. București și a documentelor înaintate pe ordinea de zi a ședinței din 29.06.2021, proiectul de hotărâre înaintat spre aprobare C.G.M.B nu respectă Hotărârea Consiliul Local al Sectorului 1 nr.60/2021, respectiv nu se mai solicită ceea ce Consiliul Local al Sectorului 1 a votat, respectiv schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului din bd.Poligrafiei nr.4, și darea lui în folosință Colegiului Național de Muzică George Enescu, ci se propune schimbarea destinației acestuia din imobil destinat activităților specifice A.D.P. Sector 1 în imobil pentru desfășurarea de activități școlare, aspecte cu privire la care Consiliul Local al Sectorului 1 N U s-a pronunțat și nu le-a votat.

„Se încearcă astfel acoperirea aspectelor de nelegalitate ale H.C.L. Sector 1 nr.60/2021 prin adoptarea unei hotărâri care nu mai face referire la schimbarea titularului dreptului de administrare, ci la schimbarea destinației imobilului, măsură care în fapt nu poate fi dispusă decât concomitent cu constituirea dreptului de administrare, astfel că, în ciuda cosmetizării sale, în continuare proiectul de hotărâre încalcă dispozițiile legale referitoare la constituirea și revocarea dreptului de administrare asupra unui imobil din domeniul public, consacrate de dispozițiile art. 867- art.870 cod civil, respectiv art.166 alin.2? lit.g și alin.3 din codul administrativ, cu atât mai mult cu cât în referatul de aprobare emis de Primarul General, nu se precizează în mod clar și neechivoc de ce acest imobil nu mai este necesar ADP Sector 1 și ce se întâmplă cu el în situația în care imobilul se dovedește a fi impropriu desfășurării activităților școlare, respectiv în ipoteza în care Consiliul Local al Sectorului 1 nu obține avizele prevăzute la art.4 din proiectul de hotărâre.”, mai arată SAAPLS1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Ninge pe Transalpina! Apel al drumarilor către şoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ