Social-democrații le transmit liberalilor că e nevoie de fapte, nu de vorbe: ”Trebuie să trimitem acasă acest guvern-dezastru”

Social-democrații le transmit liberalilor că e nevoie de fapte, nu de vorbe: ”Trebuie să trimitem acasă acest guvern-dezastru”
Social-democrații le transmit liberalilor că e nevoie de fapte, nu de vorbe: ”Trebuie să trimitem acasă acest guvern-dezastru”
Publicat: 26/08/2020, 16:05
Actualizat: 26/08/2020, 16:13

Lupta politică este din ce în ce mai înverșunată, în această perioadă, atacurile și contraatacurile desfășurându-se cotidian. Social-democrații îi acuză pe liberalii aflați la guvernare că nu oferă niciun sprijin pentru fermierii români, cei care – din cauza secetei – și-au pierdut ”recoltele și banii”.

Reprezentanții Partidului Social Democrat pun accent pe o situație care devine din ce în ce mai complicată și îngrijorătoare – nu există un sprijin real din partea guvernului Orban, despăgubirile urgente n-au apărut, dialogul între guvernanți și fermieri este inexistent. Și, ca o consecință a acestor eșecuri, spectrul falimentului capătă contururi clare, pe termen scurt, iar mâncarea mai scumpă va deveni o nedorită certitudine.

”Atât s-a putut…” nu reprezintă un sprijin pentru cei care au pierdut și recoltele și banii din cauza secetei! Fără sprijin, fără despăgubiri urgente, fără dialog, fermierii au în față o singură perspectivă: falimentul! Iar mâncarea pentru români va fi mult, mult mai scumpă!”, scriu social-democrații pe pagina de socializare a partidului.

”PNL n-a fost în stare decât să conteste TOATE legile pe care le-am votat în Parlament pentru despăgubirea rapidă a fermierilor. Iar acum trag de timp și promit tot felul de lucruri în speranța că îi vor mai minți până după alegeri.

PSD

”Nu merge doar cu vorbe! Este nevoie de sprijin concret pentru a avea produse FABRICATE ÎN ROMÂNIA! Așa cum fac toate statele europene!”, mai notează reprezentanții PSD.

”Să instalăm o echipă de specialiști care să-i ajute urgent pe agricultori cu bani, nu cu vorbe!”

În continuarea mesajului postat în mediul online, social-democrații le reamintesc liberalilor că PSD rămâne singurul partid care a prezentat soluții concrete pentru problemele fermierilor.

”PSD este singurul partid care are în programul său de guvernare soluții concrete și aplicabile rapid în sprijinul acestui domeniu care poate asigura țării creștere economică!”, se precizează în postarea PSD.

Programul naţional de colectare, distribuție și comercializare a mărfurilor prin intermediul Casei de Comerț Unirea;
Continuarea și operaționalizarea Programelor de sprijin și investiții (tomate, usturoi, porc, pasăre, irigații, apă gratuită, antigrindină, zona montană, centre de sacrificare);
Programul privind Distribuirea mărfurilor din programele existente (programul pentru şcoli, corn, lapte, fructe, legume) către spitale, unități militare, așezăminte sociale, persoane vulnerabile;
Programul de măsuri pentru facilitarea accesului la finanțare acordate sub formă de garanții pentru împrumuturi acordate beneficiarilor din sectorul agricol și alimentar;
Programul privind stimularea asocierii producătorilor locali în cooperative agricole.

În ceea ce privește acțiunile întreprinse de guvernul condus de Ludovic Orban, reprezentanții PSD sunt fermi. Totul reprezintă doar o modalitate de a ”da din gură”, iar soluția salvatoare ar fi trimiterea ”acasă” a ”guvernului-dezastru”.

”Diferența dintre noi și liberali este că ei doar dau din gură, pe când în guvernarea noastră agricultura țării a ajuns printre primele trei puteri europene. De aceea trebuie să trimitem acasă acest guvern-dezastru și să instalăm o echipă de specialiști care să-i ajute urgent pe agricultori cu bani, nu cu vorbe!”, încheie reprezentanții Partidului Social Democrat.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Veste excelentă pentru pensionari înainte de Paște. Când vor fi virați banii
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu