Social-democrații le transmit liberalilor că e nevoie de fapte, nu de vorbe: ”Trebuie să trimitem acasă acest guvern-dezastru”

Social-democrații le transmit liberalilor că e nevoie de fapte, nu de vorbe: ”Trebuie să trimitem acasă acest guvern-dezastru”
Social-democrații le transmit liberalilor că e nevoie de fapte, nu de vorbe: ”Trebuie să trimitem acasă acest guvern-dezastru”
Publicat: 26/08/2020, 16:05
Actualizat: 26/08/2020, 16:13

Lupta politică este din ce în ce mai înverșunată, în această perioadă, atacurile și contraatacurile desfășurându-se cotidian. Social-democrații îi acuză pe liberalii aflați la guvernare că nu oferă niciun sprijin pentru fermierii români, cei care – din cauza secetei – și-au pierdut ”recoltele și banii”.

Reprezentanții Partidului Social Democrat pun accent pe o situație care devine din ce în ce mai complicată și îngrijorătoare – nu există un sprijin real din partea guvernului Orban, despăgubirile urgente n-au apărut, dialogul între guvernanți și fermieri este inexistent. Și, ca o consecință a acestor eșecuri, spectrul falimentului capătă contururi clare, pe termen scurt, iar mâncarea mai scumpă va deveni o nedorită certitudine.

”Atât s-a putut…” nu reprezintă un sprijin pentru cei care au pierdut și recoltele și banii din cauza secetei! Fără sprijin, fără despăgubiri urgente, fără dialog, fermierii au în față o singură perspectivă: falimentul! Iar mâncarea pentru români va fi mult, mult mai scumpă!”, scriu social-democrații pe pagina de socializare a partidului.

”PNL n-a fost în stare decât să conteste TOATE legile pe care le-am votat în Parlament pentru despăgubirea rapidă a fermierilor. Iar acum trag de timp și promit tot felul de lucruri în speranța că îi vor mai minți până după alegeri.

PSD

”Nu merge doar cu vorbe! Este nevoie de sprijin concret pentru a avea produse FABRICATE ÎN ROMÂNIA! Așa cum fac toate statele europene!”, mai notează reprezentanții PSD.

”Să instalăm o echipă de specialiști care să-i ajute urgent pe agricultori cu bani, nu cu vorbe!”

În continuarea mesajului postat în mediul online, social-democrații le reamintesc liberalilor că PSD rămâne singurul partid care a prezentat soluții concrete pentru problemele fermierilor.

”PSD este singurul partid care are în programul său de guvernare soluții concrete și aplicabile rapid în sprijinul acestui domeniu care poate asigura țării creștere economică!”, se precizează în postarea PSD.

Programul naţional de colectare, distribuție și comercializare a mărfurilor prin intermediul Casei de Comerț Unirea;
Continuarea și operaționalizarea Programelor de sprijin și investiții (tomate, usturoi, porc, pasăre, irigații, apă gratuită, antigrindină, zona montană, centre de sacrificare);
Programul privind Distribuirea mărfurilor din programele existente (programul pentru şcoli, corn, lapte, fructe, legume) către spitale, unități militare, așezăminte sociale, persoane vulnerabile;
Programul de măsuri pentru facilitarea accesului la finanțare acordate sub formă de garanții pentru împrumuturi acordate beneficiarilor din sectorul agricol și alimentar;
Programul privind stimularea asocierii producătorilor locali în cooperative agricole.

În ceea ce privește acțiunile întreprinse de guvernul condus de Ludovic Orban, reprezentanții PSD sunt fermi. Totul reprezintă doar o modalitate de a ”da din gură”, iar soluția salvatoare ar fi trimiterea ”acasă” a ”guvernului-dezastru”.

”Diferența dintre noi și liberali este că ei doar dau din gură, pe când în guvernarea noastră agricultura țării a ajuns printre primele trei puteri europene. De aceea trebuie să trimitem acasă acest guvern-dezastru și să instalăm o echipă de specialiști care să-i ajute urgent pe agricultori cu bani, nu cu vorbe!”, încheie reprezentanții Partidului Social Democrat.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Ziua Naţională a României: Mesaje de 1 Decembrie 2021: Imagini şi poze cu La mulţi...
Bomba zilei: S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis! S-a întâmplat chiar înainte de 1...
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...