Victor Ponta îl atacă dur pe Vlad Voiculescu: „Nu are școală deloc. A creat haos și a distrus un sistem!”

Victor Ponta îl atacă dur pe Vlad Voiculescu: „Nu are școală deloc. A creat haos și a distrus un sistem!”
Victor Ponta îl atacă dur pe Vlad Voiculescu: „Nu are școală deloc. A creat haos și a distrus un sistem!”
Publicat: 19/04/2021, 06:50

Fostul premier la României Victor Ponta l-a criticat dur, duminică seară, pe Vlad Voiculescu, proaspăt debarcat de la Ministerul Sănătății.

Victor Ponta a răbufnit în emisiunea „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

„Eu nu am venit să zic vai, ce rău e, că dacă eram eu, era mai bine. Evident că arată rău, pentru că seamănă cu 1997-2000, când a venit o coaliţie şi a fost dorinţa preşedintelui de atunci să aducă o coaliţie la guvernare, într-o perioadă de criză economică.

Şi a fost foarte rău, adică, după aceea, am muncit vreo 10 ani până la următoarea criză ca să reparăm. Este însă şi o diferenţă esenţială. Eu consider că atunci, în ’97, pur şi simplu, nu ştiu. Era PNŢCD dacă nu mă înşel. Acum, situaţia e mai gravă, pentru că acum avem în interiorul coaliţiei şi mă refer la cei de la PLUS, la domnul Cioloş, la domnul Voiculescu.

Sunt nişte personaje, crescute, educate, treinute (n.r. antrenate), ca să folosesc termenul. Ei se treinuesc toţi prin străinătate. Toţi au doi ani din viaţă în care nu ştii ce au făcut în străinătate.

„Reforme însemnând să le facă dosare penale la medici…”

Eu cred că au fost trimişi în România special ca să ne mai ia ce mai era de luat. Au mai rămas două domenii în care sunt bani foarte mulţi. La Apărare, unde acolo România are cu America, cumpără direct din America, nu prea poţi să te bagi şi Sănătatea. Domnul ăsta, Voiculescu de patru-cinci ani se bagă bani în el. Dacă îl întrebi, domne’, de când te pricepi tu la sănătate, sau mă rog, nu ştiu, ai vreo legătură. Nu, eu am venit să fac reforme, reforme însemnând să le facă dosare penale la medici, să transforme totul la privat, să trimită pe pacienţii din România în străinătate.

Oamenii ăştia au un program de distrugere, de haos. Cei din ’97, 2000, nu ştiau, săracii. Este un program, clar, eu fac diferenţa. Domnul Cioloş a apărut în România din neant, a devenit comisar european, aici domnul Băsescu ar trebui să ne spună, ce legătură a avut cu România. Pentru agricultura românească nu a fost mai bine cu Dacian Cioloş. A reapărut ca premier şi ar trebui să ne spună domnul Iohannis, de fapt, Rareş Bogdan ştia dinainte de Colectiv şi dinainte ca eu să îmi dau demisia, că o să fie Cioloş prim-ministru.

„Zice că a făcut școală, dar nu știm ce școală”

Domnul Voiculescu câţiva ani a dispărut prin Austria, zice că a făcut şcoală, dar nu ştim ce şcoală. Cam cu trei săptămâni înainte de Colectiv, Rareş Bogdan ştia că urmează să vină Dacian Cioloş prim-ministru (…)

Dumneavostră știți ce școală are, că nu a reușit nimeni să găsească școala. A făcut Medicină? Are un unchi care vinde medicamente, am înțeles. Poate aveam și eu un unchi, care poate, nu știu, făcea televiziune, nu însemna că trebuie să fac emisiuni. O sfidare pentru un sistem esențial în orice țară, în cel mai greu moment. Eu nu cred că pentru Sănătatea din România a fost un moment mai greu, nu știu, din timpul războiului încoace. Nimeni nu a fost pregătită, nici America, nici Marea Britanie, nici Franța pentru pandemia de COVID. Și tu îți bați joc.

„L-a pus pentru că cei de la PNL sunt foarte slabi…”

Mă întreba cineva dacă era normal să îl demită Cîțu. Nu. Era normal să nu îl pună. L-a pus pentru că cei de la PNL sunt foarte slabi și bătălia dintre domnul Orban și domnul Cîțu, de multe ori le ocupă toată energia, în loc să mai administreze și țara și Guvernul, încât, evident au acceptat un Voiculescu, despre care evident știau de unde vine și cu ce scop vine (…) Problema este următoarea – lipsa de pregătire şi intenţia clară de a face haos într-un momentul cel mai greu al acelui sistem.

E ca şi când noi am fi acum în război şi la Apărare îl iei pe unu’ şcolit la Viena pe la vreo firmă privată care e ocupat să ne vândă armament. E trădare asta. Te-ar împuşca în mod normal, în orice ţară normală. Noi îl luăm şi îl jeluim, că l-a dat Cîţu afară”, a spus fostul premier Victor Ponta, duminică seara, în exclusivitate, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...