VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu a adoptat trei hotărâri de Guvern prin care alocă 500 de milioane de lei pentru 3 proiecte de investiții

Publicat: 25/09/2023, 18:12
Actualizat: 25/09/2023, 18:20

Luni, în ședința de guvern de la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt Mihai Constantin a anunțat că au fost adoptate trei hotărâri prin care Executivul suplimentează cu 500 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru suplimentarea bugetelor a 3 programe de dezvoltare.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis suplimentarea fondurilor pentru 3 proiecte de investiții. Primul proiect se referă la alocarea a 175 de milioane pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). A doua hotărâre de Guvern se referă la suplimentarea din fondul de rezervă a 100 de milioane de lei pentru Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar ultima prevede alocarea de 200 de milioane de lei pentru Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

„Pe ordinea de zi a Executivului s-au aflat astăzi și trei proiecte de hotărâre de Guvern pe care vreau să vi le aduc în atenție. Astfel, se alocă fonduri pentru continuarea derulării unor programe de investiții, în speță a sumei de 500 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea bugetelor a 3 programe de dezvoltare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Conform acestuia, alte 25 de milioane de lei se alocă pentru credite de angajament bugetare, pentru finanțarea cheltuielilor de personal, precum și pentru plata sentințelor judecătorești rămase definitive și irevocabile, precizează Mihai Constantin.

„Sumele solicitate asigură continuitatea derulării programelor naționale de investiții în perioada următoare. Deoarece, în timpul verii, sunt realizate cele mai multe lucrări la obiectivele incluse în aceste programe, este necesară și asigurarea resurselor financiare, astfel încât procesul investițional să fie eficient și fluid, să se evite înregistrarea de arierate, iar angajamentele asumate de stat să fie respectate. Autoritățile administrației publice locale sunt sprijinite în acest fel prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicații, având ca obiectiv final îmbunătățirea condițiilor de viață din comunitățile locale”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

O altă hotărâre prevede alocarea a 400 de milioane de lei pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Suma va fi utilizată pentru onorarea cererilor de plată sau rambursare depuse de beneficiari, pentru acoperirea parțială a sumelor indisponibile la momentul actual până la rectificarea bugetară, avută în plan de premierul Ciolacu după asumarea răspunderii parlamentare pe Legea măsurilor fiscal-bugetare.

Fondurile sunt necesare pentru efectuarea plăților către beneficiari prin programul operațional regional și din programul operațional infrastructură mare.

Constantin a anunțat și suplimentarea cu 30 de milioane de lei pentru activitățile sportivilor de performanță, bani care vor fi alocați către bugetul Agenției Naționale pentru Sport pentru decontarea cheltuielilor pentru luna septembrie și octombrie a anului în curs.

Fonduri suplimentare se alocă și pentru susținerea activității sportive de performanță. În acest sens, se suplimentează din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, bugetul Agenției Naționale pentru Sport cu 30 de milioane lei pentru cheltuielile aferente lunilor septembrie și octombrie, a precizat Mihai Constantin.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Ultimele modificări ale proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare. TVA se modifică de la 5% la 9% pentru concerte și medicamente

USR renunță la moțiune și va ataca la CCR proiectul de lege privind măsurile fiscal bugetare. UDMR așteaptă forma finală, pentru a lua o decizie

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...