VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu, pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești: „Orice km de infrastructură mare înseamnă dezvoltarea regiunilor”

Publicat: 19/12/2023, 12:30
Actualizat: 19/12/2023, 13:05

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și cu partenerul de coaliție, președintele Senatului, Nicolae Ciucă și fostul ministru liberal de la Transporturi, Lucian Bode, au inspectat tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești ce urmează a fi deschis circulației săptămâna viitoare.

Liderii coaliției de guvernare au mers împreună pe tronsonul 3 Valea Mare-Colonești al Drumului Expres Craiova-Pitești, pentru a arăta cât de importantă este stabilitatea politică, susține premierul României.

Mă bucur mult atât eu, cât și dl. președinte al Senatului suntem astăzi împreună aici arătăm cât de important este stabilitatea politică. Normal am venit însoțiți și de reprezentanții autorităților locale din cele două județe, atât din Olt, cât și din Dolj, pentru orice kilometru e infrastructură mare, înseamnă dezvoltarea regiunilor, a transmis Marcel Ciolacu.

Potrivit primului-ministru, odată cu deschiderea circulației pe tronsonul 3 al Drumului expres Craiova-Pitești, dar și cu deschiderea circulației, cel mai probabil anul viitor pe centura Capitalei A0, se va putea circula de la Craiova până la Constanța pe drum expres sau autostradă.

Dacă săptămâna trecută am fost cu dl. Grindeanu pe autostrada Transilvaniei și în momentul acesta se poate circula de la Târgu Mureș până la Cluj pe autostradă, acum înțeleg săptămâna viitoare se finalizează acest tronson, peste jumătate din cei 121km de la Craiova până la Pitești. Pe urmă urmează centura Bucureștiului și astfel se face unirea cu A0 și se poate circula de la Craiova direct până la Constanța pe drum expres sau pe autostradă, precizează Marcel Ciolacu.

Ciolacu a punctat faptul că lucrările la acest tronson au fost finalizate cu 6 luni mai devreme decât termenul contractual: Sperăm ca și ritmul lucrărilor ținut și la autostrada Transilvaniei, unde s-a dat drumul cu vreo opt luni mai devreme și aici cu șase luni mai devreme. Și îl felicit pe constructor pentru acest lucru”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu către F. Cîțu: Eu nu pot să îi mulțumesc domnului Cîțu pentru deficitul de 9,2%

Premierul le-a adresat mulțumiri celor implicați în proiect, dar și actualului ministru al Transporturilor, dar și vechiului, liberalul Lucian Bode.

Pe de altă parte, Ciolacu nu s-a putut abține și a mai aruncat o săgeată la adresa fostului premier, Florin Cîțu, cercetat de DNA în „dosarul vaccinurilor”. A spus că el nu îi poate mulțumi domnului Cîțu pentru că i-a lăsat un deficit de 9,2%.

Cu adevărat cred e corect mulțumim tuturor celor implicați care au început acest proiect și celor care continuă și vor finaliza și constructorii lor. De data aceasta e un caz fericit, pentru eu nu pot, de exemplu, să-i mulțumesc domnului Cîțu pentru deficitul de 9,2% care l-a adus României. Par domnului Bode, domnului Grindeanu, putem le mulțumim și suntem convinși lucrurile vor merge în direcția corectă. Asta înseamnă stabilitate politică, asta înseamnă o coerență în în guvernare, a conchis Marcel Ciolacu.

În lungime totală de 31,75km, tronsonul 3 din Drumul expres Craiova – Pitești a fost construit de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Drumarul a fost selectat în septembrie 2020 și a avut termen de proiectare 12 luni și un termen de execuție de 24 de luni.

Valoarea totală a contractului este de 782, 45 milioane de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor (finanțare asigurată prin POIM).

CITIȚI ȘI:

UPDATE | Comisiile reunite din Parlament dezbat pentru a doua zi la rând legea BUGETULUI pe 2024 / Miercuri are loc votul în plenul reunit

VIDEO | Marcel Ciolacu, despre incidentul de la internatul din Odorheiu Secuiesc: Cei vinovați vor plăti, fără nicio excepție

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO