VIDEO | Tensiuni în teritoriu, STABILITATE la centru / Ciolacu: Conducem două partide orgolioase / Ciucă: Animozități la nivel local

Publicat: 19/12/2023, 13:42

Președintele PSD Marcel Ciolacu și cel al PNL Nicolae Ciucă au vorbit, într-o conferință de presă, despre unele tensiuni dintre reprezentanții celor două partide, la nivel local.

Premierul Ciolacu a fost rugat să comenteze declarațiile deputatului liberal și președinte interimar al PNL Olt, Gigel Știrbu, conform căruia „partidul este la putere la centru și în județul Olt e în opoziție”. 

Înainte de răspunsul președintelui PSD, a intervenit Sorin Grindeanu, care a dat exemplul județului Timiș.

La Timiș suntem la putere la centru și în opoziție în județ, pentru nu avem majorități cu PNL-ul în județ, a comentat Grindeanu. 

Marcel Ciolacu a completat și a evidențiat natura „orgolioasă” a celor două partide, pe care cei doi lideri au reușit să o tempereze, spune premierul, cu scopul menținerii stabilității.

România are nevoie de stabilitate politică și atât eu cât și domnul președinte (n.r. Nicolae Ciucă) conducem două partide foarte orgolioase de fel și cu un istoric în ceea ce privește orgoliul. Eu și cu domnul președinte, amândoi am găsit capacitatea de a depăși orgoliile și sunt ferm convins puterea bunului exemplu, încet-încet, va fi urmat și de către colegii noștri.

La rândul său, președintele PNL a spus că sunt „animozități” la nivel local și a transmis că relația ar trebui să se bazeze pe un „grad de civilizație”. Este absolut nevoie ca cele două partide să-și continue responsabilitatea guvernării, a mai spus Nicolae Ciucă. 

Dincolo de aceste aspecte care au loc la nivelul filialelor, în fiecare județ, trebuie spunem este absolut nevoie ca cele două partide să-și continue responsabilitatea guvernării, pentru este cel mai important lucru nu doar pentru închiderea anului 2023, ci și pentru proiecția anului 2024, cu toate aspectele de complexitate generate de alegeri, nu doar în România, ci și în Europa și la nivelul lumii. (…) Va fi un an cât se poate de complicat și cred dincolo de animozitățile la nivel local, important este avem acest grad de civilizație, putem stăm la masă, putem discutăm, putem argumentăm, venim cu soluții, pentru oamenii, cetățenii, sunt foarte puțini cei care se bucură de dialogul acesta contondent.

Nicolae Ciucă a transmis, din nou, că dacă la guvernare sunt împreună, din punct de vedere politic, PSD și PNL „nu se pot contopi”

Sigur, va fi un an electoral, politic, va trebui ne susținem fiecare propriile proiecte și programe. Este o chestiune care, nu putem contopim dreapta cu stânga pentru un moment anume. Sunt proiecte care fiecare partid trebuie și le susțină.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI:

PNL „deblochează” Capitala cu Sebastian Burduja în frunte / A fost ales Biroul Politic interimar al organizației București

VIDEO | USR, PMP și Forța Dreptei bat palma pentru alegeri / „Dreapta înseamnă să pui pe primul loc cetățeanul, nu tribul de partid”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale