VIDEO | Vlad Voiculescu, IRITAT de întrebarea referitoare la surplusul de vaccinuri anti-COVID: „Cât ai luat șpagă, magicianule?”

Publicat: 26/11/2023, 13:40
Actualizat: 26/11/2023, 14:18

După ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL) și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (USR), în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-COVID, scandalul care mocnea de mai multă vreme a luat amploare.

Împotriva lui Vlad Voiculescu au fost emise două capete de acuzare pentru ”abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave”, iar procurorii DNA au stabilit un prejudiciu estimat de peste 1 miliard de euro. (detalii AICI)

Pus în fața unei astfel de acuzații, Vlad Voiculescu e replicat și a declarat că nu a făcut decât să acționeze „cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor”. (informații suplimentare AICI).

Vlad Voiculescu, luat la întrebări, ”zâmbește strâmb”

Cert este că Vlad Voiculescu nu s-a simțit niciodată „în largul său” atunci când a fost întrebat despre achiziția unui număr uriaș de vaccinuri anti-COVID, în condițiile în care numărul persoanelor eligibile din România care ar fi trebui să primească vaccinul era mult mai mic.

În imaginile prezentate de Gândul, fostul ministru al Sănătății „zâmbește strâmb” atunci când este chestionat în legătură cu acest subiect.

Vlad Voiculescu lasă capul în jos atunci când este întrebat, explict, dacă a luat „șpagă”, încearcă să pară relaxat, dar nu reușește, într-un final încercând chiar să ia telefonul reporterului.

  • Reporter: Cum mai este cu contractele cu vaccinurile făcute de tine?
  • Vlad Voiculescu: Spune-mi mai multe despre contracte… (zâmbește)
  • Reporter: Cât ai luat șpagă?
  • Vlad Voiculescu dă din cap și nu spune nimic. Dar continuă să zâmbească.
  • Reporter: Cât ai luat șpagă, mă magicianule, ia spune…
  • Vlad Voiculescu: Doamne, ce personaj… Pune (n.red. – telefonul) să se vadă și figura dumneata… (fostul ministru al Sănătății întinde mâna pentru a regla chiar el unghiul de filmare al telefonului ținut de cel care îl chestiona)

DNA: „52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA”

Potrivit DNA, achiziția suplimentară de vaccinuri anti-COVID s-a făcut în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane.

„Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului”, a mai transmis DNA.

„Abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave”

DNA a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Acuzațiile aduse de procurorii DNA sunt foarte grave, respectiv „abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv, complicitatea.

La data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcție de numărul populației, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populație revenea statelor membre.

De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de «opt-out», astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuție pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite”, s-a precizat în comunicatul DNA.


Citește și:

REACȚIE PSD la anunțul DNA: În timp ce românii mureau, Voiculescu, Cîțu și Mihăilă FURAU!

Vlad Voiculescu, reacție la ANCHETA DNA. „Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate de premierul de la acea vreme”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU