VIDEO | Vlad Voiculescu, IRITAT de întrebarea referitoare la surplusul de vaccinuri anti-COVID: „Cât ai luat șpagă, magicianule?”

Publicat: 26/11/2023, 13:40
Actualizat: 26/11/2023, 14:18

După ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL) și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (USR), în dosarul legat de achiziția vaccinurilor anti-COVID, scandalul care mocnea de mai multă vreme a luat amploare.

Împotriva lui Vlad Voiculescu au fost emise două capete de acuzare pentru ”abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave”, iar procurorii DNA au stabilit un prejudiciu estimat de peste 1 miliard de euro. (detalii AICI)

Pus în fața unei astfel de acuzații, Vlad Voiculescu e replicat și a declarat că nu a făcut decât să acționeze „cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor”. (informații suplimentare AICI).

Vlad Voiculescu, luat la întrebări, ”zâmbește strâmb”

Cert este că Vlad Voiculescu nu s-a simțit niciodată „în largul său” atunci când a fost întrebat despre achiziția unui număr uriaș de vaccinuri anti-COVID, în condițiile în care numărul persoanelor eligibile din România care ar fi trebui să primească vaccinul era mult mai mic.

În imaginile prezentate de Gândul, fostul ministru al Sănătății „zâmbește strâmb” atunci când este chestionat în legătură cu acest subiect.

Vlad Voiculescu lasă capul în jos atunci când este întrebat, explict, dacă a luat „șpagă”, încearcă să pară relaxat, dar nu reușește, într-un final încercând chiar să ia telefonul reporterului.

  • Reporter: Cum mai este cu contractele cu vaccinurile făcute de tine?
  • Vlad Voiculescu: Spune-mi mai multe despre contracte… (zâmbește)
  • Reporter: Cât ai luat șpagă?
  • Vlad Voiculescu dă din cap și nu spune nimic. Dar continuă să zâmbească.
  • Reporter: Cât ai luat șpagă, mă magicianule, ia spune…
  • Vlad Voiculescu: Doamne, ce personaj… Pune (n.red. – telefonul) să se vadă și figura dumneata… (fostul ministru al Sănătății întinde mâna pentru a regla chiar el unghiul de filmare al telefonului ținut de cel care îl chestiona)

DNA: „52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA”

Potrivit DNA, achiziția suplimentară de vaccinuri anti-COVID s-a făcut în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane.

„Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului”, a mai transmis DNA.

„Abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave”

DNA a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Acuzațiile aduse de procurorii DNA sunt foarte grave, respectiv „abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv, complicitatea.

La data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcție de numărul populației, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populație revenea statelor membre.

De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de «opt-out», astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuție pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite”, s-a precizat în comunicatul DNA.


Citește și:

REACȚIE PSD la anunțul DNA: În timp ce românii mureau, Voiculescu, Cîțu și Mihăilă FURAU!

Vlad Voiculescu, reacție la ANCHETA DNA. „Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate de premierul de la acea vreme”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Traian Băsescu: Ar fi o mare greșeală a României să nu dea Ucrainei un sistem...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul fetei ucise la Sibiu, detalii cutremurătoare! "Când am auzit..."
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
Prețul carburanților explodează. Ce se întâmplă de la 1 iulie
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
”Cam vulgară” Lidia Buble, criticată dur după ce a apărut la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Test de cultură generală. Ce înseamnă SOS?
×