Cu ocazia zilei sale de naștere, Putin a primit un ”CADOU” din partea Hamas: ”E fericit, pune lemne pe foc și savurează haosul”

Cu ocazia zilei sale de naștere, Putin a primit un ”CADOU” din partea Hamas: ”E fericit, pune lemne pe foc și savurează haosul”
Vladimir Putin
Publicat: 10/10/2023, 09:27
Actualizat: 10/10/2023, 09:56

În data de 7 octombrie, președintele rus Vladimir Putin a împlinit 71 de ani, iar atacul brurtal al grupării Hamas împotriva Israelului poate fi privit ca un ”cadou” pe care ”Țarul” l-a primit din partea grupării teroriste.

Un astfel de șoc catastrofal de securitate în Orientul Mijlociu a fost, probabil, o surpriză binevenită pentru un președinte rus a cărui prioritate strategică este de a distrage atenția occidentală de la Ucraina și de a încerca să reducă sprijinul pe care Volodimit Zelenski îl. O conflagrație masivă în Israel riscă să facă exact asta, notează Politico.

De-a lungul timpului, Vladimir Putin și-a construit, cu migală aproape, o imagine de ”păpușar”, dând de înțeles că ”trage sforile” și face jocurile la nivel mondial. Potfivit sursei citate, multe din conflicte nu sunt stârnite de Putin, însă Rusia profită de pe urma lor, ceea ce încearcă să facă și acum, în conflictul israeliano-palestinian.

Vladimir Putin savurează haosul, notează jurnaliștii Jamie Dettmer și Christian Oliver, ”pune lemne pe foc” și, în ultimă instanță, este chiar ”fericit”.

Acesta a fost, probabil, cel mai bun cadou de ziua lui Putin. Atacul împotriva Israelului va diviza atenția, având în vedere concentrarea naturală a SUA asupra Israelului.

Sperăm că acest lucru nu va avea un efect dramatic asupra sprijinului pentru Ucraina, dar, desigur, multe vor depinde și de durata conflictului din Orientul MijlociuDacă vrem cu adevărat să fim o Uniune Europeană geopolitică, trebuie să fim capabili să facem față mai multor crize în același timp”, a declarat un oficial UE.

Dmitri Medvedev continuă ”lupta” cu Occidentul

Rusia i-a curtat de mult pe militanții islamiști, iar liderul Hamas Ismail Haniyeh și alți oficiali au făcut călătorii recente la Moscova. După atacurile de sâmbătă, ministrul de externe Serghei Lavrov a spus că ”politica disctructivă” a SUA zădărnicește un stat Palestinian.

Fostul președinte Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse a etichetat atacurile Hamas drept ”o dezvoltare așteptată” și și-a întors furia împotriva Occidentului.

În loc să lucreze în mod activ la discuțiile palestino-israeliene, acești proști (n.red. – cu referire la SUA) au interferat cu noi și oferă neo-naziștilor (n.red.  – despre regimul de la Kiev) ajutor pe scară largă, punând cele două popoare strâns înrudite unul împotriva celuilalt”, a spus Medvedev, în stilul characteristic.

Această strategie le permite rușilor să susțină că militează pentru un proces de pace”

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului – Dmitri Peskov – a susținut cu satisfacție că finanțarea pentru Ucraina se va reduce, acum, inevitabil.

”Procesul de pompare a regimului de la Kiev cu arme va intra într-o tendință descendentă”, a conchis Peskov.

Norman Roule, un fost oficial înalt al serviciilor secrete americane, a susținut că sprijinul politic al Moscovei pentru Hamas a încurajat gruparea să întreprindă o astfel de acțiune violentă, dar a mai transmis și că orice rol al Rusiei în scenariu ar putea fi unul modest.

Această strategie le permite rușilor să susțină că militează pentru un proces de pace, dar violența care a urmat perturbă regiunea, abate atenția politicienilor de la agresiunea Rusiei asupra Ucrainei și atrage mijloacele navale americane de la Marea Neagră către estul Mediteranei”, a declarat Norman Roule pentru Politico.


Citește și:

EXCLUSIV | Anunțul de ultimă oră făcut de un celebru militant palestinian, trimis în România de Yasser Arafat: „Voi continua să lupt!”

EXCLUSIV | Rapoartele SRI arată că fanaticii Hamas se radicalizează până și la București! Adept al grupării, expulzat. Detalii din dosarul secret

VIDEO | Liderul Hamas, Ayman Younis, ar fi fost ucis. Aviația israeliană l-ar fi spulberat cu tot cu casă. 150 de ținte din Gaza, lovite chirurgical

LIVE TEXT | Război în Israel: Peste 3.000 de răniți, sirenele sună încontinuu. Ripostă agresivă împotriva Hamas

EXCLUSIV | Evaluarea necruțătoare a unui analist israelian. Cum a fost posibil masacrul și ce urmează. „Coincidențe nefaste, plus o imensă neglijență”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 100 de ani de când România a câștigat prima medalie olimpică