Vlad Cosma, citat la Parchetul General să-și susțină plângerea împotriva procurorilor DNA Ploiești: Am o listă de 30 de persoane care au depus plângere împotriva lui Negulescu

Vlad Cosma, citat la Parchetul General să-și susțină plângerea împotriva procurorilor DNA Ploiești: Am o listă de 30 de persoane care au depus plângere împotriva lui Negulescu
Publicat: 27/02/2018, 12:05
Actualizat: 25/03/2019, 20:47

„Nu dețin decât înregistrări cu oamenii care au încercat să îmi facă rău mie și familiei mele. Nu pot să vă spun despre ce e vorba, am înregistrări cu cei patru. Din punctul meu de vedere, arată natura discuțiilor purtate în cadrul biroului DNA. Le depun la dosar. Sunt înregistrări cu mine și cei patruv procurori din DNA. Toate înregistrările pe care le depun mă includ și pe mine, nu există înregistrări în care eu să nu apar. Nu (au fost prelucrate -n.r.), tocmai de aceea le-am adus și le și depun, pentru a nu exista aceste suspiciuni. Sunt făcute în biroul de la PCA Prahova, când domnul Negulescu lucra acolo și în biroul de la DNA Ploiești, inclusiv în momentul în care domnul Negulescu își începuse activitatea la DNA”, a declarat fostul deputat Vlad Cosma, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).

Acesta a mai susținut că toate neregulile pe care le-a constatat au fost deja semnalate în spațiul public și în fața organelor abilitate.

„Am o listă cu 30 de persoane care au depus plângeri și sesizări împotriva acestui procuror (Mircea Negulescu, n.r.). (…) Din ce am văzut și eu în presă, toți spun același lucru, deși nu ne cunoaștem. Descriu aceeași modalitate de a falsifica probe și de a incrimina oamenii pe nedrept cu tot felul de mijloace ilegale, din punctul nostru de vedere. Poate lui Negulescu i se par legale. (…) Acestea sunt persoane care au depus diverse plângeri împotriva acestor metode ilegale, persoane care în ultimii doi ani au semnalat atât public cât și în fața organelor anumite ilegalități. (…) Am depus în plângerea de la Parchetul General, am enumerat dosarele penale în care s-au întâmplat aceste lucruri și despre care pot să prezint dovezi. Nominal, sunt vizați: Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Daniel Savu, Andrei Volosevici. Mai mulți oameni politici”, a mai spus Cosma.

Vlad Cosma a precizat, la ieșirea de la Parchetul General, că nu a fost audiat de procurori, urmând să dea declarații în fața acestora zilele următoare.

„Am adus poze, scrisuri și înregistrări audio. Trebuie să ajung la Inspecția Judiciară la ora 13.00. S-a sesizat ca urmare a dezvăluirilor pe care le-am făcut în spațiul public. Am făcut declarații de martori din mai multe dosare penale. Sunt mulți martori care au decl despre abuzurile comise pe care le-am depus și voi mai depune în continuare. Săptămâna viitoare voi da o declarație completă”, a completat Vlad Cosma.

Este vorba despre plângerea depusă pe 9 februarie de către de către Vlad Cosma împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea și Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură.

Fostul deputat îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituirea de grup infracțional organizat.

În urma plângerii depuse de Vlad Cosma, a fost înregistrat un dosar pe rolul Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

Acesta a mai fost citat să se prezinte pe 20 februarie la Parchetul General, însă nu a venit.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploiești Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente și probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce au descoperit medicii la scurt timp după moartea Mioarei Roman. Care e cauza decesului
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Cine este judecătoarea care a întrebat dacă tânărul mort în accidentul produs de Vlad Pascu...
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
VIDEO - De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman...
Mioara Roman a murit în azilul în care era internată. Oana Roman NU a putut...
A murit Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman
Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață! Cum se ”tatonează” un post la...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
MIOARA ROMAN, EXECUTATĂ silit! Motivul pentru care i se pusese poprire pe pensie
Gabriela Cristea, văzută goală de mulți bărbați. Reacția lui Tavi Clonda
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Bananele modificate genetic, aprobate de autorități pentru prima dată. În ce țară s-a întâmplat?