Vlad Cosma, citat la Parchetul General să-și susțină plângerea împotriva procurorilor DNA Ploiești: Am o listă de 30 de persoane care au depus plângere împotriva lui Negulescu

Vlad Cosma, citat la Parchetul General să-și susțină plângerea împotriva procurorilor DNA Ploiești: Am o listă de 30 de persoane care au depus plângere împotriva lui Negulescu
Publicat: 27/02/2018, 12:05
Actualizat: 25/03/2019, 20:47

„Nu dețin decât înregistrări cu oamenii care au încercat să îmi facă rău mie și familiei mele. Nu pot să vă spun despre ce e vorba, am înregistrări cu cei patru. Din punctul meu de vedere, arată natura discuțiilor purtate în cadrul biroului DNA. Le depun la dosar. Sunt înregistrări cu mine și cei patruv procurori din DNA. Toate înregistrările pe care le depun mă includ și pe mine, nu există înregistrări în care eu să nu apar. Nu (au fost prelucrate -n.r.), tocmai de aceea le-am adus și le și depun, pentru a nu exista aceste suspiciuni. Sunt făcute în biroul de la PCA Prahova, când domnul Negulescu lucra acolo și în biroul de la DNA Ploiești, inclusiv în momentul în care domnul Negulescu își începuse activitatea la DNA”, a declarat fostul deputat Vlad Cosma, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).

Acesta a mai susținut că toate neregulile pe care le-a constatat au fost deja semnalate în spațiul public și în fața organelor abilitate.

„Am o listă cu 30 de persoane care au depus plângeri și sesizări împotriva acestui procuror (Mircea Negulescu, n.r.). (…) Din ce am văzut și eu în presă, toți spun același lucru, deși nu ne cunoaștem. Descriu aceeași modalitate de a falsifica probe și de a incrimina oamenii pe nedrept cu tot felul de mijloace ilegale, din punctul nostru de vedere. Poate lui Negulescu i se par legale. (…) Acestea sunt persoane care au depus diverse plângeri împotriva acestor metode ilegale, persoane care în ultimii doi ani au semnalat atât public cât și în fața organelor anumite ilegalități. (…) Am depus în plângerea de la Parchetul General, am enumerat dosarele penale în care s-au întâmplat aceste lucruri și despre care pot să prezint dovezi. Nominal, sunt vizați: Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Daniel Savu, Andrei Volosevici. Mai mulți oameni politici”, a mai spus Cosma.

Vlad Cosma a precizat, la ieșirea de la Parchetul General, că nu a fost audiat de procurori, urmând să dea declarații în fața acestora zilele următoare.

„Am adus poze, scrisuri și înregistrări audio. Trebuie să ajung la Inspecția Judiciară la ora 13.00. S-a sesizat ca urmare a dezvăluirilor pe care le-am făcut în spațiul public. Am făcut declarații de martori din mai multe dosare penale. Sunt mulți martori care au decl despre abuzurile comise pe care le-am depus și voi mai depune în continuare. Săptămâna viitoare voi da o declarație completă”, a completat Vlad Cosma.

Este vorba despre plângerea depusă pe 9 februarie de către de către Vlad Cosma împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea și Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură.

Fostul deputat îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituirea de grup infracțional organizat.

În urma plângerii depuse de Vlad Cosma, a fost înregistrat un dosar pe rolul Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

Acesta a mai fost citat să se prezinte pe 20 februarie la Parchetul General, însă nu a venit.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploiești Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente și probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația