Ce înseamnă „mobilizarea militară parțială” anunțată de Vladimir Putin. Cine va fi recrutat

Ce înseamnă „mobilizarea militară parțială” anunțată de Vladimir Putin. Cine va fi recrutat
Sursă Foto - Agora.md
Publicat: 21/09/2022, 10:28
Actualizat: 21/09/2022, 10:31

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii speciale” din Ucraina. În cadrul discursului, liderul de la Kremlin a precizat că „doar rezerviștii vor fi recrutați”.

Președintele rus a chemat aproximativ 300.000 de rezerviști ruși într-o „mobilizare parțială” și a acuzat Occidentul de „șantaj nuclear”.

„Cetățenii ruși chemați în cadrul mobilizării vor beneficia de toate avantajele celor care servesc sub contract”, spune el.

Vladimir Putin a adăugat că Rusia are arme nucleare mai performante decât Occidentul și că, dacă integritatea țării va fi pusă în pericol, va acționa. „Nu glumesc”, a conchis liderul de la Kremlin.

Ce implică mobilizarea parțială

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a explicat, ulterior discursului lui Putin, ce presupune mobilizarea parțială, transmite Reuters:

  • Se aplică celor cu experiență militară anterioară.
  • Mobilizarea parțială nu va lua în calcul studenții sau foștii recruți ai armatei ruse (care au făcut stagiul de armată obligatorie).
  • Persoanele chemate vor primi instruire înainte de a fi dislocate.
  • Rusia are resurse uriașe, 25 de milioane de oameni, iar 300.000 de rezerviști vor fi chemați la apel.

Serghei Șoigu a precizat că, în acest moment, Rusia se luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”.

Discursul complet al preşedintelui rus Vladimir Putin

„Tema discursului meu este situația din Donbas și cursul unei operațiuni militare speciale pentru eliberarea regiunii de regimul neo-nazist care a preluat puterea în Ucraina în 2014, ca urmare a unei lovituri de stat armate.

Mă adresez astăzi: tuturor cetățenilor țării noastre, oamenilor de diferite generații, vârste și naționalități, oamenilor din marea noastră Patrie, tuturor celor care sunt uniți de marea Rusie istorică, soldaților și ofițerilor, voluntarilor care luptă acum pe linia frontului, către frații și surorile noastre – locuitorii republicilor populare Donețk și Lugansk, regiunilor Herson și Zaporojie și alte zone eliberate de sub regimul neo-nazist.

Este vorba despre pașii necesari, urgenţi pentru a proteja suveranitatea, securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, despre susținerea dorinței și voinței compatrioților noștri de a-și controla propriul viitor și despre politica agresivă a unei părți din elitele occidentale, care se străduiesc cu toată puterea lor să-și mențină dominația, iar pentru aceasta încearcă să blocheze, să suprime orice centre suverane independente de dezvoltare pentru a continua să-și impună cu cruzime voința altor țări și popoare, să-și planteze pseudo-valorile.

Scopul acestui Occident este de a slăbi, de a diviza și, în cele din urmă, de a ne distruge țara. Ei spun că în 1991 au reușit să destrame Uniunea Sovietică, iar acum a venit rândul Rusiei, ca ea să se destrame.

Și planifică astfel de planuri de mult timp. Au încurajat bandele de teroriști internaționali din Caucaz, au promovat infrastructura ofensivă a NATO aproape de granițele noastre. Ei au făcut din rusofobia totală arma lor, timp de decenii au alimentat intenționat ura față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pe care au pregătit-o pentru soarta unui punct de sprijin anti-rus, iar poporul ucrainean însuși a fost transformat în carne de tun și împins la război cu ai noștri, țara, dezlănțuind acest război încă din 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască puterea care controlează Ucraina ca urmare a unei lovituri de stat.

Și după ce actualul regim de la Kiev a refuzat în mod public o soluție pașnică a problemei din Donbas și, în plus, și-a anunțat pretențiile asupra armelor nucleare, a devenit absolut clar că un nou următor, așa cum se întâmplase de două ori înainte, un atac pe scară largă asupra Donbass era inevitabil. Și atunci, la fel de inevitabil, ar fi avut loc un atac asupra Crimeei Ruse – asupra Rusiei.

În acest sens, decizia privind o operațiune militară preventivă era absolut necesară și singura posibilă. Principalele sale scopuri – eliberarea întregului teritoriu al Donbasului – au fost și rămân neschimbate.

Republica Populară Lugansk a fost deja aproape complet eliberată de neonazişti. Luptele în Republica Populară Donețk continuă. Aici, timp de opt ani, regimul de ocupație de la Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații. Atacul lor frontal ar fi dus la pierderi grele, așa că unitățile noastre, precum și unitățile militare ale republicilor din Donbas, acționează sistematic, competent, folosesc echipamente, protejează personalul și eliberează pas cu pas Donețkul, curăță orașele de neo-naziștii, oferă asistență oamenilor pe care regimul de la Kiev i-a transformat în ostatici, în scuturi umane.

După cum știți, militarii profesioniști care servesc sub contract participă la operațiunea militară specială. Formațiile de voluntari luptă și ele, cot la cot, cu ei: oameni de diferite naționalități, profesii, vârste sunt adevărați patrioți. Au venit în apărarea Rusiei și a Donbasului”, a transmis Vladimir Putin, citat de Observator.

Urmărește cele mai noi informații din a 210-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi