Un europarlamentar cere înființarea unui tribunal special pentru „criminalii de la Kremlin”: Dacă nu se pune capăt măcelului făcut de Putin acum, va fi prea târziu

Un europarlamentar cere înființarea unui tribunal special pentru „criminalii de la Kremlin”: Dacă nu se pune capăt măcelului făcut de Putin acum, va fi prea târziu
Eugen Tomac, președintele PMP
Publicat: 26/09/2022, 11:53
Actualizat: 26/09/2022, 12:00

Un europarlamentar cere înființarea unui tribunal special pentru „criminalii de la Kremlin”. „Dacă nu se pune capăt măcelului făcut de Putin acum, va fi prea târziu”, afirmă Eugen Tomac.

„Pentru a opri agresiunea rusă este necesar, dar absolut necesar, să fie creat urgent un Tribunal special pentru judecarea tuturor celor responsabili de acest război”, afirmă eurodeputatul.

Eugen Tomac susține că „Putin nu se va opri la atacul asupra Ucrainei”.

„Va fi prea târziu”

„Dacă nu se pune capăt acestui măcel acum, va fi prea târziu. Toți cei vinovați trebuie pedepsiți. O decizie de condamnare a celor vinovați ar încuraja forțele politice din Rusia să se exprime, să solicite încetarea războiului care trimite la moarte sute de mii de ruși”, arată sursa citate.

Potrivit europarlamentarului, „un tribunal special este absolut necesar, orice ezitare în acest sens reprezintă o eroare majoră”.

„Lumea va fi mai sigură dacă tiranii sunt opriți la timp!”, conchide el, într-o postare pe Facebook.

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 215

Statele Unite și aliații săi vor acționa „decisiv” dacă Rusia folosește o armă nucleară tactică în Ucraina, spune consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, reafirmând răspunsul anterior al Casei Albe privitor la îngrijorările tot mai mari că amenințările lui Vladimir Putin ar putea să se concretizeze.

„Am comunicat direct, privat și la niveluri foarte înalte Kremlinului că orice utilizare a armelor nucleare va avea consecințe catastrofale pentru Rusia, că SUA și aliații noștri vor răspunde decisiv și am spus clar și specific ce va implica acest lucru”, a declarat Jake Sullivan, citat de The Guardian. 

Între timp, protestele împotriva ordinului de mobilizare militară parțială emis de Vladimir Putin par să continue în republica rusă Daghestan, cu videoclipuri care arată conflicte între poliție și participanții la miting.

Urmărește cele mai noi informații din a 215-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase