Forțele ruse au capturat joi 42 de sate din regiunea estică Donețk: „Următoarea perioadă e critică, decisivă”

Forțele ruse au capturat joi 42 de sate din regiunea estică Donețk: „Următoarea perioadă e critică, decisivă”
Sursă foto: Profimedia
Publicat: 21/04/2022, 23:52

Forțele ruse au capturat joi 42 de sate din regiunea estică Donețk, dar Ucraina ar putea să le ia înapoi, a spus o consilieră a șefului de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski pentru televiziunea națională, relatează Reuters.

„Astăzi 42 de sate au fost adăugate pe lista celor care au fost ocupate. Acest lucru se face pe cheltuiala regiunii Donețk”, a spus consiliera, Olena Symonenko. „Acest lucru s-a întâmplat astăzi și s-ar putea ca forțele noastre să le recâștige mâine”.

Expertul militar Justin Cramp a explicat pentru BBC că mersul războiului din Ucraina depinde de ce se întâmplă în Donbas în următoarele două, trei săptămâni.

„Următoarea perioadă de timp e critică, decisivă. De luptele care se dau pentru Donbas depinde dacă Ucraina va obține pacea sau un armistițiu ori dacă războiul se va transforma într-unul de uzură”, a declarat el.

Cramp crede că Putin va lua o decizie după ce va vedea cum se descurcă forțele ruse în estul Ucrainei; dacă acestea vor cuceri teritoriul, va căpăta curaj și va trimite din nou armata să cucerească alte orașe, precum Harkovul sau chiar Kievul.

„Încă sunt trupe ruse la nord de Kiev, în Belarus, și sunt acolo cu un motiv. Putin nu a renunțat la ideea de a cuceri capitala, însă dacă eșuează în Donbas și înregistrează pierderi mari în rândul soldaților, va fi dificil să mai facă asta”, spune expertul militar.