Fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko: ”Putin este un barbar, un fascist care a încurajat eliminarea bătrânilor, femeilor şi copiilor”

Fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko: ”Putin este un barbar, un fascist care a încurajat eliminarea bătrânilor, femeilor şi copiilor
Iulia Timoșenko, fostul premier al Ucrainei | Foto - Facebook
Publicat: 19/04/2022, 14:04
Actualizat: 19/04/2022, 14:05

Iulia Timoșenko, fostul premier al Ucrainei și unul dintre liderii Revoluţiei portocalii din 2004, îl etichetează pe Vladimir Putin drept un ”barbar” și un ”fascist”, acuzându-l pe liderul de la Kremlin că își dorește să cucerească întregul teritoriu ucrainean. 

Iulia Timoşenko – în vârstă de 61 de ani, fostă şefă a guvernului în două mandate între 2005 şi 2010, sub preşedinţia lui Viktor Iuşcenko, îl sprijină fără rezerve pe actualul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, în contextul conflictului declanșat de Kremlin.

Fostul premier al Ucrainei nu îl consideră pe Vladimir Putin un ”nebun”, însă insistă în a spune că există ceva ”tenebros” în spatele tuturor deciziilor pe care le ia. În schimb, Timoșenko nu se ferește în al declarat ”barbar” și ”fascist” pe liderul de la Kremlin.

”Putin este un barbar, un fascist, care a încurajat „eliminarea bătrânilor, femeilor şi copiilor. Unii cred că e nebun, eu nu cred asta. Are o minte rece, calculată şi cinică. În spatele comportamentului său se află ceva tenebros, ceva care vine din cel mai întunecat Ev Mediu”, a declarat fostul premier al Ucrainei.

”Celelalte ţări NATO se vor vedea forţate să intre într-un război global. Iată de ce spun că este un război în care este vizat întregul Occident. Putin are alte obiective decât Ucraina”

Iulia Timoșenko

”Putin vrea să revină la vechile frontiere, la cele ale imperiului rus”

Iulia Timoșenko a avertizat că Vladimir Putin nu dorește doar refacerea Uniunii Sovietice, ci tinde către ceva mult mai impresionant, și anume refacerea granițelor fostului Imperiu Rus.

Ucraina, într-un astfel de scenariu, nu este decât o primă etapă, iar Europa – într-o perspectivă îngrijorătoare – s-ar putea transforma într-o ”închisoare”.

”Misiunea sa este de a cuceri întregul nostru teritoriu. Aşadar, acesta este momentul adevărului: să-l laşi să facă asta ori să-l opreşti. Dar victoria nu depinde doar de Ucraina. Liderii ţărilor democratice trebuie să fie uniţi împotriva lui. Putin vrea să revină la vechile frontiere, dar nu la cele ale Uniunii Sovietice, ci la cele ale imperiului rus. (..) El vrea să-şi extindă teritoriul, iar Ucraina nu este decât primul pas”, a mai spus Iulia Timoșenko, potrivit Agerpres.

”Putin vrea să deţină şi să controleze o parte importantă a ceea ce numim Statele Unite ale Europei, care ar putea deveni o închisoare în viitor”

Iulia Timoșenko, fost premier al Ucrainei


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase