Navalnîi, apel către liderii occidentali și către directorii generali Meta și Google: ”Luptați împotriva propagandei de stat a Rusiei printr-o campanie masivă pe rețelele sociale”

Navalnîi, apel către liderii occidentali și către directorii generali Meta și Google: ”Luptați împotriva propagandei de stat a Rusiei printr-o campanie masivă pe rețelele sociale”
Alexei Navalnîi | Foto - Instagram
Publicat: 15/04/2022, 11:35
Actualizat: 15/04/2022, 11:40

După ce a fost condamnat la încă 9 ani de închisoare pentru ”fraudă” și ”sfidarea instanței”, Alexei Navalnîi – critic vehement al lui Vladimir Putin și figura centrală a opoziției din Rusia – a făcut un apel către liderii occidentali, dar și către cei care coordonează marile rețele sociale ale lumii.

Apelul lui Navalnîi, aflat în închisoare, survine în momentul în care mass-media de stat din Rusia – care este obligată să prezinte conflictul din Ucraina în parametri impuși de Kremlin – beneficiază de o triplare a finanțării în lunile ianuarie-martie (7,4 miliarde de ruble, respectiv 210,5 milioane de dolari), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rușii sunt dezinformați constant, prin intermediul mass-media de stat din Federația Rusă și nu au habar de ceea ce se întâmplă, cu adevărat, în Ucraina, spune Navalnîi.

”O campanie națională uriașă anti-război va începe cu o campanie de publicitate”

Alexei Navalnîi a transmis că o astfel de campanie ar trebui să vizeze ”pierderile reale monstruoase ale armatei Rusiei”, activele oficialilor și oligarhilor sancționați, creșterea prețurilor, dar și mesajul că  și „ne-ar fi tuturor mai bine fără acest război”.

”Avem nevoie de reclame. O mulțime de reclame. O campanie națională uriașă anti-război va începe cu o campanie de publicitate”, a scris Navalnîi într-o serie de postări pe Twitter, adresându-se liderilor din SUA, Marea Britanie și UE, dar și directorilor generali Meta și Google, Mark Zuckerberg și Sundar Pichai.

”Adevărul este că majoritatea cetățenilor ruși au o viziune complet distorsionată asupra a ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a mai transmis disidentul rus.

Pedepse de închisoare de până la 15 ani pentru cei care răspândesc ”știri false” despre armata rusă

Președintele Vladimir Putin a aprobat luna trecută un proiect de lege care introduce pedepse de închisoare de până la 15 ani pentru cei care răspândesc așa-zise ”știri false” despre armata rusă.

Legea a fost deja folosită împotriva a 80 de persoane, printre care profesori, artiști, polițiști, funcționari publici, potrivit informațiilor furnizate de The Moscow Times.

”Despre ce fel de sociologie este de vorbit atunci când pui întrebarea «Susțineți războiul din Ucraina?», iar răspunsul «nu» ar putea duce la 15 ani de închisoare pentru sociolog, respectiv pentru intimat?”, conchide Alexei Navalnîi.

”Ar trebui tratați ca niște criminali de război”

Manipularea media ordonată de la Kremlin l-a oripilat pe  disidentul rus Alexei Navalnîi, iar acesta a scris că ar trebui tratați ca niște ”criminali de război” cei care denaturează adevărul despre tot ceea ce se întâmplă în Ucraina.

”Războinicii (n.red. – cu referire la jurnaliștii aserviți Moscovei și lui Vladimir Putin) ar trebui tratați ca niște criminali de război. De la redactori-șefi la gazde de talk-show și la editorii de știri, ar trebui să fie sancționați acum și judecați într-o zi”, a mai scris disidentul rus.

După ce Rusia a invadat Ucraina – iar președintele Vladimir Putin a declarat că, de fapt, este vorba despre o ”operațiune militară specială” -, Alexei Navalnîi a declarat că războiul a fost declanșat și coordonat de un regim pe care l-a etichetat drept ”criminal”.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”