LIVE | Război în Ucraina, ziua 137: Ucraina îndeamnă locuitorii din Herson și Zaporizhzhia să evacueze zona: „Urmează o bătălie uriașă”/ Volodimir Zelenski cere Occidentului arme „moderne puternice și de înaltă precizie”

LIVE | Război în Ucraina, ziua 137: Ucraina îndeamnă locuitorii din Herson și Zaporizhzhia să evacueze zona: „Urmează o bătălie uriașă”/ Volodimir Zelenski cere Occidentului arme „moderne puternice și de înaltă precizie”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10/07/2022, 11:00
Actualizat: 10/07/2022, 11:56

Ucraina a avertizat locuitorii din Herson și Zaporijie să evacueze zona pentru că se pregătește să lanseze o contraofensivă cu scopul de a prelua controlul. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului arme moderne și puternice în discursul său ținut în noaptea de sâmbătă spre duminică. În discurs, Zelensky a vorbit despre atacurile rusești asupra orașelor Nikolaiev și Harkov, Kryvy Rih și a comunităților din regiunea Zaporojia, unde, potrivit acestuia, au fost vizate sectoare rezidențiale. De asemenea, el a spus că luptele continuă în regiunea Donbas.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 11:00 – Șase persoane, ucise după ce rachete ruseşti au lovit un bloc cu cinci etaje din oraşul Ceasiv Iar, în regiunea Doneţk 

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 30 ar putea fi prinse sub ruine după ce rachete ruseşti Uragan au lovit sâmbătă seara un bloc cu cinci etaje în oraşul Ceasiv Iar, în regiunea Doneţk din Ucraina, provocând prăbuşirea imobilului, a indicat guvernatorul Pavlo Kirilenko pe Twitter, potrivit Reuters.

Guvernatorul a afirmat că şase persoane au fost confirmate decedate, iar alte cinci rănite.

Potrivit unor informaţii din partea rezidenţilor, există temeri că cel puţin 34 de persoane ar putea fi prinse printre ruine, a adăugat Kirilenko.

UPDATE ora 10:00 – Rogozin, după ce un fost comandant NATO a spus că Ucraina ar putea distruge Podul Crimeei: Gen. Breedlove „a devenit o țintă legitimă”

Declarația fostului comandant al forțelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, care a spus că Podul Crimeei – care face legătura între Rusia și Crimeea peste Strâmtoarea Kerci – este „o țintă legitimă” și că Ucraina ar putea să-l distrugă, a atras reacția furioasă a lui Dmitri Rogozin. Șeful agenției spațiale ruse a spus la rândul său că, după acest apel, generalul Breedlove a devenit el însuși „o țintă legitimă”.

Nu este prima dată când se vehiculează posibilitatea distrugerii podului peste Strâmtoarea Kerci, supranumit „Podul lui Putin”. La jumătatea lunii iunie, generalul ucrainean Dmitro Marcenko declara că podul va fi „ţinta numărul unu” dacă Kievul va obţine armele necesare, iar o zi mai târziu serviciile de informaţii militare ucrainene au publicat un document de 300 de pagini cu detalii despre construcţia podului, afirmând că sunt informaţii din surse oficiale ruseşti, scrie Digi 24.

Sursa foto: Twitter

UPDATE ora 09:00 – „Un sat prăpădit cu şapte străzi l-am luat în două luni şi jumătate. Dacă ne atacă SUA, suntem terminaţi”. Mărturiile șocante ale unui soldat rus care luptă în Ucraina

O conversaţie telefonică, în care un soldat rus se plânge prietenului său că nu vor învinge niciodată în războiul cu Ucraina şi că Federaţia Rusă, a fost publicată pe canalul de YouTube al consilierului Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gheraşcenko. În discuţie e menţionat ritmul lent al acţiunilor militare ruse din Ucraina. (Citește conversația integrală aici….)

UPDATE ora 08:00 – ​Ucraina a avertizat locuitorii din Herson și Zaporijie să evacueze zona pentru că se pregătește să lanseze o contraofensivă cu scopul de a prelua controlul.

Regiunile Herson și Zaporijie au fost rapid ocupate de trupele ruse la sfârșitul lunii februarie, după ce au trecut podul din Crimeea anexată de Rusia. ”Trebuie să căutați o modalitate de a părăsi zona pentru că forțele noastre armate vor porni o acțiune de înlăturare a ocupației. Va fi o bătălie uriașă. Nu vreau să sperii pe nimeni, oricum toată lumea înțelege”, a spus vicepremierul Irina Vereșciuk citat de The Guardian.

UPDATE ora 07:00 – Zelenski cere Occidentului arme „moderne puternice și de înaltă precizie”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului arme moderne și puternice în discursul său ținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

În discurs, Zelensky a vorbit despre atacurile rusești asupra orașelor Nikolaiev și Harkov, Kryvy Rih și a comunităților din regiunea Zaporojia, unde, potrivit acestuia, au fost vizate sectoare rezidențiale. De asemenea, el a spus că luptele continuă în regiunea Donbas.

„Poți opri cu adevărat astfel de acțiuni teroriste doar cu arme moderne de înaltă precizie și puternice”, a spus Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru că au oferit un alt ajutor în valoare de 400 de milioane de dolari.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari