LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 206: Autoritățile ucrainene susțin că au identificat „semne de tortură” pe cadavrele descoperite la Izium. Narendra Modi îl avertizează pe Putin că „acum nu este momentul” pentru un război

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 206: Autoritățile ucrainene susțin că au identificat „semne de tortură” pe cadavrele descoperite la Izium. Narendra Modi îl avertizează pe Putin că „acum nu este momentul” pentru un război
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17/09/2022, 08:30
Actualizat: 17/09/2022, 22:46

Războiul din Ucraina a intrat sâmbătă în ziua cu numărul 206, iar GÂNDUL vă prezintă cele mai importante informații despre conflictul din țara vecină.

UPDATE – 22:40 – Ministerul rus de Finanțe cere suplimentarea bugetului pentru plata familiilor militarilor uciși în Ucraina. Documentul care arată că Moscova se pregătește de prelungirea războiului și un număr mare de morți

Ministerul rus de Finanțe cere suplimentarea bugetului pentru plăți către familiile militarilor uciși în Ucraina, conform unui document publicat pe Twitter de Igor Șușko, un influencer ucrainean cu peste 120.00 de urmăritori pe celebra rețea de socializare.

Pe 24 august, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, aprecia că Rusia a pierdut aproape 80.000 de soldați în Ucraina, morți și răniți, adică mult peste ceea ce a pierdut în timpul războiului din Afganistan, în ani de război. În data de 6 septembrie, armata ucraineană susținea că a ucis 50.150 de soldați ruși.

În schimb, oficial, Rusia nu a prezentat niciodată numărul real al militarilor morți în invazie, însă Ministerul de Finanțe de la Moscova pare că se pregătește pentru 134.000 de decese, până la finalul lui 2023. Așadar, este preconizată și o prelungire a războiului.

UPDATE – 12:50 – Volodimir Zelenski acuză din nou Rusia de crime de război. Liderul de la Kiev spune că nu se așteaptă ca războiul să se încheie curând

Oficialii ucraineni transmit că cel puțin 440 de morminte au fost descoperite în orașul Izium, în regiunea Harkiv, recent eliberată. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că unele cadavre prezintă „semne de tortură”, în timp ce guvernatorul regiunii Harkiv a informat că „99% au semne de moarte violentă”, adăugând că „există mai multe cadavre cu mâinile legate la spate și o persoană este îngropată cu o frânghie în jurul gâtului”.

Un oficial al Națiunilor Unite a declarat că o echipă va merge în curând la Izium și zonele învecinate, pentru a investiga situația.

India și China își exprimă îngrijorarea: vineri, prim-ministrul indian Narendra Modi i-a transmis președintelui Rusiei, Vladimir Putin, că „această perioadă nu este una potrivită pentru un război”. Potrivit CNN, reacția liderului  de la New Delhi reprezintă o lovitură importantă pentru Putin, în contextul în care, până acum, Modi a rămas în tăcere în legătură cu conflictul din Ucraina. Cu o zi mai devreme, Putin a recunoscut că președintele Chinei, Xi Jinping, a avut „întrebări și îngrijorări” cu privire la operațiunile ruse din Ucraina.

În primele sale comentarii de după contraofensiva de succes a Kievului în nord-estul țării, liderul de la Kremlin a transmis că obiectivul principal al „operațiunii militare speciale” a Rusiei nu s-a schimbat și că „nu există nicio grabă”. „Să vedem cum se termină”, a adăugat el.

O mare parte din regiunea Harkiv a Ucrainei a trecut sub controlul forțelor ucrainene, dar Armata informează că zonele eliberate sunt acum puternic bombardate de Armata rusă. De asemenea, regiunile Lugansk, Donețk și Dnipropetrovsk sunt și ele ținta atacurilor ruse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?